I kaoset.

Okej,imorrn smäller det. Imorrn FLYTTAR vi!!! Och det e fortfarande massa att göra här hemma. Är sååå svårt att bedömma hur lång tid något tar att göra. tex packa ner alla böckerna o boxarna med cd-skivor som står i bokhyllan i pappkassar. Och hur många kassar går åt lixom?
Och de sista kläderna kan vi inte hålla på o packa ner i kartonger,så det får bli i stora sopsäckar(fast genomskinliga så man ser vad som är i). Vi är hittills uppe i typ fem säckar...tjohooo!
Tvättade klädseln till soffan igår,samt köksmattan,tog heeela dagen att torka och nu misstänker jag dessutom att klädseln krypmt..hm,återstår att se. Vi ska inte sätta på den innan flytten,för det e fan så mycke enklare att flytta soffan om man inte måste hålla på och va superduperförsiktig för att den inte ska bli skitig.
Nu ska jag iväg med Tuva till skolan,gry åker vagn i gosig åkpåse fortfarande med pyjamasen på:)
.

Hoppsan!

va dagarna bara rinner iväg!Jjag har inte bloggat ett skit,knappt suttit vid datorn faktiskt. Istället har jag ägnat hela helgen åt att flyttpacka,knulla,kolla massa bra filmer,käka god mat,umgås med min fina familj och ...flyttpacka igen.
Snart är vi klara dock,bara böcker o lite kläder som ska packas ner,resten är sånt som är svårt att packa,typ kastruller o lite grejjer man lixom kommer använda ända fram till flyttdagen.
Och det är SNART!!! Om bara två dar typ ju...herrejävlar. Och vilket kaos här hemma...
visserligen är inte källarförrådet tömt och sådär,men eftersom det här e en bostadsrätt o vi ska sälja den så har vi lite tid på oss efter flytten att gå igenom förrådet här,det känns skönt,man slipper stressa lixom.
Igår beställde jag hem ett par nya kängor. Ska sälja mina gamla(men knappt använda) dr martens och har nu istället köpt nya martens,svarta denna gången,och MED stålhätta. Inte så höga heller,bara 10håls. Ser inte fram emot att gå in dom dock,tycker det är förjävligt att gå in nya kängor,så det får väl typ bli smörja in dom o sen på med raggsockor o ut å knata som gäller. Hardcore.
Nu ska jag försöka packa ner lite mer skit o sen bada Grytan.

Och så det här med genus...

jag är intresserad av genus. En genusvetare på lekskolenivår. För jag kan ju inte så mycket,men jag försöker tillgodogöra min information så gott jag kan. Och jag är källkritisk som alltid.
Anledningen till att jag inte skriver om och debatterar/argumenterar för genus här i bloggen (för jag gör det i verkliga livet) är att jag är lat. och ilsken. Jag förstår alldeles utmärkt vikten av det,men jag pallar inte att gång på gång stånga skallen blodig i mina försök att nå fram till människor. För när det gäller genus är folk fan dumma i huvet. Blinda. Dom väljer att vara blinda,för dom är så jävla förbannat trygga i sina könsroller.
Här hemma är det jag som har mest fokus på barnens uppfostran,ur genusperspektiv och övrigt också. Johan är intresserad och delaktig,men inte på långa vägar lika medveten,lika påläst som jag är.
När jag förklarar varför vi inte ska lägga fokus på barnens prestationer med ett "va DUKTIG du va nu" utan förklrara och ger honom verktyg till att bemöta annorlunda,tycker han oftast det är fånigt. Detsamma gäller utseende och varför jag inte vill fokusera på det.
När vi pratar genus förstår han noll och han kan häva ur sig de mest mansgrisiga kommentarerna, typ "jamen alla kärringar skvallrar ju", lr "tjejer KAN inte vara tre" osv osv. Så jävla idiotiskt. Och när jag förklarar att det där är,om det är sant,ingenting biologiskt utan vi är alla produkter av vårt samhälle,vår fostran och omvärldens förväntningar och normer,så fnyser han bara. Kommer jag med fakta i form av undersökningar så säger han bara "undersökningar kan visa fel". Jag ger mig inte,jag är noga och han förstår till viss del. Men sen gillar han att driva med mig också,och retas. och ibland tror jag han förstått,för att i nästa stund förfäras av ett " rosa är en tjejfärg". Typ.
Och folk runtomkring mig,på öppna förskolan,i mataffären,på gator och tog,är alla blinda. De lever med skygglapparna på,fattar noll av genusvetenskap,vill inte fatta, och det får mig nästan att bli tokig av frustration.
Jag har inga problem med att argumentera för min sak,även om jag kan bli så pissed off över alla idioter att jag nästan börjar gråta, men jag pallar fan inte att gång på gång upprepa mig,upprepa samma ord,när det ändå inte går in.
En som pallar (beundransvärt nog) är Lady Dahmer,så jag hänvisar glatt till hennes blogg;)
.

