En dag som denna...

..vill man helst bara dra täcket över huvudet och sova bort hela dagen. 
   Jag har varit outsägligt trött de senaste dagarna, inte mått bra i kroppen, haft huvudvärk,illamående,yrsel,magkatarr osv osv. Hjärnan har varit på semester och vikarien har uppenbart inte gjort sitt jobb. Jag har varit en zombie.
 
Idag skulle jag jobbat, bara 6-7 timmar men ändå, jag förberedde mig menatlt eftersom jag kände att det skulle bli tufft med tanke på hur trött jag är i kroppen. Och så, när jag kom till jbbet, var det bara för att upptäcka att det var en personal för mycket. Dubbelbokat så att säga. Jag fick välja om jag ändå ville stanna och jobba eller cykla hem igen. Jag valde att cykla hem.
   Har sedan ägnat eftermiddagen åt att baka underbara blåbärsmuffins, bada Gry och slösurfa lite på nätet samtsortera tvätt.  
 
Jag hoppas att den här tröttheten jag känner trots allt bara är tillfällig, och att jag snart kan orka göra lite saker, åka in till stan, fika med vänner, umgås MER med mina ungar. Att den här dra-täcket-över-huvudet-känslan ska försvinna.
 
Imorgon jobbar jag dock som vanligt, och sedan är jag ledig veckan ut -skönt! Ska dessutom ta med Tuvan på bio på fredag, något jag inte gjort sedan INNAN Grytan föddes = länge sen.
 
Och så är det ju Pride nu! Vore grymt roligt att kunna åka in nån dag och kika på ståhejjet:-)
 
 
 
Bjuder på ett par bilder från det senaste dygnet, jag på en passande plats på tåget för en snart 30-åring, och min Gryta som busar runt på lekplatsen till zombiemammans hurrarop.
 

Hur man fördriver tre timmar utan att märka det.

Jo. Vi va ju alltså på bio igår och såg nya Batmanfilmen.
   Det började bra, vi hade platser mitt i salongen och satt med andra ord perfekt ( särskilt för min del, jag som eg behöver glasögon när jag kollar film). MEN, då kommer två stycken killar/män/gubbar och sätter sig framför oss. Och HERREMINGUD vad dom luktade svett. Ritkigt frän, gammal svettlukt. Så satt dom där med sina i förtid avkalnade huvudet och idoltröjor och jag trodde på riktigt jag skulle dö. Kunde knappt andas, på riktigt alltså! Man märkte hur andra runtom också började skruva på sig, fösöka lokalisera källan till denna hemska odör. Som tur är så avtog stanken vartefter tiden gick, antar att deras sommarsvettiga jolt-colafläskiga kroppar svalnade något och minskade lukten. Dock kom det små pustar så fort någon av dom rörde på sig...
 
Men det var inget som längre störde mig nämnvärt, jag var nämligen heeeeelt inne i filmen. Tyckte det var alldeles kollosalt bra, och preggo-lättrörd som jag är just nu höll jag på att börja böla i de riktigt saftiga scenerna flera gånger haha:-)
   Filmen är nästan tre timmar lång och jag fasade en del innan för hur jag skulle orka sitta så länge, och oroade mig över hur många gånger jag skulle behövalämna salongen för att springa och kissa. Det hade jag dock inte behövt! När filmen var slut kändes det som om jag lätt hade kunnat gå tillbaka in i salongen igen och se om den!:-P
   Antar att jag är en rätt stor Batman-nörd när allt kommer till kritan...
 
 
Christian Bale i rollen som väsande Batman.
 

