Förkyyyyyld!

Ameeeeh guuud kan jag inte bara få va frisk??! Va ju så dunderförkyld för bara ett par veckor sen o nu är jag tillbaka där igen,rinniga ögon,täppt,kliig,rinnig snornäsa och hosta. Huvude känns som en överjäst deg och jag blir andfådd bara jag tar på mig strumporna. Dessutom har jag pengaångest...har blåst extremt mycket pengar de senaste dagarna,på enbart julpynt...nästan. Samt en matta till köket. I flytten tillbaka till Sthlm "försvann" (slarvades bort??stals?) massa grejer, kläder,skor,hyllor,småpynt osv samt allt mitt julpynt. Så nu är det bara att inhandla nytt. och det suger. För FY FAN va dyrt det är! jag o Tuvafisen köpte fyra julgranskulor på Åhlens och notan slutade på trehundra spänn drygt..shit pommesfrites asså!:S Sen kunde jag inte låta bli att köpa adventsljusstaken (en sån för levande ljus då) från Rice så där försvann ytterligare 600 spänn... elljusstake fyndade jag däremot på Rusta i läckert turkost,så nu pryder den sin plats på köksbänken där den livar upp med sin pigga färg:) Jag är extremt svag för pasteller, dvs rosa,turkos,grönt,gult....och har inget emot att låta vår jul gå i samma färgskala. Dessutom köpte jag i Tuvan julgran igår. Jag är besatt av julgranen,den ska vara stor,tät och lukta granigt juligt. I normala fall. I år är tydligen inget normalfall,eftersom valet föll på en vit plastgran...:O Har inte packat upp den ur kartongen än,men shit va roligt det känns!:D Ljust,alternativt och väldigt otraditionellt på ett sjukt avslappnande befriande sätt:)
   Nu ska jag äta lite knäck och hitta kläder till Tuva som ska på teater med sin moster Tove idag!:)

Fin dag!

Åh va det är vackert med anön ute...blir helt glad varje gång jag råkar slänga ett öga ut genom fönstret!:) jag ÄLSKAR vintern! Älskar snön, kylan,råheten i kylan och de friska vindarna som piskar kinderna röda och får ögonen att tåras. Älskar julen,och julen hos oss är härligt kravlös. Vi lagar massa julmat(trots att vi blir bortbjudna på julafton) av den traditionella sorten,men prioriterar det "godaste",dvs skinkan (kokar och griljerar själv givetvis), janssons och lite sill...oc en miljon liter julmust. Vi bakar pepparkakor,mest för att det luktar gott,och av samma anledning även lussebullar som sedan glöms bort... Vi har kitschiga adventsljusstakar,färgglada stjärnor i fönstret och ugglor i granen.... Eftersom jag lider av viss julbesatthet har våra jular sett väldigt olika ut, allt från disney-färgglada till romantiskt lantliga i vitt och silver. och nu är vi inne på det kitschiga och färgglada alltså. men vissa saker är bannlysta. Som tomtar. Jag hatar tomtar. Kan göra undantag för de små knöliga rackare som dotra gjort i skola och dagis men inga feta,amerikanska röd-vita gubbar är tillåtna. Samma sak med halmbockar. Dom är sjukt fula,ger mig obehagskänslor och skräpar ner. Och jag gillar inte grönt. eller, snarare -jag gillar inte kombinationen rött-grönt-vitt,dvs traditionella julfärger...urk.
   Jag vill ha färgglada lapptäcken på soffan,rosa och turkosa kuddar i sammet(okej,velour will do) ochknallröda gotteskålar på fot i pressglas.....
  
Är för övrigt sjukt förkyld igen,för alla som är intresserade av den informationen....vaknade upp av att någon använt ett rivjärn i min hals...typ. Och försöker jag snyta mig forsar det blod ur snoken istället......mmm underbart.

länge sen...igen.

märker att jag blir sämre och sämre på att uppdatera bloggen. Men jag försäkrar, det är en övergående period. Just nu är jag så vansinnigt slut bara, trött hela tiden,ont i kroppen och dessutom förkyld. Tio veckor (lite drygt) kvar till bebisen ska komma, och oj vad jag hoppas pluttisen kommer på BF -eller lite tidigare! Just nu har oron att bebben ska vara sjuk på nåt sätt börjat få lite mer fäste,och jag hoppas för hela mitt liv att så inte är fallet. Vill ha en frisk,må-braig levande underbar bebis ju!:)
   Idag har jag varit i stan med min yngsta syster Julia,vi kikade butiker,åt god lunch(linssoppa) och jag hittade en fantastisk kitschig adventsljusstake på Stockhome. Köpte den inte idag dock,men blir av i helgen...ville få fundera lite mer på det;) Blev dessutom en kofta,ett nagellack,en ansiktskräm från Lush(använder normalt inte men har blivit så in i helsike torr nu i vinter...) och faktiskt ett par julklappar till karln åxå:)
Nu ska jag koka te o ta hand om min onda hals lite....

Jag suger!

FAN va dålig jag varit på att skriva här! Och det finns absolut ingenting att skylla på,jag har helt enkelt varit äckligt lat...*skäms*
 Är nu i v27 och redan trött på att vara gravid...asså,jag älskar att vara gravid,älskar att känna bebisen röra sig osv,men har börjat få en hel del krämpor nu,tex så känns det som jag har ett mindre järnspett inkört precis under bröstkorgen på vänster sida,så jag kan knappt sitta,det är ligga på höger sida i sängen som gäller,och knappt då kan jag andas...ont. Dessutom känner jag mig så grymt osexig. I min graviditet med Tuvafisen hade jag sbolut NOLL intresse av att känna mig sexig,men nu när jag ju VILL att min karl ska tycka jag fortfarande e värsta bejben mellan lakanen känner jag mig istället som en stor klumpig kossa med hängpattar. Och det härt med synliga blodådror på bröst och mage,what the fuck liksom??INTE snyggt....
   Dessutom längtar jag ju ihjäl mig efter bebisen,vill se henne(?),lukta,hålla...osv. Och det e fan sketalång tid kvar!
   Känner att jag verkligen har behov av att klaga lite...är hormonstinn som aldrig förr och gråter hela tiden,för allt mellan himmel och jord. Ibland berättigat,ibland inte.
   Just i denna minut har jag precis klämt en stor kopp varm choklad(gjord på äkta mörk choklad,jojomensan)med marshmallows(stavas det så??) i,och en fet wienerbulle,så nu är jag helt spyfärdig. Ändå kan jag inte låta bli att ha halverotiska fantasier om älgköttet jag ska laga till middag om nån timme (Tuvafisen har pappa-helg så det blir sen middag här hemma),med grädde,lök,enbär,rönnbärsgelé....mmmm.....

RSS 2.0