Happy Halloween/Samhain!:D

31 Oktober. Halloween. Eller Samhain,beror på hur man vill se det. För mig är det bägge delar. För karln Halloween. Vilket för honom inte har ngn särskild betydelse. Men för mig som gammal häxa har högtiden ändå en särskild betydelse,häxornas nyår,en tradition mer ca 6000år på nacken. Vi firar med den årliga lammsteken med potatisgratäng,samt massa äpplen och granatäpplen.
   Besöka gravar blir det nästa helg,alla helgons dag,men ikväll avvarar jag ändå tid för reflektion,eftertanke. Och en chans att börja om,göra sig av med dåliga egenskaper,mindre önskvärda sidor hos den egna personen...
   Men jag firar inte traditionsenlig Samhain,utan på mitt sätt. God mat,tända ljus,värme och gemenskap. Och pumpa har vi,världens finaste i år:) Tuva och jag slet som djur igår,för då hade hon nämligen Halloween-fest för sina bästa kompisar:) Vi hade spökat ut heöa lägenheten med spindelväv,döskallar,ljus och orange och svarta ballonger. Sen bakade vi pizza och gjorde "blod-bål":) Mycket lyckat och jag kan lova att jag va heeeeelt slut när jag äntligen fick dimpa ner i sängen...
Och Tuvan var glad,jättenöjd:) Vi var tom duktiga och tog tillvara på pumpafröna och rostade med salt och lite olivolja i ugnen...Mums:P

Dåligt.

jag är väldigt dålig på att skriva här,blir lite varannan dag sådär...men det beror faktiskt inte på att jag fullständigt skiter i att skriva,utan det är faktiskt så att jag har en hel del att göra...tro det eller ej:)
   Jag o Johan har rensat ut en massa junk som nu förpassats ner till källaren,och jag har börjat boa som en galning. Undrar om det är nåt biologiskt,det där med att boa när man väntar barn? Minns inte hur det va när jag väntade Tuvafisen,men nu...hjälp jag är omättlig,hittar prylar överallt och ska göra om,fixa,greja,dona...och eftersom jag lider av två saker: ett obotlig intresse för inredning samt beslutsångest,så resulterar mitt boande i ett ständigt pendlande mellan olika stilar...och karln blir som tokig. Han tycker dessutom jag är tantig(klart som fan jag är tantig, jag har ju för bövelen fyllt 28 år!!).

En jäkligt dålig sak är att jag fått problem med min mobil,så nu är den avstängd,kaputt,går inte att ringas på. Livnär mig med hjälp av Tuvans mobil tillvidare men det är ju SÅ FRUSTRERANDE!!!!

Har dessutom en massa skit att göra idag,tvätta tex. Normalt sett tvättar vi en gång i veckan,o då blir det aldrig särskilt mycket tvätt,men nu var det längre sen än så,och jag har tvättberget arne att ta itu med. Och Johan e på jobbet så jag får klara mig själv. Dock har jag ju min lilla stora tjej till hjälp:)

tröööööööööööööööööööööööööööööööött.

herrejävlar va trött jag är! När man inte trodde hjärnan kunde bli mer havregrynsgröt liksom....huga. Har varit igång sen halv sju,och då menar jag igång. Mitt eget fel iofs,jag får skylla mig själv.
   Hade läkarbesök halv nio imorse,kollade livmodertappen (sånt jävla sjukt ord egentligen,vaddå tapp liksom?) eftersom jag haft en del tidiga sammandragningar. Men allt var i sin ordning. Dock gillar INTE bebisen när man är därnere och bökar,så hon var allmänt missnöjd efteråt. Tror jag iaf:P .
   Efter att läkaren rotat i mitt underliv begav jag mig in till stan,och införskaffade vinterns måste-ha-skor, ett par bruna Mukluks från Timberland. Svindyra men svinsköna,kommer garanterat hålla fötterna både torra och varma vintern igenom.
Självklart blev det en del övrigt shoppande,till mitt förtret men samtidigt illa dolda glädje. En pyjamas (fryser så in i helsike på nätterna)ett par mamma-jeans(har varit totalt emot "mamma-kläder" men fryser i mina leggins och kommer inte i de gamla brallorna),ett par fodrade foppisar till Tuvafisen att ha i plugget och en halloween-dräkt till ungen blidde det också:) Sen mötte jag upp min karl och syster och gick o lunchade,kräft(insekts)sallad o kaffe.
   Nu försöker jag hitta inspiration till middagen...