Uppe med tuppen!

För att pröjsa räkningar såklart. Man e väl inte dum heller lixom,nä här betalas alla måsten innan minsta lilla spontaninköp är tillåtet.
Igår va vi dock in till stan för att köpra upp oss på nya gardiner till nya lyan. jag har lyckats kränga lite av mina tillhörigheter till förmån för nya friska fläktar..lr nåt.
Det bidde ett par ljust gröna från Indiska till köket,som annars är rätt vitt i övrigt,och som nog blir fint till bordet o stolarna i ek. Till vardagsrummet blev det vita,även de från Indiska, eftersom det envisas med att växa massa träd utanför och vi vill ha in maximalt med ljus där:) Vidare blev det en orientalisk lykta och lite småkraffs från Åhléns,bla nya örngott,skärbrädor o skit. Sånt man oftast inte tänker på att köpa.:)
Vi avslutade med pizza på Lilla Capri som har sketagoda pizzor(sketagod övrig mat åxå för den delen samt sketamysig lokal). Jag va galen och beställde för första gången i mitt liv pizza med banan och curry på (hula-hula). Skitgott,men jag hade önskat ännu mer banan...;)
Vi har absolut nmoll frukost hemma,bara knäckebröd och halvt ihoptorkat salami,så jag drar en kopp te (utan mjölk för den är åxå slut) och tar en snabbtvätt,sen bär det nog iväg till närmsta café för intag av frukost. vafan,man ska väl fira att man fått lön/mammpenning??;)

Sovmorgon är för veklingar!

Tamejfan.
Själv blev jag väckt klockan sju av att lillprutten brevid i sängen tyckte det va dags att vakna. Försökte ignorera att jag hade en bebis som låg och kickade mig i ryggen och försökte desperat hålla mig kvar i sömnen,hålla fast i drömmen. Men nej,det gick inte,så det va bara att kliva upp...
Nu har vi precis kökat frukost och jag sitter på nätet och försöker få tag i ett soffbord,eftersom jag beslutat byta ut mitt marockanska brickbord mot ett mer regält från Indiska. Hittade ett på blocket men det va alldeles för dyrt,iom att det dessutom såg slitet ut och förmodligen behöver vaxas om,så jag slängde iväg ett mail och fösöker pruta kuken av säljaren...får se om det lyckas.
Ska börja försöka spana på tapeter också så sakteliga...jag äääälskar tapeter och har sett ett par William Morris som jag verkligen verkligen gillar... Blir lite mönsterchock hemma hos oss men det kan fan inte hjälpas.
Planerar ha en tapet i hallen,en fondvägg tapetserad i vardagsrummet samt i sovrummet. Även om jag älskar tapeter och mönster föredrar jag att tapetsera fondväggar istället för hela rum,för att det inte ska bli så kaotiskt och kännas luftigt...sen blir det ju bra mycket billigare på de sättet också,och pengar är ju inget vi badar i här hemma direkt,jag har dyra vanor så de räcker och blir över ändå...;)
Jag är sjukt märkeskåt,inte sååå mycket n'r det gäller kläder (lr okejdå,liiite kanske) men som FAN när det gäller möbler och inredning. Jag gillar inte när hemmet ser ut som en fucking ikea-katalog,utan vill ha lite lyx och vara lite egen. ha lite personliga och unika saker helst. jag vill inte köpa en tapetjävel på Rusta för att det råkara vara BILLIGT,tapethelvetet ser ju ut som skit lixom,nej jag vill ha FIIINA tapeter från DYRA märken. Inte för att dom är just dyra direkt utan snarare för att dom är sååå mycket snyggare och håller sååå mycket bättre kvalité. och man vill ju fan inte ha en tapet som vlekanr i solen inom en vecka.....
Här är en Morris, "Compton" i brun/orange som jag tycker mycket om.
En annan är "Golden lily".... Nä,jag ska ta mig en funderare,spara pengar och framförallt,flytta in och känna efter vad som känns mest rätt:)

Så nu sitter jag här.

