Om jag har tur så...

Åh! Håll tummarna nu! har jag tur så dyker denna godbit upp här hemma inom en snar framtid!


En bugaboo cameleon!
Älskar våran Kronan duo-vagn,men den är såååå tung! Blir tokig på den när man är i köpcentrum,i stan lr på allmänt trånga platser. den är perfekt för promenader i skog och mark,på knöliga grusvägar lr i snö och slask. men som sagt överjävligt klumpig i övrigt. Buggan är kukigt snygg,kukigt skön att köra och ja...kukigt dyr åxå för den delen. Men jag betalar av den räntefritt är det tänkt.
Dock har jag för vana att aldrig ropa hej innan jag är över ån så att säga,så inte förräns jag har min nya darling här hemma i tryggt förvar tänker jag slappna av...

Längtar dock efter den utav bara h****te!

Fick även en lite grann försenad mors-dag-present igår av Johan(som jag tiggde till mig of course!) doften "Washed cotton" från GAP. Älskar!!!:)

Nu har jag en jättemissnöjd bebis här,så måste avsluta för en tuttning o sen ut i (den klumpiga) vagnen...:)

Herreguuud så...

...fruktansvärt irriterande! Har försökt ladda upp ett flertal inlägg här de senaste dagarna men blogg.se suger uppenbarligen aparsle och det vill sig inte...om detta inte funkar som det ska kan jag verkligen lägga ner,orka sitta o skriva massa långa inläg bara för att upptäcka att det inte funkar sen...suck!

Här hemma händer inte mycket. Brist på pengar gör att jag får dra åt svångremmen regält denna månad,råcker endast till räkningar o mat,därutöver är det stopp. Unnade mig ändå ett par nya trosor samt två linnen från HM igår...

Flätade även ur de flesta av dreadsen igår,har kliat massor de senaste dagarna trots att jag tvättat håret,tror syntethåret retat upp hårbotten för jag har fått som små utslag här och där,så nu låter jag min stackars skalp vila lite...har dock kvar dreadsen bak,ca 15 stycken de,så det blir runt 30 dreadsändar att sätta upp i en hästsvans,ser helt okej ut och det va skönt att sova på kudden inatt utan massa ilskna kliande dreads som bökade...men kommer definitivt använda dom igen vid senare tillfälle! Avskyr att va korthårig så det kommer inte på fråga!;)

Har jätteproblem med magen,och ibland när min inre hypokondriker tar överhanden så tror jag att jag har drabbats av typ tarmcancer lr nåt sånt. kan verkligen göra sjuuuukt ont i magen:(
Blir väl inte bättre av att hälften av all föda jag intar består av cola,bullar/donuts/bakelser/kladdkaka och diverse snacks,men kan fan inte hålla mig....


Ibland så...

funderar jag på om det ens är värt att ha kvar bloggen. Jag skriver ju knappt här i nuläget,och ofta ganska pliktskyldigt.
  
hursomhelst...Igår va jag,johan,Tuva och Gry iväg till Tyresö slott och medeltidsdagarna där. Det va toppenfint väder och massa folk. Jag blev solbränd o fick massa fräknar dessutom. Uppskattas inte! Mina fräknar är många men väldigt små,så istället för att se sådär sött fräknig ut ser jag mest skitig ut. Tycker jag.

I alla fall så va det en rätt lyckad dag,vi hade picnick,kollade lite på tornerspelen,gick runt bland marknadsstånden(abstinens,varför hade vi inte massa pengar för!!?)och Tuva målade träsvärd och bakade bröd. Gry sov gott i vagnen en sor del av tiden vi va där,och jag kissade inte på mig i toakön. Skönt!

Idag ska jag antagligen träffa min mor. Det va ett tag sen och vi har inte mycket annat för oss heller. Kanske kan det bli en skön promenad i solen och n glass:)


målar svärd.


Medeltidsdam...prinsessa,flicka?:)


Sover sig igenom medeltiden...:P

Kvällsuppdatering...

babymassagen va mysig. Massa nakna gulliga bebisar som låg o jollrade på sina handdukar. Gry hade mer fokus på alla runtomkring än själva massagen. men det va ändå mysigt,att ta på sin bebis och känna samhörighet,närhet...det va fint:)

Har haft ont i huvudet de senaste dagarna,det verkar inte vilja gå över. Tror jag skulle behöva lite åska,ett regält oväder!Och sen solsken igen;)

Just nu sitter Johan brevid mig o kollar på Finnjävlar. den verkar bra,jag har inte sett den,men har inte ork att försöka fokusera på en film just nu. Hursomhelst sitter han o fnissar som en flicka haha:P

Längtar tills fredag då jag får lite pengar. Då ska vi laga riktigt smaskig middag o så ska ungarna få lite nytt:)Alltid roligt med lite shopping,även i liten skala hehe....