Blev visst ändrade planer:)

hade planerat att ligga i sängen heeeela dagen idag..lr,nästan iaf.Ibland måste man ju på toa också osv... Hursomhelst så ändrades mina planer ganska drastiskt då jag fick nys om att dom-underbaraste-vinterskorna-i-hela-världen-för-dom-är-så-himla-varma-och-så hade kommit in i en butik i city. Så jag tog min skitförkylda lekamen och släpade mig in i duschen,sminkade mig lite ovanpå den söndersnutna och hudavskavda näsan  och tog bussen mot Gullmarsplan och så vidare in mot drömskorna... Och dom VAR verkligen underbara,fina(snygg-fula enl.vissa),varma,stadiga,regäla...perfekta att knata i med gravidmage och på barnvagnspromenade(samt hundpromenixer om jag haft min vovve kvar). Dock relativt dyra,1700 spänn. Nu är ju jag den sortens person som faktiskt mer än gärna lägger pengar på kläder/skor/saker jag verkligen gillar och anser vara regält användbara,som har kvalitet. Och dom här skorna uppfyller alltså alla dessa kriterier,dom kommer mao hålla mig både torr och varm hela vintern.
Problemet kvarstod dock,jag HAR INTE pengarna förrän måndag,vill ju inte behöva svälta i helgen lixom... sÅ jag frågade om jag inte kunde få lägga undan dom mot en handpenning,det är nämligen DET ENDA PARET KVAR I STHLM! och dom sa nej,tyvärr!:( Så vafan gör man liksom...?bara att åka hem igen och kanske,kanske,kanske finns dom kvar på måndag. Men gud va besviken jag är....hade verkligen velat få mysa runt i dom nu i helgen åxå....*snyft

glömde visst...

skulle ju såklart länka till Hedvig fina blogg åxå!!Här kommer den: http://hedvighandarbetar.blogspot.com/
Besök!!:)

Utmaning....

jag har blivit utmanad av min vän Hedvig (
och självklart ska jag anta utmaningen!

1. What is your favourite word?

oj..jag har flera ju,kan inte välja!Jag tycker ordet skymning är vackert,samt snöfall. Även ordet dala(som något som sakta faller då) klingar på något vis behagligt...

2. What is your least favourite word?

Hårda ord med vassa kanter tycker jag inte om,som prostestera, kratta och rationell.

3.What turns you on creatively, spiritually or emotionally?

Inspirerande,kreativa männiksor jag möter i livet,samt musik och filmer. Jag kan bli inspirerad av nästan vadsomhelst faktiskt,som ett rödd höstlöv lr en kylig vindpust.

4. What turns you off?

När det är för varmt(över+25grader på sommaren tex) tappar jag all ork som öht finns i min kropp,mår inte bra då och hjärnann slutar fungera som den ska. Pessimistiska människor och negativa kommentarer kan förstöra en hel dag.

5. What is your favourite curse word?

OJ! Jag svär så in i helvete ofta och bra dessutom att jag absolut inte kan välja!

6. What sound or noice do you love?

Regn som smattrar mot rutan samt musik jag tycker om,som tex Nick Cave och Cranes.

7. What sound or noice do you hate?

Folk som smaskar högljutt när dom äter!Can´t stand it!

8. What proffession other than your own would you like to attempt?

Oj..jag har ju inget yrke alls just i nuläget egentligen. Men skulle älska att arbeta som författare om det var möjligt att försörja mig på det.

9. What profession would you not like to do?

Väldigt många övriga..som sopgubbe,kassörska,kontorsarbetare och många fler...