Jag och Gry,Tuva är i skolan första dagen efter sommarlovet. Konstigt,va fort det går. Nu har hon börjat tvåan,känns overkligt att min lilla skrutt blivit så stor!
Regnet smattrar mot fönsterrutorna och jag dricker starkt kaffe i djupa klunkar,försöker mota bort huvudvärken som kommer smygande.
Igår va en fin dag,fram till jag fick beskedet om min väns död. Jag och ungarna va ute på skön promenad,och lekte i lekpark. Sen åt vi sen lunch hemma hos min mormor.
Fåntrattar på mormors gård.
Min egen bokmal aka läslus:)
Nyvaken Gryta<3
Idag har jag absolut inga andra planer än att försöka få igen lite av den sömn jag gick miste om inatt,då sorgen höll mig vaken. Ska steka mig några havrepannkakor och läsa Harry potter åxå haha,sen vette fan. Grymt skönt att inte ha några måsten! (eller,okej då,jag borde ju faktiskt dammsuga...)

Ibland ger livet...

en känga i ansiktet. Och det gör alltid lika ont. En gammal vän till mig gick bort idag, efter att blivit påkörd igårkväll nångång.
Jag har inte träffat honom på kanske uppåt två år,men när vi sågs senast kramades vi och han bjöd in mig till en spelning med sitt nya band. Jag gick aldrig dit. Det ångrar jag nu.
Vi kan aldrig veta vad livet har i beredskap åt oss,och när sånt här händer inser man hur skört,hur otroligt jävla ömtåligt,livet är.
Just nu är jag bara så jävla ledsen.
Sov gott Jonas.

Och så en dagens...


JAG.

Kanske att jag borde berätta lite om mig själv egentligen,känns som få vet vem jag är,hur jag är. och jag kan säga att det skulle bli tidernas längsta logginlägg om jag försökte mig på att berätta. Jag är en så ombytlig karaktär.
Får bli en annan gång kanske,lr vafan,skicka frågor om nån undrar,frågestund är alltid skoj!
Här kommer iaf en massa gamla bilder på mig,som visar lite vilken kameleont jag är utseendemässigt om inte annat;)
Här e jag kanske 24 bast sisådär.
Inte fullt lika gammal bild.
En mörk bild. Här va jag rätt deprimerad faktiskt.
med röda dreads.
Trött bild på mig första gången jag hade dreads.
Saknar ringen i läppen,tror jag ska skaffa det igen. Sexigt. ASABALLT tamejfan. och varför downsizade jag septum egentligen...?
Nu är det här ett handplock bilder bara,och jag utgår ifrån att ingen är ett dugg jävla intresserad av att kolla på massa bilder på mig. Dock beskriver dom ju liiite grann mina jag. Punk-ass,fjolla,exhibitionist och tönt.
Alltid skoj att titta på gamla foton tycker jag,och man undrar var åren tog vägen. Vart det där unga och hyffsat oförstörda jaget tog vägen. och hur i helvete man överlevde alla katastroffyllor.....

Och nu regnar det.

Skönt. Låt hösten komma,låt friska vindar blåsa upp glödgade höstlöv från trottoaren,låt kallt regn piska ansiktet och väta ner jeansen i motvind,låt det hamra mot rutan och ge mig en ursäkt att tända ljus inomhus om kvällarna.
Jag är trött på sommaren. Besviken på den. Den hann inte ens börja innan den var över känns det som,och varje dag,varje timme,då solen faktiskt vågar sig fram känns falsk och krävande. Passa på nu,och NJUT! Och jag kan inte andas,kvävs i den fuktiga värmen som känns påtvingad och klibbig mot huden. äcklas av den övermogna frukt naturen blivit,där den dväljs i sin egen värme,föruttnelse och undergång. Naturen på sensommaren äcklar mig. Dess iver att suga musten ur varje varm timme,att hetsigt växa,frodas,mogna,ända in till sista andetaget. Uppkåtad ända till sina dödsryckningar.
Nej,då är hösten bättre. Då vet man att nu kommer mörkret,kommer kylan. Man kan förbereda sig. Man VET att det förmodligen kommer vara kallt imorgon också. Och jag älskar höskläder,slut på dom glättigt glada sommarfärgerna som sprakar som paraplyförsedda våldtäktsdrinkar på klädgalgarna. Höstens färger är varma,murriga och tilltalar mig way more. Inhandlade ett par jeans igår,vinröda i tonen,och en scarf i rostrött(med leopardmönster;)). Dom är mina löften om hösten. För jag är redo nu. och sen kan jag längta till nästa sommar istället...
Idag är det Stockholm Zombie Walk,och vi tänkte åka in hela familjen (Johan är ledig från jobbet) och kika på spektaklet. Och jag hoppas det fortsätter regna hela dagen. Då kan vi smyga (okej,TRÄNGA OSS IN) på ett café och mumsa kladdkaka:)

