Morgontrött

Sitter här med en kopp te o väntar på att Tuvan ska ringa o tala om att hon är framme vid skolan.
Fredag -äntligen! Idag blir det en tur till Ica Maxi, o sen pizzamiddag ikväll. Ser fram emot pizzan, ser inte lika mycket fram emot maxi...
Gry sover fortfarande så planen är att krypa ner i sängen med henne så fort uvan ringt,och få sig en timmes extra sömn.
/Ofrivilligt uppe innan tuppen

Kommentarer
Postat av: Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Svar: Fast i ena änden av snöret har det dragits i flera decennier redan medan mansrollen knappt förändrats alls.



Just nu strävar övervägande del av mänskligheten mot den manliga sfären. Den kvinnliga könsrollen vidgas och närmar sig den manliga. Den s.k. ”pojkflickan” har hög status. Den manliga könsrollen är fortfarande trång, att vara ”flickpojke” är otänkbart. Detta leder till att vi skaffar barn allt senare i ålder, eller inte alls. Ingen vill arbeta inom vården. Alla ska göra karriär.

I Sverige har vi dock generös föräldraförsäkring samt barnomsorg som ändå möjliggör att båda föräldrar arbetar. Men idag tas endast 20% av föräldraledigheten ut av män.



Nej om vi kvinnor ändrar mer på oss kommer INTE männen göra detsamma. Vi har ändrat oss nog. Vi KAN ta för oss. Vi TAR INGEN SKIT (om kfolk inte trycker det på oss så vi inte kan värja oss) och vi kan snart göra vad fan vi vill. Men männen står å stampar. Nu är det deras tur!!!

2012-01-20 @ 10:06:04
URL: http://ninaruthstrom.se
Postat av: Kristinmandarin

Nina:Men fortfarande finns en väldigt stor del tjejer och kvinnor som VILL bevara stereotypa könsroller, som VILL vara ”underlägsna” männen. Kvinnor målas fortfarande ut som objekt i allt från reklam för livsmedel till modebranschen, till och med inom idrotten! Och unga kvinnor köper det- sväljer det med hull och hår(eller rättare sagt hårlöst)

Här där jag bor går det långt ner i åldrarna,min äldsta dotter som går i tvåan har klasskompisar som sminkar sig OCH sminkas av sina mammor(!!!),som bantar(äter bara lite sallad till lunchen) och som har BH(fast det inte behövs). Dessa flickor kommer förmodligen(med vissa undantag) växa upp till vuxna kvinnor som låter sig bli trampade på av männen, som kanske till och med VILL ha det så, som är till för att behaga och som söker styrka och bekräftelse i sitt utseende.

Jag tror absolut som du att mansrollen måste suddas ut, men det betyder inte att kvinnorollen ska förbli intakt. Det är framförallt gränserna för vad som anses vara manligt och kvinnligt som ska suddas ut, och då måste man arbeta aktivt i bägge ändar. och jag tror inte det stämmer att mansrollen förblir intakt om kvinnor ändrar på sig -det kommer inte finnas utrymme för hårda machomän i en värld där alla kvinnor sätter ner foten och säger -såhär vill vi inte ha det!

2012-01-20 @ 12:46:25
URL: http://kristinmandarin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0