10. If heaven exist, what would you like to hear God say, when you arrive at the Pearly Gates?
Hahhaha! Kanske nåt i stil med ett "det trodde du inte va??";)


Barn är elaka -så fan heller!

nu på morgonen när jag lämnade Tuvafisen i skolan och såg hur flera av de andra barnen betedde sig där,särskilt pojkarna,tjafsade,knuffades,skrev och svor åt varann,så kom jag att tänka på just barn beteende mot varandra. Var kommer det ifrån? "Barn är elaka" heter det. Så fan heller anser jag!
   Jag ska berätta om en händelse som drabbade min lilla älskling för några år sedan,tror hon var tre år och gick på förskolan. Det var Lucia,och hon hade längtat i flera veckor,vi hade införskaffat ett fint lucia-linne,ljuskrona,ljus och rött sidenband. Hon hade övat sånger på dagis och hemma. Glad och förväntansfull gick vi i vintermorgonens mörker mot förskolan.
   Just detta år hade förskolans fröknar bestämt att luciafirandet skulle vara utomhus,vi föräldrar skulle stå nere på gården och luciatåget skulle komma gåendes ner från bakom knuten på huset. Det brann facklor och granris var stämningsfullt utplacerat. Efteråt vankades det saftglögg och pepparkakor.
   Eftersom det var en så kall morgon klädde jag på min lilla tjej ordentligt under lucialinnet,täckbyxor och regäl varm tröja. Det blev lite knöligt och bulligt men hon skulle hålla sig varm iaf! Sedan gick jag och lämande av henne bakom husknuten hos fröknarna och de andra barnen,och återvände ner till de andra föräldrarna för att tillsammans bed hennes pappa,mina föräldrar och syster invänta luciatåget. Så kom dom,sjungandes,och alla log,alla fotade...dom ställde upp sig bland facklor och granris och sjöng så det stod härliga till. Men en oroskänsla började växa i mitt bröst ,-jag kunde inte se min lillfis bland de andra barnen. Med småpanik i kroppen började jag febrilt se mig omkring,min mamma likaså...till sist bad vi några av fröknarna om hjälp...men nej,hon fanns inte där.
   Luciatåget hade snart sjungit sista sången och med tårar i ögonen sprang jag upp mot husknuten där jag först lämnat av henne. Men hon fanns inte där heller...eller? Jo där,bakom ett litet redskapsförråd,satt hon hopkrupen,fullkomligt förstörd,rödgråten och trasig. Min lilla Lucia,min finaste! Först förstod jag inte vad som hänt,men sedan kom det fram...några av de andra luciorna i tåget hade sagt att hon såg tjock ut i sitt lucialinne,med tröjan och tjockbyxorna under. Fy fan va arg jag blev,och ledsen! Och nu var ju allt försent...årets luciafirande var oåterkalleligt borta för evigt.
   "Barn är så elaka" fick jag höra sen, "det vet du ju,hur elaka barn kan vara". och jag känner bara att NEJ! Barn är inte alls elaka,jag var tamejfan aldrig elak när jag var liten,och min Tuvafis har alltid bara varit snäll och välvillig,känslig och mjuk. Så varför beter sig vissa barn såhär? Är det en avsaknad av en trygg,kärleksfull uppväxt? Utebliven bekräftelse som ger dessa barn behovet av att trycka ner andra? för jag vägrar tro att barn har det där i sig från start.

Snorkriget del 2.

Aaaaaarggh! Och andra grottmänniskoliknande ljud. För fy-i-helvete va förkyld jag är! Det värsta är nog att ingenting smakar någonting, att bara känna matens konsistens men ingen smak är helt sjukt,nästan surrealistiskt.
Och,viktigast av allt,det sabbar ju helt och hållet min enda hobby förutom datorn och tv:n när jag ligger ensam hemma på soffan om dagarna,nämligen att äta. Äta mat,kakor,godis,mackor,te,mat igen osv...
   Och min stackars näsa överlever nog inte en enda snytning till,röd och sårig som den är...*klaga klaga buhuu*
Behöver verkligen få bli frisk nu,vill få ta på mig min nya klänning jag vunnit på tradera(hoppas den passar bara,borde landa på posten senast i övermorgon),måla läparna röda,sätta en blomma i håret,ta på mig färgglada strumpbyxor och höstkängorna och bege mig ut på stan för trevliga cafébesök!:)
   Naglarna mina behöver snart fixas till igen också,vilken tur då att Apan (http://guldgris.wordpress.com/) i veckans tävling lottar ut en nagelbehandling för 50%priset på salongen Bra snygg:). Självklart ska jag tävla,skam den som ger sig:P

Nu ska jag snyta mig,sen plocka ut en Moussaka ur ugnen, som ser god ut men förmodligen kommer smaka -just precis,nada:(

förkyyyyld!