Solen skiner ute nu,

Och här sitter jag. Nyvaken,med håret på ända. Funderar på dagen. Dagens måsten, dagens möjligheter. Fredag och min karl slutar tidigt.
Barnen ligger i sängen,Tuvan skojar med Gry,och Gry skrattar. För Tuva är ju ungefär det roligaste som finns,särskilt i Grys värld. Tuva behöver bara ta ett par eller tre hoppsa-steg brevid barnvagnen så skrattar Grytan tills hon får hicka!
Den här stunden på morgonen är den skönaste,då ungarna är trötta och nyvakna,nöjda. Vi låter kroppen vakna till och bli hungrig,så vi kan njuta ännu mer av frukosten sen.
Jag ska göra en inpackning av håret idag,det är risigt och behöver en boost. Sen kanske vi drar in mot stan,lr mot Farsta centrum kanske? Vi får se,kanske orkar vi inte åka nånstans...
jag avskyr hur lägenheten ser ut nu,med alla flyttkartonger,de extra stolarna som trängs med övrigt möblemang i väntan på flytten,de fulla Ikeakassarna med ren tvätt som väntar på att bli vikt och ja,lagd vardå?I flyttkartonger kanske?
Jag räknar dagarna nu,och flyr den här lyan så ofta jag kan.
Igår va jag med ungarna på nyöppnade EspressoHouse i Haninge centrum. Fick för en gångs skull anständigt kaffe,en riktigt god creeme cheese-bagel och goda cupcakes. Dyrt,men vad gör man inte för att liva upp sig lite höhö.
Tuva fikar med sin hallonsmoothieponny.
Gry är en riktig lattebebis....
Nu ska jag koka kaffe.

Ang. förskollärare och barnskötare:

Vidare vill jag göra ett litet förtydligande,eftersom jag tidigare ifrågasatts mina åsikter att enbart utbildade pedagoger (förskollärare) ska jobba inom förskolan.
SJÄLVKLART finns det helt fantastiska barnskötare också,precis som det finns sämre förskollärare MEN jag har inte brytt mig om enskilda fall här utan mina åsikter gäller standarden på förskolorna. För det är ju SKOLOR det handlar om för även de så barnen,inte bara förvaring som det var förr,då det hette "dagis". Förskolorna har en väldigt tydligt läroplan att följa,och en tydlig pedagogik att arbeta med. En barnSKÖTARE är utbildad till det, att framförallt SKÖTA barn.
Enligt mig så ska förSKOLORNA ha utbildade lärare (alltså förskollärare) av samma anledning som skolorna ska ha utbildade lärare -det blir överlag en bättre standard,en tydligare pedagogik.
Jag har själv jobbat flera år inom förskolan,trots att jag helt saknar utbildning för det,så jag vet vad jag talar om här. detta är min absoluta åsikt,och jag kan förstå pm den ter sig fientlig mot alla de barnskötare som jobbar och sliter på landets förskolor. Men ändock,ska en förändring och förbättring ske måste man börja i någon ände,och kan inte heller se till enskilda fall utan skolan och pedagogiken som helhet.

Den evighetslånga väntan.

