Om ideal och folks extrema behov av att uttrycka sig

Lady Dahmer skrev ett inlägg om ideal, dvs hur en kvinna ska se ut för att uppfattas som vacker av sin samtids stora grå massa. Hon bifogade två bilder, den ena på puman Marilyn Monroe och den andra på Viktoria Beckham.
Jag utgår från att LD´s syfte var att visa på hur ideal förändras genom tiderna (sen så ser ju idealkroppen olika ut beroende på var på jorden du befinner dig).
MEN genast var folk där och kommenterade, "Marilyn är vackrast, man SKA ha KURVOR tycker JAG" "Beckham ser äcklig ut". Typ. Har vi då inte lärt oss någonting? Inte ett jävla piss??
Och vafan är det med folks behov att att  tycka upp sina åsikter i ansiktet på folk?
Jag är själv smal, har alltid varit, i princip, och till och med haft komplex för det. Jag tycker att en kurvig kropp som Marilyns är skitvacker, MEN jag tycker även att en smalare kropp är vacker. De är vackra på olika sätt. Och varför ska vi öht fokusera så på det yttre??
"Men bilderna på Beckham är såååå retuscherade, det är DET jag inte gillar", klagar kommentarerna. "På Marilyns tid retuscherade man minsann inte sådär mycket, då målade man som högst lite på det färdiga fotot".
Jaha? Och VARFÖR tror ni att det var så? Är folk verkligen så korkade att de tror att det beror på att det inte va lika VIKTIGT förr, att man minsann fick se ut som man ville(eller som man gjorde)? Då kan jag glatt meddela att SÅ ÄR INTE FALLET! Det beror endast på EN sak, och det är att man inte hade datorer på den tiden. Man KUNDE inte retuschera så som vi gör idag. Punkt.
Kvinnorna på Marilyns tid hade precis lika höga krav på sig, precis lika dåligt självförtroende, de fyllde BH-kuporna med vadd och hade vadderade gördlar för att se kurvigare ut. Följa idealet.
Och jag har läst flera av den tidens stora stjärnor som hade komplex över både det ena och det andra, och som garanterat hade retuscherats idag.
Så snälla människor, sluta vara såna förbannade fårskallar och tänk LIIITE längre innan ni börjar häva ur en små inbilska kommentarer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0