Hade en jätterolig kväll igår på finalen av "Dansfeber". Tog inte med systemkameran för jag blev osäker på om man fick ha med sig...så jag försökte fota med min kassa mobilkamera...den är verkligen hemsk! utan blixt syns ingenting, men med blixt blir allt kritvitt och jag ser ut som ett spöke utan ansiktsdrag på alla bilder....kommer dock ladda upp bilderna här sen ändå,men just nu är jag alldeles för förkyld för att ens orka tänka tanken. Är sjukt dålig,mådde jättekasst på bussen hem från studion igår,och har vaknat flera gånger inatt av att jag har så ont i halsen att jag vill gråta...:(
Tuvafisen har en mysa-med-mormor-dag idag,och Johan jobbar,så jag ligger bara hemma o vilar mig,lyssnar på The Knife(gamla skivor) och försöker kurera mig.
Återkommer senare! *snörvel host snor*

Lördagsgodis:)

Vaknade på tok för tidigt av att jag -igen,behövde sprnga på toa...Karln stod redan i duschen då han jobbar halvdag idag,och Tuvan lekte inne på sitt rum. Gjorde té och sen har jag suttit och laddat upp några bilder från kameran. Hade planerat redigera dom men orkar banne mig inte...
Om en dryg timme kommer min svärfar och hämtar upp,då ska vi åka ut till Dalarö och hämta den efterlängtade spjälsängen. Sakta men säkert böjar vi samla på oss det nödvändigaste för bebisen...Okej,en spjälsäng är inte livsviktig,men det är det ju egentligen väldigt få saker som är...;)

Ikväll ska jag o karln på Dansfeber,i en studio i Nacka. Fick ju två biljetter av Nina (bloggande.ninaruthstrom.se) som kom på posten igår:) Ska bli roligt,skönt att göra nåt och det är fleeeera år sedan jag närvarade vid en tv-inspelning,detta är ju dessutom direktsändning,plus att en av mina favoriter, Nassim Al Fakir,r med o dansar,all dressed up som Beyoncé i Single ladies:P

Igår va jag ute på promenad med Tuvan,luften var kylig och frisk,som jag älskar...hon åkte sparkcykel runt hela kvarteret,vi kollade på höstlöv och lekte lekplats. Sen på kvällen bakade vi pizza och avslutade med "Idol". Jag är liiite kär i Linnea,en av Idol-deltagarna..hon är grymt konstig,och det gillar jag:)Tuva på lekplatsen...Balansgång....Pizzabak:)Vi sparade såklart en stooor bit åt Johan som jobbade sent:)

Såhär på kvällen....

...är det så skönt att bara få sjunka ner i soffan med en kopp te och dega...även om vi varit hemma hela dagen och egentligen inte gjort ett skit nytta så har det varit en uttröttande dag. Tuvafisen har varit sådär gnällig ungar bara blir när dom är snoriga och trötta,pipit för minsta lilla...Ändå har hon varit duktig tycker jag,tom accepterat mitt TV-förbud...;)
   Jag däremot har verkligen behövt tvinga mig igenom dagen,tvinga mig att diska,tvinga mig att laga mat...sen vid middagen rann min bägare över,jag hade kokat makaroner och skulle hälla av vattnet. Hittade inte durkslaget (kom senare efter mycket letande fram till att karln gömt det längst in i kastrullskåpet) så jag skulle sila vattnet genom locket...och självklart hällde jag ut alla makaroner i slasken! Ville bara gråta! Fan satans makaronjävlar att sabba för mig...! Kokade dock nya,åt och slängde dotra i badet en halvtimme innan läggdags för en stunds egentid framför datorn.

Och nu när hon sover har jag passat på att göra en grundlig rengöring,skrubb(ricinolja+askorbinsyra) ,sen OCM
och sist ett lååångt bad. NU sitter jag här och känner mig som en ny människa -underbart! Ska faktiskt ta tillfället i akt och krypa i säng tidigt också,så gonatt alla:*

Snordag.