De tre B:na

Jajjamensan. Idag är det de tre B:na som gäller, nämligen Batman, Bio och Barnvakt!! Min ömma moder ska titta barnvakt åt Grytan så att jag o Johan kan dra till till stan, äta middag och kolla nya Batmanfilmen på bio:-)
   Satt uppe alldeles för länge igår igen (trots att Gry somnade tidigt) och kollade film, så idag är jag jättetrött -igen! 
     Batmanfilmen är dessutom nästan tre timmar lång(!!) så förutom säkert 30 kisspauser kommer jag förmodligen somna halvvägs in i filmen...:-P MEN jag ska göra ett tappert försök iaf!
   Det var säkert hundra år sedan vi kom iväg på tu man hand och det känns lite trist, borde fösöka få egentid oftare, speciellt nu innan bebben dimper ner!
 
 
   Idag skickade jag en beställning på lite smått och gott inför höst och vinter, men NEJ, inte åt bebben för där har vi allt vi behöver, kvar efter Grytan, utan åt MOI!:-) En jacka, svart, glansig,med huva och puffärmar(!) i förhoppningsvis rätt storlek (på rea, nedsatt från ca 500 till ca halva priset, en stickad mössa i leopardmönster, roliga vantar och så lite annat småkraffs. Med min tur kommer inget av det passa, men jag gör ett försök iaf. Hatar att gå i affärer, blir alltid svimmig och uttråkad, och som preggo är det i stort sett omöjligt. Jag lider dessutom av en JÄVLIGT enerverande gravid-åkomma, nämligen lock för öronen. Det låter kanske alldeles harmlöst, men NEJ, det är ett smärre helvete. Har haft så när jag väntade båda de andra barnen också, och ingen läkare lr barnmorska kan säga vad det beror på, men gissar på nån slags svullnad som uppstår i alla slemhinnor, även i öronen då... 
     Det kan räcka med att jag är ute och går och blir liiiiite ansträngd så slår locket till, och INGET hjälper, absolut ingenting. Och det är inget litet lock heller, utan jag blir helt döv, hör bara min egen rosslga andhämtning inne i skallen på mig själv, och dessutom så lixom klickar det i öronen hela tiden. Ju mer jag försöker få det att gå över (typ hålla för näsan och blåsa för att tryckutjämna) så blir det värre! Det enda som hjälper är att sitta lr helst ligga ned en stund och vila, men då kommer det nästan alltid tillbaka så fort jag reser mig igen..ja. Ni förstår ju att jag lider! *ynklig*
 
   Nu ska jag koka en kopp kaffe (hej magkatarr välkommen tillbaka), och bjuda Gry på en banan! På återseende:-)

Oj en sån dag...!

Jag har varit galet trött idag, efter jobbet sent igårkväll som var ovanligt tungt och stressigt och sen alldeles för lite sömn på det (Gry vaknade tidigt som en tupp och jag var allt annat än nöjd).
Dock har dagen haft en hel del roligt att erbjuda. Drog iväg med nya, stora klunsvagnen för att handla massiva mängder mat imorse (den är ju såååå fantastisk att lasta i/på/under) och sen vidare hem igen för att baka Cupcakes ihop med min nära vän Helena som lyckligt nog köpt hus bara en kvart härifrån! Sen slängde vi ihop en pastasallad (jag åt som vanligt för mycket) och efter att ha toppat magsäcken med varsin jättelik chokladcupcake kände vi att en promenad var på sin plats. Så vi lastade Grytan i vagnen och drog ner till sjön nedanför oss, där Gry passade på att bada i det för min smak alldeles för kyliga vattnet.
När vi kramat Helena hejdå blev det en sväng till centrum, lite fluktande i skobutikerna (hittade NADA) och så hämtade jag ut mina två paket med hårtoning från Manic Panic (som inte gått att få tag på i Sthlm men som är klart bäst)... Kalla det 30-års kris eller vad du vill, men nu jäklar ska det bli lite roliga färger i håret (igen)!:-)

Och apropå hårtoning; Tuvans hår BLEV jättebra, sådär lagom rosa för en snart tioårig unge, men vi glömde fota innan hon åkte till sin pappa, så ni får helt enkelt använda fantasin;-)
Nu ska jag torka av Grytan som är nerkladdad med moussaka och sen ska jag nog trycka i mig ytterligare en cupcake tror jag...hehe:-P

Ibland är det svårt att fatta...