Slänger med lite foto åxå,en uppdatering av mig själv,helt oretuscherad(och til största delen osminkad dessutom)

Nu ska jag krypa i säng,Gry ligger redan där o sover sötnosen:)

Egotripp...


Mobilbilder när dom är som bäst hö-hö:P


Gonatt!

Babymassage

Hjälp vilket väder det va igår!Regnet öste ner och åskan mullrade på avstånd. och jag älskade det!!!Vill ha en solig sommar men sådär var femte dag kan regnet gärna få ösa ner,och jag verkligen älskar åska!:)

Igår va Tove här,min äldsta lillasyster. Jag hjälpte henne sy om en klänning,lr försökte iaf,min symaskin krånglade utav bara helvete! Så åt vi varmkorv och snackade skit. Johan,Tuva o Gry va såklart hemma åxå. Mitt beställda paket från Ellos(tack gud för kreditköp) kom igår åxå. massa sommarkläder åt Tuva,skitfina o allihop passade,nya JÄTTEstora badlakan till familjen,lila o svarta(jag är tyvärr något enformig när det kommer till färgval här hemma) samt en hemlig sak åt mig,en hemlig sak som börjar på D och slutar på ILDO. Mina gamla är utslitna(haha) och jag ville unna mig nåt. Anser att det är en sån pryl som varje kvinna bör äga minst en av!;)

Om ett par timmar ska jag o Gry iväg till öppna förskolan och föräldragruppen där det idag vankas spädbarnsmassage. Vi missade första tillfället och jag är lite smånervös inför att gå dit,associal som jag är...men det ska nog gå bra. Hoppas jag:S

Regnig dag

nu har jag varit dålig på att uppdatera mig igen....men känns inte som nån större fara,är ju ingen som läser här ändå haha:P

Har varit en bra helg,i fredags va vi hemma hos min mamma o åt pizza(mums!) med henne. Tuva har haft e pappahelg o jag ska hämta henne i eftermiddag på fritids. Förhoppningsvis har det slutat regna då.
I lördags va vi hemma hos Johans kompis Tommie o grillade. Sjukt gott med KÖTT haha:) Skulle grilla varje dag om vi hade haft den möjligheten(balkong/uteplats). Det va kul att komma iväg o göra nåt,tror Johan va glad åt det åxå:)
 Igår va vi bara hemma o tog det lugnt,åt en tokigt god middag och sen kollade vi hockey på tv. VMfinal Sverige-Finland. Jag som hatar sport.... och Sverige förlorade...

Idag ska jag bara städa lite,vi ska tvätta o sådär. Jag är grymt trött och har inga pengar alls. Inte ens till en jäkla burkläsk... Shoppoholic som jag är måt jag skit och känner mig regält frustrerad när jag inte har pengar....en dag i ett bra köpcentrum inklusive lunch o kaffe på café skulle gjort min dag men.....suck.

soligt:)

blir dåligt med uppdateringar här... Det beror på tre saker: för det första så är det så underbart väder att jag knappt varit hemma,för det andra har ry varit lite kinkig mot kvällarna då jag normalt sett har mest tid för att sitta vid datorn,och för det tredje så är det klapp i laptoppens kontaktsladd så den håller på att ladda ur heeela tiden.
 Nog med bortförklaringar.
Idag har Gry(som fyllde tre månader igår!:D) fått sina två vaccinationssprutor. Jag gav henne tutte när hon fick dom för att det skulle kännas lite mindre. Hon grät såklart men det gick snabbt över,och sen somnade hon i vagnen. Det är fyra timmar sedan,hon har alltså sovit i fyra timmar! Måste ju bero på sprutan...Men hon sover gott iaf,och jag o Johan hann gå en sväng samt ligga i solen i parken o dricka kaffe innan han drog till jobbet o jag drog hem. Nu har jag precis fräschat upp mig lite medans Grytan snarkar i vagnen, eftersom det kl 17 idag är öppet hus i Tuvas skola. Jag ska dit med Gry(som vi det laget kommer vara bytt på samt ammad enligt planerna) och Tuvas pappa kommer dit åxå. Tuva ska sjunga o sen bjuds alla på mat i skolmatsalen.

Är svullen som en ballong i magen,tror det beror på ett något för stort intag av coca-cola,kaffe och donuts. illa,men kan inte riktigt avhålla mig heller, jag är såååå svag...