Uppe och skuttade (okej,släpade mig) halv sju imorse,satte på tévatten och väckte Tuvafisen. Bara för att mötas av snormonstrets återkomst. Svullen näsa,feberblanka ögon och en aldrig sinande snorkälla... Så det va bara att ringa och sjukanmäla,brukar normalt skicka henne till skolan ändå men även jag har en gräns,och jag skulle inte vilja tvingas iväg till jobb lr plugg när jag kände mig sådär.
   Nu sitter vi och dricker te med skitbarnprogram a´la hjärnskador-och-epeleptiska-anfall-för-resten-av-ditt-liv på TVn. Jag har dock beslutat att det ska bli en nästintill TVfri dag,annars kommer nog min stackars trötta och fortfarande nyvakna mammahjärna kolapsa....Ni får ursäkta morgonrufset...


Förkyld Fis.

Jippie!!:D

Jag är glad som en liten lärka! vann biljetter till finalen av "Dansfeber" på lördag på Nina s(http://bloggande.ninaruthstrom.se/ ) fina blogg!:) Åh va kul det ska bli,har ju faktiskt lyckats hänga med på TVn...:) Tar nog med mig karlsloken:)

Idag har jag dessutom lyckats få ändan ur vagn och städat,är alltid en sån skön känsla när allt luktar rent och man inte snubblar på högar av skitiga trosor,strumpor och nallar vart man än går......
   Nu ska jag krypa i säng,har blivit alldeles för många sena kvällar,och eftersom bebben i magen sparkar mig på kissblåsan 24/7 blir nattsömnen hyffsat störd;)
Gonatt!:)

Godmorgon starshine:)

Inatt har jag verkligen inte sovit nånting alls känns det som, satt uppe på tok för sent igår och blev stressad när jag insåg att jag hade drygt sex timmars sömn framför mig innan väckarklockan ringde. Sen var natten som vanligt kantad av kisseri,säkert två gånger va jag upp,och fick svårt att somna o sen igen.
   Men nu sitter vi här,min Tuvafis och jag,och äter hembakat bröd med te och ser solen gå upp över höghusen ;)
Snorig är hon idag också,ungen. Gnäller om nässpray, och det har vi inte hemma.
Älsklingen ligger fortfarande i sängen den lyckosten,tror jag kanske kryper ner där sen när jag lämnat fisen i skolan:)


natti natti!

nu går jag o lägger mig, har varit på middag hos svärisarna o bakat matbröd till imorrn:)
Som vanligt innan jag lägger mig går jag in o pussar min sovande Tuvafis gonatt,och släcker hennes jordglob. Det är så hon vill ha det. Med jordgloben alltså,pussen kommer på köpet;) Och så stoppar jag om henne,hon sparkar alltid av sig täcket,och ligger istället nästan naken. Och jag är rädd att hon ska frysa.... men hon är varmblodig min lilla tjej:) Idag bloggade Apan (http://guldgris.wordpress.com/ ) om precis samma fenomen, även hon har en varmblodig skrutt hemma,en sån där pyjamasvägrande,täckavsparkande varmblodig unge som ger alla mammor dåligt samvete...:P
   Just det.....jag beställde ett spjälskydd åt plutten i magen idag, med Gunilla Axéns molnmönster,ett rött. Såå fint!(och dyyyrt. Men värt pengarna tycker jag) :)

Tvättsöndag.

Åh vilken underbar helg det har varit! Så underbar att jag inte ens tagit mig tid att skriva här. Tuva-fisen hos sin pappa, jag o karl ensamma hemma. Igår va vi in till stan,promenerade på söder,sprang in i inredningsbutiker (well, jag sprang, han var väl måttligt intresserad) särskilt coctail deluxe fastnade jag länge i,trots att det va ungefär samma prylar som alltid:P Sen gick vi och fikade på Gilda på Skånegatan,efter tips från Apan(http://guldgris.wordpress.com/ ). Huuur mysigt som helst!
   Väl hemma igen blev det pasta bolognese och sen kikade på Moulin Rouge med tända ljus:)
Idag blev det regäl sovmorgon,rostat bröd och te i nya kopparna från Indiska:)
   Sen är söndagar nästan uteslutet lika med tvättdag,så nu varvar vi tvättstugan med pastagratäng,äppelkaks-bak och soffmys.... Så skönt att bara vara vi(och magen förstås),men nu längtar jag efter min lilla stora tjej,som kommer imorrn!!:)


myssoffan! det ser så ljust ut på bilden,trots avsaknad av blixt! I själva verket är det mörkt,murrigt och mysigt....:)

Blåst och bråk!!