..att vi faktiskt ska ha en bebis. Ett till barn. Att det där som buffas och knuffas inne i min mage är ett litet barn,vårt barn! Tror inte jag riktigt förstått det ännu,och jag kommer nog inte förstå det riktigt heller,innan bebben är ute. Först då blir det på riktigt. Det är väl egentligen lite trist att jag känner så, att jag har så svårt att PÅ RIKTIGT förstå, eftersom jag kanske skulle njuta mer av att vara gravid annars. Idag köpte vi en begagnad syskonvagn,en Brio. Stor som ett hus och lika smidig som en pansarvagn. Men den var billig, under tusenlappen. Och vi har ju redan två superfina vagnar, Kronans sulky och duo. Plus bärsjal och en Ergo bärsele. Så syskonpansarvagnen är mest ett komplement, för de tillfällen då man lr ensam förälder och vill ha bägge barnen i samma vagn (Gry kommer vara 20 månader när bebben kommer och alltså fortfarande väldigt liten). Hade jag varit rik som ett troll hade jag nog velat ha en Bugaboo Donkey, men det skulle kosta ca 16 tusen, och med tanke på hur kort tid vi förmodligen kommer använda en syskonvagn känns den summan fullkomligt absurd. Nu ska jag försöka sova,trots att det möbleras om hej vilt inne i min mage just nu!:-)


Sådan mor sådan dotter...

Ja. Att jag är smått besatt av att förändra mitt utseende med hårfärger,piercingar, nya frisyrer etc är väl knappast någon hemlighet. Och äpplet faller inte långt från trädet...Tuvan tonar luggen rosa. Kanske vill hon bjuda på en bild sen när det är färdigfärgat också;-)


Tlött

Ja,alltså maj gaad va trött jag är!! Idag har jag och Tuva varit en vända in till stan. Jag skulle köpa hårtoning men självklart var just den nyansen jag skulle ha slut. Verkar tom vara slut hos leverantör...får hoppas jag lyckas få tag på den! Efter vi kommit hem igen var det i princip vända i farstun som gällde,sen ner till (de bortresta) svärföräldrarnas hus för lite soltimmar och grillning ihop med våra grannar och tillika vänner. Gry röjde,Tuva lekte,vi åt och drack alkoholfria jordgubbsdrinkar. Och nu är jag helt slut. Vansinnigt trött. Så nu blir det dålig hajskräckis/komedi samt chips och dip i soffan innan jag tänker däcka med huvudet på kudden!

 


Just nu på ett äldreboende nära dig:

Rast. Klappa bebisen och läsa skvallerblaskor.


Uppdatering från ett förortscentrum.

Barnbidrag. Denna minimala summa som skänker så mycket glädje. Iaf i vår familj,som älskar att spendera. Idag äter vi thaimat till lunch i vårt lilla köpcentrum. Jag jobbar ikväll igen,så jag passar på att umgås lite med ungarna. Idag kom även paketen jag väntat på,ifrån Bubbleroom. Skorna var helt fel,passade ej och i fel färg ( hade beställt svarta fick rosa). Klänningarna var däremot jättefina,särskilt den ena,ljust gråvit,med svagt leopardmönster. Sofistikerad rock'n roll!;-)


Att sova med en elefant i sängen.