Jag vill flytta NUUU! Idag är det exakt två veckor tills vi får nycklarna till vårt nya hem,och jag kan knappt bärga mig! Varje dag här hemma känns evighetslång,speciellt med tanke på att vi har det så förbaskat trångt,stökigt,med flyttkartonger överallt...
Igår gjorde vi inte mycket,Johan jobbade till två,sen va jag iväg och handlade med ungarna,vi lagade "pizzabullar" till middag,degade framför lite film och Gry somnade efter nästan en helt stor flaska välling pladask i sängen.
Nu ska jag fixa frulle,och sen vid halv elva ska vi till BVC. Blir spännande att se hur mycket Grytan ökat i vikt/längd:)

Ett kap!

Alldeles nyss kom det hit en man med fyra stolar åt mig. Fyra skitfräscha stolar i ek med svart lädersits (jag kommer förmodligen klä om dom iofs,men såklart spara lädret under) från Folkhemmet. Jag fick pröjsa 1500 spänn för stolarna,ett riktigt kap! Kommer bli asfina i nya köket:)
Bästa av allt är att jag fick dom. Stolarna alltså. Av min mormor... Skulle lånat pengar av henne till stolarna tills lönen dimper ner,men hon gav mig pengar och VÄGRADE låta mig betala tillbaka dom. Jag blev alldeles rörd...lilla mormor<3
Idag har jag sbolut NOLL energi till nånting,borde ju fortsätta flyttpacka men orkar inte. Har dessutom världens huvudvärk,som inte ens Treo biter på...
Kanske återkommer senare,när jag piggnat till lite...

Kommer ingen vart...

med flyttpackningen. Är SÅ SUGEN på att flytta med SÅ JÄVLA OSUGEN på att packa. Slänga,rota,sortera,packa...bla bla. Jag orkar inte! Och är frustrerad nu över att jag inte får sålt nåt av allt det jag slängt ut på nätet. VARFÖR vill ingen köpa mitt sjukt fina marockanska brickbord?? Mina Martenskängor?Min Nikonkaamera?? och nu har jag hittat fyra stolar på blocket som jag inte ens kan hämta för vi inte har nån som kan köra denna veckan...:/
Kuk.

Så va helgen snart förbi....

men full av bra stunder har den varit! Vi har försökt börja flyttpacka,men det är ju sååååå svårt! Särskilt i Tuvas rum där mer än hälften av allt ska rensas ut och slängas. Igår va vi in till söder och fikade med min mor (glass,pannkakor och färska bär) och sen på kvällen va vi bjudna på middag hem till Anders och Therese,som ska bli våra nya grannar. Anders,aka "Acke" och min Johan har kännt varann sen dom va typ fyra bast,och Johan e riktigt glad att vi ska bo grannar med dom.
Har även varit ner en sväng till mitt gamla jobb och hälsat på,pratat med chefen och hintat om att jag faktiskt är riktigt sugen på att börja jobba där sen igen,efter föräldraledigheten.
Just nu känns det iofs helt sjukt att jag inte ska vara hemma md Gry JÄMT,får ett sånt där illamående-sug i maggropen när jag tänker på att återgå till arbetslivet och vara ifrån min lilla plutt en massa timmar på dagarna.
Nu ska jag plocka undan smöret som står och smälter i solen och rota fram rena kläder åt oss alla,vilket inte lär bli en lätt match. Behöver tvätta. Typ NU.

Jaha..

..då ska vi tydligen få en helt ny matgrupp i ek i inflyttningspresent. Vad säger man? Tack?

Vad göra nu?

Sitter här med hela håret insmetat i hästskit,förlåt,HENNA åff kårs. Nu ska jag ha det i några timmar,och ja,med massa färgklet i håret är man ju lite begränsad... Tex så blir det svårt att gå till baken för att sätta in pengar,samt betala en räkning som MÅSTE betalas idag,så det får jag vänta med till efter ett nångång. Med plast och stor handduk utanpå det på skallen blir ju huvudet dessutom rätt tungt,och jag är aaaaptrött och har svårt att hålla upp huvudet som det är:P
Ingen bild får ni heller,jag är för trött för att ens manövrera tuchscriiinen på telefonen. Gry vaknade precis och Tuva ligger på köksgolvet (!) och läser Harry Potter, börjar bli dags att göra frukost nu.
Det är rätt sjukt hur man fungerar egentligen; nu när vi ska flytta,och man vet att snart,snart kommer vi inte bo här längre,då lixom flyttar ma ut mentalt,innan vi ens hunnit börja packa kartongerna. För det har vi såklart inte gjort, börjat packa alltså. Man vet ju för fasiken inte i vilken ände man ska börja! Om någon har bra tips på hur man kan tänka när det är dags för flyttpackning så dela med er! Jag är HELT VÄRDELÖS när det kommer till att packa öht, och min senaste flytt mosade jag bara ner i princip allt i stora svarta säckar. INTE en smart lösning I tell you!
Nä,nu är det banne mig dags för frukost,så hjärnan kan vakna till lite...:P

Uuuuurk!