Hittade en fin body åt gry igår,med bakverk på(som hon inte är söt nog redan hö-hö!) och en heldress i leopard...;) Är hög tid att köpa nytt åt Tuva åxå nu till sommaren,men det får bli som tidigast till helgen.

oj oj...

Nu har jag varit sådär dålig på att uppdatera mig här igen... hade verkligen fullt upp igår,och när jag väl fick tid för datorn orkade jag inte,amt hade faktiskt inte lust.
  Igår började segt,städade lite hemma o Johan tvättade. Sen kom hans polare Tommie hit o hälsade på. Käkade lunch,drack kaffe o sen drog Johan o Tommie.
   Jag tog barnen med mig och gick på långprommis till parken. Där hittade vi en varm plätt gräs och stannade ett bra tag. Tuva lekte,Gry sov i vagnen och jag låg och dåsade i solen. Parken va full av folk som hade picnic,solade och framförallt -krökade. 
  
Sen drog vi hem,käkade middag och så hade vi lördagsmys framför film med cola o snacks. Johan va på fest och kom hem nån gång vid midnatt(tror jag).

Idag jobbar Johan och jag ska dra till Tyresö med tjejorna på syster Julias födelsedagskalas.
Fint väder är det åxå!:)

Fett me bra!

Grymt skönt att vakna upp av solen som skiner in (vaddå skiner,här är det strålkastarljus a´la laser som gäller!)genom fönstret. Sovit lite bättre inatt men inte hundra,och har världens huvudvärk(pannknack,skallbank). Det är bajs,men det fina vädret är underbart! Dessutom har jag fan den lätt sötaste bebisen i världshistorien att gosa med:)

Har beslutat att snitta upp mina örsnibbar btw. Har typ fastnat på 20 mm och öronen vill inte riktigt öka,så tänkte att jag tar en genväg. Har noll intresse av att få tillbaka "mina vanliga" snibbar i framtiden,vill jag det så får jag väl sy ihop,svårare är det inte;)

I eftermiddag ska vi hem till min mormor hela bunten,och käka middag. Va evigheter sen och försöker få lilla mormor att inte känna sig så bortglömd. Jag ska vara snällt barnbarn och köpa med mig en ask Anthon Berg-choklad åxå,som är henns favvo...

Just nu är det så sjukt trött på att bara ligga hemma,vill ut o göra saker,träffa folk,och shoppa...köpa snygga smycken till öronen blablabla. Men är galet fattig och det begränsar mig rätt hårt.
   Eventuellt kommer ett paket till mig med posten idag. Ett par Ugg från Ugg Australia i jeanstyg och med sneakersula. Jättefula kanse. Eller fina,jag vet inte. Sköna räknar jag med att dom är iaf. Och så får vi inte glömma dyra. Jävligt dyra!
Här är en bild:

(Bilden lånad från Brandos.se)

Är inte ett dugg min stil tror jag. Eller,just det -jag har ju ingen stil. Den varierar hela tiden. Är mest ute efter ett par jävligt sköna pjucks att glida runt i,och enligt hemsidan ska ju fårskinner svalka fötterna(och resten av mig hopps jag) när det är varmt,och värma när det är kallt. Vanliga fårskinnsegenskaper då alltså. Upp till bevis nu Uggs!
Tycker iaf dom är lie snyggare med sulan än vanliga uggs. Eller så ser dom ut som cp-gummistövlar från bajsplaneten lååångt borta i universum.
Vad tycker ni?

Nä,nu jäklar ska jag ha kaffe iaf,så det blir nån ordning på dagen!

One happy bitch of a son!

Trots extremt dåligt med sömn inatt är jag så sjukt glad:) Va ju in till stan igår kväll för att fixa håret,och det gick hur bra som helst! Gry och Tuva va med min mamma och det gick skitbra,så jag kunde sitta hemma hos JP i lugn och ro och få HÅR igen:) Hon är förövrigt väldigt trevlig,va mest jag som kände mig seg i skallen,så jag famstod nog som rätt snurrig:P ssutom har ag ju bara legat hemma o varit mamma,knappt träffat folk alls,så jag är og rätt socialt inkompetent för tillfället....
Såhär blev iaf resultatet (bild tagen av mig imorse,därav den osminkade och allmänt svullna uppsynen):

 
Nu ser man ju inte så bra på bilden,men det syns iaf hur långt det blev, har det ju delvis uppsatt på bilden åxå. Snyggast tycker jag det är när man gör en riktig uppsättning av det bak,men så pretentiös orkade jag inte vara sju på morgonen;)