Vi har en stor säng,bredare än normalt. Den knarrar och gnisslar när man vänder sig i sängen,och om man nån gång får till ett ligg väcker man hela grannskapet. Vår minsting har numera egen säng,i eget rum vägg i vägg med vårt. Oftast somnar hon där och sen vaknar hon på natten och får komma in till oss. Det är bra,mysigt. Och jag gillar att hon somnar i egen säng,för då kan jag sitta och läsa en stund,eller prata en stund med karln innan vi släcker lampan. Få en stund som par,partners,inte bara mamma och pappa. Men. Igår när vi lagt oss la jag märke till en sak. Där låg vi i stora sängen,på rygg,och mellan oss låg en elefant. En stor jävla elefant. Osynlig förstås,men den MÅSTE ha varit där,eftersom vi låg så långt ifrån varann,vi som alltid sovit näsa mot näsa,kropp mot kropp. Och det kändes så sorgligt. Och sen somnade vi,innan jag ens hann säga godnatt. Och jag vet vad den där elefanten heter,har läst om den,har hört andra berätta om den,men aldrig nånsin själv haft den på besök. Den heter Närhet. Kärlek och Sex med för den delen.Ömhet i andranamn. Jag hoppas den inte tänker stanna länge.


Andra bullar!

Står och steker köttbullar,det osar men det är en god lukt, och solen laserstrålar in genom fönstren och den öppna balkongdörren.
Där utanför leker barn, vrålar,skriker,sjunger och gapar. Det är lite störande, men ändå ett helt okej ljud. Kunde varit värre. Kunde ha varit skrålande fyllegubbar.

Den här dagen har jag ägnat åt allt annat än ta det lugnt, och foglossning samt sammandragningar kom som ett brev på posten. Jag har skurat toalett och badrum, dammsugot, dammtorkat och bakat blåbärscupcakes. Ska jag vara helt ärligt så kändes inte just cupcakesen som ett sånt väldans stort besvär, och ännu mindre besvär att äta dom sen....

Apropå brev på posten; imorgon så kanske kanske jag får paket, två stycken närmare bestämt. Har klickat hem två fetingdyra (men förhoppningsvis bra) hårinpackningar till mitt sönderblekta barr samt två klänningar o ett par pumps på rea.

Tanken med klänningarna är att iaf NÅGON av dom ska passa mig och bollmagen, så att jag jag FIRA MIN 30-ÅRSDAG i den! Pumpsen fick bara följa med....betvivlar starkt att de passar och ännu mindre att jag står ut att gå i dom...;-)

Nu måste jag slänga fram middagen på bordet, men återkommer!

Bloggen LEVER!!!

Ja, det är sant och inget skämt. Jag har äntligen efter hundra år fått röven ur vagnen,tagit tjuren vid hornen och återuppväckt bloggen igen!
Under lång tid har jag varken haft, lust,ork lr tid till att blogga.
Det har känts krystat och krystade skitnödiga inlägg vill ingen läsa, och jag vill inte skriva dom för den delen heller...;-)

Så mycket har hänt, och att försöka sammanfatta allt skulle vara en omöjlighet, MEN jag kan säga så mycket som att VI VÄNTAR TILLÖKNING! Den 23 oktober är bebben beräknad att ploppa ut (jo serrni för jag förväntar mig ett enkelt litet "plopp" och sen är bebisen ute), och vi längtar halvt ihjäl oss här hemma.

Att vara gravid med en liten unge här hemma plus Tuvan som också kräver(behöver) sitt är ansträngande, och jag kan känna att jag ibland inte ger bebis i magen tillräckligt med tid, klappar och små personliga samtal. Gry tar det mesta av min tid, men jag accepterar att det är väl helt enkelt så det är...

För övrigt jag jag återgått till mitt gamla jobb som vårdbiträde nu under sommaren, för att på bästa sätt kunna fylla ut glappet mellan min föräldraledighet för Gry och för bebisen som komma skall.
Det är roligt och känns bra som fan att jobba igen, samtidigt som det är slitsamt, inte minst för kroppen, som känner av två täta graviditeter. Jag försöker hitta en bra balans mellan att lyssna på kroppen och att arbeta ihop tillräckligt med pengar.

Nu ska jag glo på film ihop med J, men misströsta ej, I´ll bee back
-soooon....!:-P

RSS 2.0