Sov kasst inatt igen,sjukt va konstiga drömmar man får som gravid! Tuva som har elevens val denna vecka skulle iväg på utflykt,så jag kunde knappt sova av rädsla för att glömma hennes matsäck. Vissa saker är så viktiga för mig,det där att vardagen går runt...annars känner jag mig som världens sämsta morsa. Disken ska diskas,det ska dammsugas,det ska alltid finnas rena kläder i hennes byrå,hennes hår ska vara rent åtminstone en gång i veckan...Hon ska få i sig regält med frukost,aldrig glömma gympapåsen,hennes skor ska vara hela och är det kyligt väder ska det finnas vantar i ryggsäcken. Och hon ska aldrig komma till en utflykt utan matsäck. Så jag sov kasst, superkasst. Till råga på allt har jag läkartid idag,en ny läkare,för att diskutera sjukskrivning osv...jag är jättenervös! Hann inte ta en dusch igår,istället ägnades dagen åt städning,matlagning och så bakade jag matbröd. Och skulle inte hunnit duscha idag innan läkartiden heller om jag inte väckt karl och bett honom ta Tuvan til skolan. Och han blev ARG. Vansinnigt arg. Morrade elaka kommentarer till mig och hormonstinn som jag är började jag gråta. Han såg inte ens åt mig.... Jag gick in på toa,snöt mig,pussade min lillskrutta hejdå och dom drog till bussen. Kvar hemma sitter jag och känner mig ledsen. Måste folk bete sig som galningar bara för att dom blir väckta? Visst,man behöver inte ha det mest strålande morgonhumöret,men jag tycker man kan vara rädda om varandra ändå. Nu är han på väg hem igen,och jag ska in i duschen. Förhoppningsvis kommer jag ut som en ny och gladare människa!
   Idag lottar Apan,http://guldgris.wordpress.com/ ut biljetter till "Underbara barn"-mässan,och åh vad jag vill gå! Med bebis i magen känns det extra roligt och aktuellt:) Har aldrig varit på en mässa förutom en konstig en om båtar med min pappa när jag va liten,och det va ju inte särskilt intressant.....;)

men gaaaaah!

Blir så less på myndigheter som Försäkringskassan! Har skickat in mitt senaste sjukintyg för lääänge sen,och ringde dit imorse,mest för att dubbelkolla att peppren verkligen kommit in,och när min nästa utbetalning blir. Och vad får jag höra? Jo,visserligen har pappren kommit in,men nej,inga beslut är fattade. Tydligen har "min handläggare"(visste inte att jag hde nån,har aldrig hört från honom lr om honom) försökt nå mig,flera gånger(?). På mitt gamla nummer. Jippie....och trots att jag adressändrat är alla papper skickade till min gamla adress. Tack för det, det uppskattas verkligen att så personliga papper ligger och skräpar på helt fel adress.
   Så ringde jag denna mystiske handläggare ida på hans direktnummer. Klockan var tjugo i nio på morgonen och handläggarens telefonsvarare går igång: "**** har gått för dagen och väntas åter imorgon onsdag". Vaddå gått för dagen? Dagen har ju för fasiken inte ens börjat? Och när väntas han åter imorgon? Vilken tid ska jag ringa? Suck,blir såååå less...... är man sjukskriven så är man det av en anledning,att ständigt motarbetas och ifrågasättas av myndigheter då är så otroligt påferstande.

En positiv sak som hänt idag är att vi fått tag på en fin spjälsäng:) Vi hade ju i princip bestämt oss för en sån där vagga man hänger i taket,mest för att spara utrymme,samt att jag resonerade som så att man "ändå har bebisen i sängen mestadels",iom amning osv. Men känner att en spjälsäng är bra. När bebisen sover på dagarna,och så kan hon ju faktiskt ligga där på nätterna när man INTE ammar. Plus att en spjälsäng används lång tid,inte bara upp till 8-9 månader som takvaggan utan upp till 2-3 år. 50 spänn på blocket iaf, kan det bli bättre?:)

Bullarnas dag.