Mår sjukt illa just nu. Johans päron kom på snabbvisit idag och jag hade köpt en "Fransk chokladtårta" från Delicato att bjuda på. den e god. För god. Har ätit typ halva själv,smällde nyss i mig två bitar till. Varför lixom,mår sååå illa nu!
Har precis rört ihop två påsar henna med kokhet citronsaft ssamt äppelcidervinäger. Luktar ju inte gott precis... Nu ska den stå och dra tills imorrn bitti så färgen släpper,och imorrn ska jag knalla runt med skallen insmetad i typ fyra timmar -tjohoo!;)
Men har fått en snygg utväxt och håret skulle dessutom må bra av lite henna-boost,så det får la vara värt det:P
Hahaha,sitter och lyssnar på Tuvas hamster just nu som fetröjjer i sitt hjul...hjulet gnisslar ötav bara HELVETE,fattar inte att Tuvan kan sova där inne haha...Måste komma ihåg att smörja det imorrn!
Funderar allvarligt på att sälja av mitt underbara,sjukt fina,marockanska brickbord,till förmån för ett begagnat annat soffbord på blocket,bara för att få loss ytterligare pengar. men,vette tusan ändå...isf ska jag fan ha bra betalt! Annars får det va...;)
Nu ska jag gå och dö lite grann,mår FÖR illa just nu.
Gonatt:)

Oj vad mycket...

...äldre och klokare jag känner mig nu...NOOOOT!:P
Fick världens sjukt godaste chokladtårta igår,den kan fan inte ens beskrivas med ord.. Botten var som kladdkaka ungefärmoch sen va det varvat chokladmousse och vaniljpannacotta på det,pudrat med kakao...den va mäktif men samtidigt lätt,inte sådär sliskigt gräddig...nej,önskar jag hade den här NU!:)
Hade önskat mig slantar i present (har jättesvårt att öbnska mig saker,det är okej  när man är liten men som vuxen känns det oftast bara fånigt och lite krävande,typ "jag vill ha") och det fick jag,så det blev raka vägen till Åhlens i ringen och införskaffande av den sketafina pallen jag spanat på i säkert..ja,1,5 år lr nåt sånt. Såhär ser den ut:
*kär*
Den kommer bli sjukt snygg i nya lyan:)
Har en hel massa saker jag ska försöka sälja av nu,för att finansiera lite extra grejer nu till flytten.
Bland annat säljer jag min knappt använda Nikon D60 med tillbehör,UV-filter och kameraväska, Mina DR Martenskängor i cherry red/oxblod i storlek UK8 (14håls) och lite annat smått och gott. Jag hoppas verkligen få sålt något av allt,för det är så mycket annat jag vill införskaffa....
Nu åskar det ute och jag har två förvånansvärt skitiga ungar att lägga i blöt. Först ut är Gry som ska få bada i baljan och sen är det badkarsdax för Tuvan...:)

Häppi börfdej till MIG!

IDAG fyller jag år! Började dagen med att bli väckt av min skönsjungande moder på telefon (jo,jag svarade faktiskt fast jag låg och sov,hajjade ju va det gällde lixom...:P)
Min glada bästaste bebis låg och sände ut glädjelaserblixtar med sina mörka ögon och dagen kan ju inte börja bättre än så...:)
Fast...sen visade det sig att kaffet va slut,lr jag fick ihop till en halv kopp ungefär...jippie.
satt uppe sent med johan igår och kollade på House of 1000 corpses (skriven och regisserad av bästaste snyggaste Rob Zombie). Den filmen är galen. Lite Oliver Stone och natural born killers över alla klippen... Älskar den hursom!
Nåväl,gissar att jag ev återkommer senare under dagen,tillsvidare får ni en nytagen bild på födelsedagsbarnet och tillika undertecknad i egen hög person,håll till godo:)
Fortfarande hjärndöd med lik förbannat ett år äldre.
.

En milstolpe.