Hade e riktig kaosdag igår innan jag va inne i stan förresten! Först höll jag på att inte få plats på bussen med vagnen,sen när jag kom till fritids kom Tuva ut i bara träningsoverallen -ingen jacka!!! jag frågade va jackan va,det va ju svinkallt! Då sa hon att hon åkt till skolan sådär! Det va Johan som lämnade igår,så jag ringde honom och va skitförbannad. Han sa "men hon sa att hon ite skulle frysa när jag frågade om hon inte skulle ha jacka". asså,IDIOT!!! E åttaåring kan väl inte fatta det heller,och oavsett så är det den vuxne som bestämmer. Nu fick jag ju ringa min mama och be henne springa in och köpa en n jacka åt Tuva,eftersom vi inte hann he emellan. Jippie lixom.... Så blev jag och Johan osams åxå  pga detta,samt att jag agerade omogen cp-morsa åt Tuva för att jag blev så stressad,ledsen,irriterade osv osv.
Skitdag på det sättet...men som sagt,glad över håret:)

Idag är vädret fan inge vidare heller,så det blir till att vara inne fram tills jag ska hämta Tuva på fritids....burr.
Men idag har hon åtminstone ordentligt med kläder....

Today is the day!

Eller,lite hafsigt översatt till svenska:idag är det dags. idag ska jag fixa håret,och det är bara att hålla tummarna för att det funkar i mitt slitna hår. ikväll klockan sex ska jag va där,och förhoppningsvis funkar det att min mamma är barnvakt åt Gry. Har tom pumpat ut mjölk (hot,hot!) ifall hon blir hungrig.

Idag avgörs även Apans tävling om den fina bodyn från POP,och jag är såklart med och tävlar...:)

Har sovit sketadåligt inatt och har inte direkt haft mitt livs bästa morgon hittills....Nu ska jag ta en kopp kaffe så jag vaknar.

Allvarligt talat...

Snö??? Nä nu jävlar...nu tar jag min bebis och kryper under täcket,det här går jag inte med på!!!
*ilsk sommarentusiast*

Gutten mårgen!

Sitter här med kaffekoppen i högsta hugg. Johan drog precis iväg till frissan,fåfäng som han är. Ett jäkla
slöseri med pengar,det där. Han kunde ju gett dom till mig istället så jag kunnat fixa mina naglar istället..;P
   Gry har varit lite kinkig som man säger en stund och jag testade sätta på Nalle Puh på Youtube,även om hon är alldeles för liten för tv-tittande. Och jäklar va intresserad hon blev. Men hon blev rädd för heffaklumparna. Tror jag det,dom är ju scary som få....


   Notera dreglet på handen....:P

Idag kommer Tuva hem hit,jag ska hämta henne i skolan sen. Kanske köper vi glass åxå o myser lite. Hon är rolig,den ungen. Har kommit på senaste veckan att hon kan spela in ljud på mobilen och sen skicka som ljudfil. Så jag har emmottagit hur många såna som helst,där hon typ säger "hej hej mamma,det är tuva,tralalala,puss puss älskar dig" och lite annat som är knappt hörbart. Gulligt men kanske liiite tjatigt efter typ 10 såna inom loppet av tio minuter...;)
   Längtar efter henne nu iaf,ska bli skönt att krama om henne:)
Igår va jag in till mamma på söder och hämtade upp två av mina skinnjackor som legat där i typ ett år snart haha. Har varit less på dom så dom har inte varit saknade,men nu känns dom nästan som nya igen:)

Och så är tydligen Bin Laden död.(igen?) Vet inte om man bryr sig längre...om jag nånsin brytt mig. Johan tyckte iaf det va en nyhet att nämna i bloggen. Så,nu har jag gjort det. Bin laden är alltså död. Tyckte alltid han såg sådär pårökt avslappnad ut på alla bilder....

Jo förresten...