Kanelbullens dag. Idag också. Jag har nämligen ätit minst två kanelbullar varje dag den senaste veckan:P
   Idag kom min syster Tove hit, min äldsta lillasyster. Vi åt brunch bestående av american pancakes m. sirap o hallon,kaffe,apelsinjuice och kanelbullar. Givetsvis frossade jag ungefär det dubbla mot var syrran fick i sig och min mage blev ännu mer bulle. Till middag blev det köttbullar. Hemmagjorda givetsvis, skulle aldrig falla mig in att köpa färdiga,tycker dom smakar helvete och luktar otvättad tantfitta. Ärligt talat asså. Fast..vad vet jag,jag bara gissar,har ju ingen lukt att jämföra med lixom,men vafan.... Så köttbullar o makaroner,svenssonmiddag o given succé:)
   Fick hem nya skor idag,leopardmönstrade uggs-wannabees,lööööv it! så nu kan höstvindarna få vina kring tassarna på mig bäst dom vill!!HA!

I dag.

Har kännt mig otroligt trött i skallen de senaste dagarna,antagligen sovit för lite... Men nätterna lixom fylls av konstiga drömmar,ett oändligt antal kisspauser samt en karl i sängen som ligger i fosterställning och envisas med att buffa baken mot mig ideligen. Plus att han svettas. Som en jävla gris (svettas grisar?). Vi snackar alltså att han får gå upp mitt i natten ca varannan natt för att byta kalingar. För att dom är så blöta av svett. Man kan vrida ut dom! Och nej,jag överdriver INTE! Detta har resulterat i jäkligt taskig nattsömn för min del,och att sova på dagarna funkar inte,då blir jag som en zombie i skallen sen,så dan ändå är förstörd.
    Idag lyckades jag iaf ta mig i kragen och hitta på nåt med Tuvan. (Vi skulle vart iväg redan igår men jag va för slö,så hon fick åka sparkcykel flera varv runt gården medans jag låg i soffan med laptopen och budade på massa skit på Tradera).
 Men idag va vi iväg till min pappas ex(krångliga familjeförhållanden deluxe här...) för en fika ihop med mina syskon. Äppelkaka o vaniljvisp samt litervis med kaffe, jag åt så jag höll på att spricka (vaddå lunch för en halvtimme sen??). När vi kom hem efter ett par timmar gjorde jag american pancakes me sirap till...o snart ska jag fixa middag. Jag äter så in i helvete, och är jag inte äter har jag halverotiska fantasier om mat...konstig mat, som tex mjukost(som jag avskyr)ansjovis(stavas det så?),räkröror och annat märkligt. Bebben i magen verkar iaf fett nöjd,buffar som bara den,och jag tror hon säger "det e rätt morsan, käka på du bara!! Och släng på lite glass med maränger när du ändå är igång!"

En fin dag..

Hade ett tjafs med min älskling igår kväll,rörande ett gammalt problem vi haft sedan läääänge tillbaka men som fortfarande envisas med att sippra in och förgifta vår relation. Men vi blev vänner igen,jag tog ett långt varmt bad och slappnade av,sedan gick han in och borstade tänderna medans jag gick o la mig,när han kröp ner i sängen (efter lååång tid, har aldrig träffat en karl som tar sån fruktansvärd tid på sig att göra sig klar,vare sig morgon lr kväll) va allt plötsligt bra igen och vi kramades. Men tillfälligt bra förstås,problemet tillfälligt bortglömt,tillfälligt undantryckt i ett mörkt hörn. Tills nästa gång.