Idag klockan ett. Kontraktsskrivning. Lycka!
Igår gick vi genom hällregnet (min nya regnjacka kickade äääss!) med Grytan i vagnen för att kolla på vårt blivande hem. Vi va beredde på det värsta,det bor ett par där nu som hyrt svart,och vi förberedde oss,tänkte att ja,antagligen kommer lägenheten vara inrökt,tapeterna slitna och gulnade,kanske trasigt nånstans....vi visste att toan skulle vara sprucken,väntade oss en riktig pundarkvart. Och så kommer vi dit då.
Ytterdörren var (är) röd(insidan och utsidan),vi kom in i en jättemysig hall. Förre lägenhetsinnehavaren har lagt sånt där klick-golv(trä) i alla rummen utom köket,och i vardagsrummet är det en fin ekparkett. Väggarna var faktiskt smakfulla,självklart kommer vi göra om,tapetsera,sätta vår egen prägel,men i och med att det ser "helt okej" ut så behöver vi inte ha så bråttom med att göra om,det kan få ta sin tid,vi kan känna in lägenheten först,känna efter hur vi vill ha det.
Lägenheten är bra planerad,och känns större än den är (det är en trea på ca 80kvm) och "förrådet" (ett rum fast utan fönster) gör att det blir som en liten fyra snarare. Och en jääättestor balkong! man kan verkligen möblera balkongen som en liten terass,skitmysigt:)
Och som sagt,idag skrivs det kontrakt. Ofattbart overkligt på något sätt -och sååå JÄVLA HÄRLIGT!

Och regnet det bara öser ner. Tiddelipom.

ja jäklar va det regnar idag! och även om jag fan har världens gladaste regnjacka så pallar jag mig inte ut på promenad idag,va har varit o handlat i centrum bara,that´s all.
Igår kom ju min far,hans böna och min bror samt syster med partner -trevligt! Jag va bajsstressad innan och slängde ihop en hallonsmulpaj i all hast och den blev grymt lyckad! Grymt onyttig åxå,med massa smör och socker,men...ska det va så ska det va. Man äter väl inte paj med vaniljsås för att det ska vara nyttigt antar jag;)
Vi fick en massa bär åxå,frysta hjortron,blåbär,hallon,en flaska svartvinbärssaft och en hink körsbär. Körsbären va inte på humör för att ligga vidare länge i sin hink,utan ville bli omhändertagna med detsamma typ,så jag började morgonen idag(nä,nu ljög jag,jag åt frukost först)med att koka saft på körsbären. Va ett jävla pill med att sitta och trycka ut alla kärnorna först(vet inte om man behöver med gjorde det ändå),och nu står saften i kylen,tillsammans med allt annat hemmapulat,typ flädersaften o jordgubbssylten. JA JAG ÄR EN FUCKIN´HEMMAFRU SO SUE ME! när jag är på humör ääälskar jag att baka bröd,bullar,kakor,koka saft och sylt...sen har jag perioder då jag hatar det och bara vill ligga o lata mig. Är ju en skön känsla att äta sånt man själv lagat tycker jag.
Faften.
Ikväll ska vi iväg och kika på vår nya lägenhet(*pojkbandsfan-skrik*)!!! ska bli spännande.Och förhoppningsvis blir det kontraktskrivning imorrn...Gaaah!!! kan ju knappt bärga mig,vill flytta nu!:)
Funderar på när jag ska lyckas få tid att henna mitt hår,har ju fått hem hennan från helenashenna men inte testat den ännu...hoppas den e en killerqueen badass-henna! *nyfiken*

Jag ljöööög.