jag tänkte på en sak. Att när jag startade den här bloggen va det med en vision om att jag skulle skriva massa om genus,om politik o samhälle,kontroversiellt och berörande lr bara upprörande. men asså...det har ju inte blivit så. Kanske mest för att jag är en så ombytlig person Ombytlig alltså,inte osäker. jag har väldigt starka åsikter gällande vissa saker,men det är inte längre ngt jag känner jag nödvändigtvis måste skriva om. och faktiskt så ÄR jag inte längre så politiskt insatt,om jag egentligen någonsin varit det. När jag en gång i tiden läste Internationella relationer hade jag ju hyffsat bra koll. Men det är länge sen. och det finns SÅÅÅ många andra spom skriver så himla bra om tex genus redan. tex Lady Dahmer. Som faktiskt orkar skriva,orkar engagera sig. Det gör inte jag. inte heller lyckas jag vara sådär konsekvent som hon är. Jag handlade tex en body åt Gry med en påsydd KJOL på. Och ska jag vara fullkomligt ärlig är det tveksamt om jag handlat den om gry varit en pojke. Sen är ju inte kjol lr klänning ett praktiskt barnplagg överlag,men på en bebis som inte ens börjat tänka tanken att överhuvudtaget vända om på mage självmant känns det inte som nån katastrof. förutom ur genusaspekt då,eftersom det nu SYNS att hon är flicka,och definitivt kommer bemötas och behandlas därefter. Något jag är emot,eftersom jag läst tillräckligt mycket facklitteratur i ämnet för att veta vilka konsekvenser det får för henne,och för samhället i stort.
   Men ändå,nu kunde jag alltså inte hålla mig. och JA,hon är GRYMT söt i den. Precis som hon är i alla sina andra kläder i regnbågens alla färger.

Och sen är det ju så,att mitt liv,min vardag till största delen kretsar kring Gry och Tuva. allt jag gör,i princip,handlar lr utgår ifrån dom. Och ska jag göra något för MIg,så handlar det ju ändå i slutändan om mina barn,som kanske måste ha barnvakt,måste vänta på mig osv osv.
   Jag älskar att göra saker för mig själv. Att fixa håret,fixa nytt smink,fixa naglarna(om jag har råd) shoppa...Älskar att ta ett lååångt varmt bad,smörja in mig med mumsigluktande body butter. Jag är galet fåfäng sometimes,det ska jag inte sticka under stol med. Men just nu finns det ju inte så mycket tid för sånt. Så är livet,och så har jag valt att ha det. Även om det är sjukt störande ibland att inte ens kunna ta en snabbdusch på 2 sekunder.

Jag är fullt medveten om att det jag skriver och bilderna jag lägger upp är av noll intresse för de flesta som råkar halka in på min blogg. Det är mest travel och personliga små reflektioner som egentligen inte är av någon som helst betydelse för andra än mig själv.
Men so what,det är min blogg,min personliga alldeles egna dagbok,och kommer jag på nåt att skriva som är viktigt för MIG och som antagligen skulle intressera en och annan läsare också så återstår ju ändå fakta: jag HAR inga läsare. I princip. Jag måste serva INGEN,och de som läser min blogg gör det för att dom är mina vänner. Typ. Punkt.

Jag skulle älska att få fler läsare,ha diskussioner och frågestunder med för mig okända människor,men jag orkar inte fiska efter läsare. Antagligen skulle bloggen förändras om jag hade massa folk som följde den,kanske deltog och bidrog aktivt till bloggen med kommentarer. Då skulle kanske mitt behov att att få höras,få framföra åsikter,åtminstone ibland,växa. Kännas viktigt. Men i nuläget är det mer ett roligt vid-sidan-av-barnen-och-fåfänga-försök-till-att-duscha-bloggande jag ägnar mig åt.

Nu ska jag ut i blåst och sol!

Missnöjd i klänningsbody?

Sköna maj,välkommen!

Så va det officiellt vår. Eller typ snart sommar? Hursom är det underbart,nu förväntas ingen mer snö förrän lagom till nästa vinter...typ. Jag reagerar på pollen och går omkring och nyser o kliar mig i ögonen men skiter i allergimedicinen. Blir det värre så kanske...

Är jättesvårt att veta hur man ska klä sig nu,ena dagen/stunden är det supervarmt och nästa blåser det o jävlas. Värst är att klä Gry,som ju ligger i sin vagn,där det både är rätt vindskyddat samt finns tillgång till filt lr täcke,men även är uppe i bärselen,där hon ju är betydligt mer utsatt om det tex blåser. Knepigt det där... Hon har iaf sin fina overall från Molo,som ju är perfekt när det är lite kyligare...:)

Kokoskorven i vagnen med fina fågeln(korp?) från Kalikå.En favorit att ligga o titta på...:)

Vi va iväg o kollade på världens minsta maj-brasa igår,tog ett par lotter o frös en hel del trots varma kläder. Sen gick vi hem,käkade ölkorv och drack läsk innan jag o Grytan tokdäckade i sängen. En lugn och avslappnad Valborg. Saknade dock min störa tjej,som är hos sin pappa över helgen.

En fin bild på min kokoskorv bjuder jag på åxå,hon ser så undrande ut här,sötnosen:)

Gry i sjömans"klänning"(brukar sjömän ha klänning?Lär ju inte vara alltför praktiskt isf)

RSS 2.0