Men idag är en fin dag! Vaknade av att karlsloken stod i duschen,lillskruttan sov fortfarande och solen sken in och lyste upp fönstret. Med en timme kvar tills karln skulle till jobbet (ja,han jobbar helger nästan jämt) gick jag upp och skulle fixa frukost. Då kom Tuvan upp,nyvaken,sömndrucken. Jag frågade om vi skulle fixa lite extra god frukost, och kunde hon gissa vad? Det är nåt man bakar...nåt vi brukar göra när vi har extra mysiga helgmorgnar..nåt vi brukar dricka te till... Dottern svarade: -Ägg! Stekt ägg! och jag ba "eh..nääääe,inte riktigt ägg. Nej, inte tårta heller, nej,inte glass!!
   Efter typ tusen märkliga gissningar kläckte hon ur sig -Scones! och lyckan var gjord. Vi slängde ihop lite deg,in i ugnen,och så tre koppar te. Frukost i morgonsolen och sen karl iväg till jobbet. Nu sitter vi i soffan, Tuvan och jag. Hon tittar på "Pingvinerna från Madagaskar" på TV och jag försöker att INTE nätshoppa:)

Idag ska vi försöka träffa min ena lillasyster,vi har försökt ses några dagar nu utan att få ihop det,så idag ska vi göra ett nytt försök. Kanske blir det Blecktornsparken åxå,vi får se....

färdigt!

Nu har vi städat klart,jag o Tuvan:) Det gick snabbare än jag trodde,och vi gick till kontoret och lämnade in nycklarna -sååå skönt att det är klart! Det där med lägenheten har varit min kvarnsten runt halsen i flera månader nu. Samtidigt känns det så otroligt sorgligt. Älskade verkligen den lägenheten,med sin 50tals standard! Och det var min första egna lägenhet efter jag separerade från Tuvas pappa för fyra år sedan,min första egna lägenhet någonsin faktiskt. Har alltid bott ihop med någon och denna var bara min lixom. Men nu har jag flyttat,och bor ihop med min Johan i hans lägenhet. En märklig känsla,och lite grann känns det som jag är ute på ett väldigt stort och stormigt hav i en alldeles för liten gummibåt (en sån där genomskinlig med färgglada bilder och mönster som man vet inte kommer hålla mer än ett par veckor max). Men samtidigt känns det bra såklart, jag bor ju ihop med min kille,med den man jag älskar,som jag valt att skaffa ett barn ihop med!

Nåväl,efter vi lämnat in nycklarna gick vi förbi second-handbutiken där min "låtsas"-farmor jobbar,och hittade några fynd. Ett par sköna mjukisbyxor i velour till Tuva,en fin klänning Tuva absolut ville ha på sig på julafton(!) och ett alldeles underbart fynd: en pumpadräkt! För 39spänn gick den ju inte att motstå,se själva....:)

Tuvan som pumpa:)

håhå-jaja

Uppe med tuppen idag..nästan iaf. Var i gamla lägenheten igår och röjde ur på vinden,hade ingen aning om att det var SÅ mycket kvar där...och det va bara jag o Johan. ingen bil ens ens gång. Jo,tuva va ju med förstås,men hon är ju en liten plutt som inte kan bära så tungt:)
   Jag slet nästan ihjäl mig,med otäcka sammandragningar som följd... Det tog nästan fyra timmar,och vi fulade oss lite när det gällde soprummet*harkel*. Nu är jag på springande språng (nåja,nästan iaf) tillbaka dit. Ska ta bort den sista skiten och sen lämna in nycklarna på kontoret. Och när jag gjort det räknar jag iskallt med att en befriande känsla ska infinna sig. Vill nämligen bara få ha allt det här överstökat,få satsa min energi på vår nya lägenhet,på bebisen som ska komma,på storasyster som behöver få min kärlek och uppmärksamhet,istället för en trött och grinig mamma. Hon är underbar min älskling,så hjälpsam,så förstående när jag måste lägga mig en stund och vila,och hon får bara vredesutbrott ibland när hon inte får se på TV....
   Hoppas på lite presenter från mig själv idag,har beställt två par uggs (javeeet,dom e sketafula men ack så sköna!),ett par svarta och ett par i leopard, samt en skiva jag hörde när jag va in på Indiska i Ringen,och som jag föll för pladask. Så när presenterna väl dyker upp *hoppas hoppas idag* ska jag först städa fredagsfint här hemma(behövs efter en veckas förfall),sen ta ett långt skumbad ihop med Tuvan och sen mysa ner mig i soffan med tända ljus,en stor kopp chai och nya skivan på lagom låg volym:)

Men först: städa äckliga gammal lägenhet!

RSS 2.0