Jo. Jag ska vara ärlig. Jag ljög. Självklart blidde jag ju alldeles sådär röd om kinderna och fnissig av att träffa LD igår,höhö:) Kanske min barriär mot människor-man-sett-i-någon-fom-av-media försvunnit och ersatts av det typ största lassie-komplexet genom tiderna?:) Fast,det handlar nog mycket om att det faktiskt ÄR väldigt roligt att på riktigt träffa någon som man faktiskt gillar. Gillar i det här fallet=tycker verkar intelligenmt,lagom trevlig,lagom bitchig och underbart ful i käften-som det ska va.
Och min karl då: höhö,har du fått träffa din idoool nu?
Jag: håll käften. Hon är INTE min idol. Men vi tycker ju massa lika om saker. Och jag kan bli inspirerad. Och det är ju bra.
Karln: hehehe...din idol...
Idag kommer min farsa hit med sin nya(fast dom har ju vart ihop ett bra tag nu förstås) tant. Jag kommer få frysen full med pappa-plockade bär och pappa-kokad saft. Bara att tacka och ta emot ju....:)
Farsan är inte i Sthlm så ofta så min syster,hennes kille o min bror(på farsans sida åff kårs) kommer också hit och passar på att ses.
Min far hör väääldigt sällan av sig. Och jag hör sällan av mig till honom,så därför har han ju typ ingen aning om vad som händer i våra liv...Men han ska alltid kompensera för det genom att ha med sig både kamera och videokamera. Åh jävlar va ROLIGT DET ÄR ATT BLI FOTOGRAFERAD när man står och är sunkig,svettig,illa till mods och typ kokar kaffe.
Ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig-och-ingen-kom här hemma så jag måste lyfta arslet ur soffan och dra ett varv med dammsugaren här hemma nu.....*taggad som fan*

Oh jää!

Idag åkte jag in till staaan,hälsade på Anna som jobbar på Stockholm Classic Tattoo och fick en liten pratstund,sen mötte jag upp min brorsa vid thaibåten och käkade glass,promenerade runt halva söder och sen satte vi oss i en park,jag matade gry o vi pratade kärle,idiotiska människor och massa annat skit. Va skitkul att få lillebror för sig själv en stund,är inte så ofta vi träffas numera.
När jag sagt hejdå till bror va det dags att möta upp Johan vid Skanstull. Medan jag väntade på honom passade jag på att sninka in i Ringen,kika möbler o lite jox på Bolagret(fula grejjer) och Indiska(trångt),samt in en vända på HM. DÄR fick jag plötsligt syn på självaste Lady Dahmer i egen hög person. Först fick jag en sån där slänga-sig-ner-på-golvet-och-snabbt-åla-ut-ur-butiken-impuls,men sen skärpte jag mig och gick fram och hälsade. Trevlig som fan är hon ju (väntade mig iofs inte att hon skulle vara otrevlig heller:P) och jag pratade antagligen fort,flackade nervöst med blicken och betedde mig allmänt mongo;) haha. Eller inte. Hursom så va det roligt att träffas,mer bloggande-mammor-träffar åt folket!
Hjälp förresten vad jag hakat upp mig nu när jag vet att vi snart ska flytta! Allt i min hjärna kretsar kring,inredning(ny säng!bord! gardiner!mattor!spegel!blablabla),tapeter(ååååååh Morris.....*våt dröm*) Och ja,Johan stryper mig nog snart. Men det är ju så jävla kul att få drömma,jag ÄLSKAR ju inredning! Jag är en kretiv människa och alla sätt att vara kreativ på är ljuvliga. Återigen:FAAAN va det ska bli skönt att flytta!wiiieh:)
Nu ska jag dricka en halv folle med Johan o sen dimpa i säng. Grytan ligger redan där md röva i vädret och snusar förnöjt. Älskling<3

Morgonesexig

Jahapp. Här sitter jag och är bara så där förbaskat sexig. Med inpackning i håret(honung,aloe,balsam och lite rosmarinolja),inplastad och sen en handduk utanpå det. Ögonlocken vill hänga och hyn är sådär läckert rödflammig som den bara är när man nyss stigit upp...Dricke kaffe och matar Gry med gröt,inte med världens mesta framgång tycks det. Gällande gröten då aölltås,inte kaffet;)
Ikväll ska vi hem till svärisarna på middag.
Är schnygg.





JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vi FICK LÄGENHETEN!!!! Första september flyttar vi in! Jag är så förbannat glad att jag inte har ord för att beskriva känslan! NU börjar livet PÅ RIKTIGT nu när vi slipper trängas,vi kan skaffa en stoor säng,vi har plats att bjuda hem vänner,vi kan dela upp oss så man faktiskt kan kolla på typ tv när den andra vill sova....vi får plats med diskmaskin,vi får en stooor balkong:) helt underbart. Just nu är det inte mycket att klaga på i livet. Barnen mår bra och är alldeles underbara,jag o Johan har det bra tillsammans,vi ska snart flytta... Kärlek<3

Älskade barn.

RSS 2.0