Happy halloween!!

Och glad Samhain på er!
Idag har jag lyckats åstadkomma både lunch, hunnit med snabbdusch och dammsugning men inget kaffe ännu...
I eftermiddag kommer J's syrra hit med fika, och Tuvan ska på halloweenfest, utklädd till varulvstjej. Jag provsminkade henne för att testa inför ikväll:


Skittråkiga regndagar

...får man lov att göra som lilla Spöket Laban; rulla kokosbollar!
Om dom blev sjukt goda? Svar ja.
Om vi nu har kokos i hela lägenheten? Japp.


När lugnet sakta lägger sig...

...om än bara för en kort stund så passar jag på att njuta. Just nu är Tuvan i duschen (skönt när dom klarar sånt själva), Johan nattar Grytan och Todden sover i soffan bredvid mig.
Jag har tänt ljus och mumsat i mig en halv skål godis, med en inredningstidning ( en av mina många laster) i knät. Jultema, och jag läser och låter mig inspireras, älskar julen och kan knappt vänta till jag får börja pynta här hemma!:-P

Dagen har dock inte varit ens i närheten av så lugn som nu, utan ganska rörig. Jag har varit trött och grinig, städat och stressat fram lunchen. Johan var ledig idag med men ändå hann jag mindre än vad jag brukar på förmiddan, och sen kom min vän Helena förbi för att hälsa på Todd och fika lite.
Jag hade även lovat Tuva att skära till vår halloweenpumpa idag eftersom hon inte är hemma på halloween och inte heller under allhelgonahelgen.
Sen satte vi även igång med att fixa hennes varulvsoutfit till halloweenfesten.
Jag har med andra ord haft häcken full, och vid halv fyra dök vår BVC-sköterska upp på hembesök och sen var det dags att snabbt fixa middag och förbereda nattning.
Familjelivet känns mestadels som en stor maskin man ska hålla igång, hålla ordning på alla knappar, alla olika delar, smörja och se till att allt funkar. Lite som ett företag kanske. Men samtidigt är det ju roligt och lixom ganska underbart.


Ligger back

För varje natt som går hamnar jag back med sömnen minst nån timme. Efter två veckor med bebis (tänk att det redan är två veckor inatt!!) betyder det att jag är, eh hyfsat trött.
Todden har ont i magen, gissningsvis sväljer han för mycket luft när han äter, och ligger och knorrar och pruttar en massa. När han väl kan somna har han lyckats göra i blöjan och jag måste byta på honom=inte populärt=måste trösta sig med tutte= here we go again. Osv.
Dock funkar allt ändå himla bra, och nu i helgen är J ledig, vilket innebär lite avlastning för mig.
Just nu är han och Gry ute på gården, Todd sover i min famn och allt är tyst. Så förbannat skönt! Älskar höra mina tokiga ungar väsnas men mina stackars trumhinnor älskar det inte fullt så mycket.

Har nyss slängt ihop något som förhoppningsvis kommer bli en kladdkaka, med valnötter och vit choklad, sockerberoende som jag är.

Tröttheten har tillfälligt botats med en snabbdusch, tillhörande huvudvärk med treo och snart ska jag svulla stuvade makaroner till lunch!


Dagen i bilder


Idag...

..skulle du ha fötts, lilla Todd<3 och det är nu en dryg vecka sen du valde att komma ut. Det känns som du alltid funnits här hos oss, din plats är så självklar.

Idag är första dagen jag är hemma med ungarna själv, J gick tillbaka till jobbet idag. Och självklart har jag sovit sämre inatt än någon natt sedan Todd föddes... Men tror det ska gå bra, och på något vis trivs jag så bra med det här livet. Att ha hundra små bollar i luften, hålla det maskineri som är familj och hem i gång, se till att alla bitar håller ihop. Disk som diskas,tvätt som tvättas, blöjor som byts och små munnar som mättas.

Men trött som ett jävla as, det är jag!


Det blidde en...

Todd Ingemar! Todd för att han helt enkelt ser ut som en Todd, och Ingemar efter min morfar och även Johans pappa dom åxå heter Ingemar. Todd har även ett indiskt namn som betyder sol/solsken.

Till veckan ska jag börja va hemma själv med ungarna då Johan går tillbaka till jobbet, nervöst och spännande!


Det här med ungarnas kläder...

Familjens senaste tillskott, göllungen som fortfarande bara heter "lillebror", var ju lite mindre till växten än sina storasystrar, och alltså är nästan ALLA bebiskläderna vi har för stora. Inte LITE för stora, sådär som bebiskläder alltid tycks vara, utan mycket. Av en hel låda plagg kan han ha 2-3 stycken.
Vi gick således och köpte lite nytt åt honom idag,och åt Gry(Tuva ska få hem ny morgonrock så hon får hon med).

Och när jag stod där bland hyllorna med barnkläder slogs jag av hur svårt det är, som genusmedveten, att inte köpa könade kläder ändå! Jag tycker ju att jag klär Gry i regnbågens alla färger, väljer bort tjej-tjejigt (som jag ändå avskyr) och har fokus på klädernas bekvämlighet och funktion.
Trodde jag skulle känna likadant nu, med pöjken. Men nej. Jag DRAS automatiskt till pojkavdelningen! Väljer bort de starka klara färgerna, rött, lila, orange, rosa, till förmån för beige, brunt, vitt och blått.
Varför? Jag är helt förstummad, så att säga tagen på sängen.

Så slog det mig. Det är inte det att jag inte "kan" klä honom i samma färger dom Gry, det tar inte emot på något sätt. Men det passar lixom inte.
Jag AVSKYR fortfarande de typiska "killplaggen" i mörka färger (mörkt blått, grönt, svart osv) och tuffa tryck, och skulle aldrig nånsin ta på honom det,men jag väljer milda, mjuka naturfärger istället för de mer färgstarka plaggen.
På nåt sätt känns det mer som honom.
Samtidigt blir jag osäker; HUR ska jag kunna veta? Mina "val" kanske inte alls ÄR val, utan det könade, normativa undermedvetna som tagit sig upp till ytan?

Det förbryllar mig, och ändå känner jag att VAFAN SPELAR DET FÖR ROLL? Jag varken kan eller vill tvinga mig ett klä ungen efter samma grundtanke som jag klär Gry, bara för ATT liksom.
Och att fostra genusmedvetet handlar ju om så mycket mer än kläderna, även om kläderna spelar en stor roll i hur barnen uppfattas och bemöts.


Det underbara livet

Alltså. Allt går så bra, så himla bra och jag känner mig så sjukt tillfreds. Och då blir jag rädd, för såhär bra kan väl inte allt få vara, eller?

Fast jo, kanske kan det just det.
Och jag älskar mitt liv just nu. Vi har bara varit hemma i tre dagar, idag är pluttens fjärde dygn utanför magen, och allt är bara så harmoniskt, så lugnt. Gry är världens finaste såklart, och plutten äter, bajsar, sover och gör lustiga miner, precis som det ska va!:-)


Nu är han här!

Jo, så anledningen till att jag inte bloggat på ett par dar är alltså att bebis äntligen ploppat ut!
   Min lilla son föddes strax efter midnatt natten mellan söndag och måndag, och allt gick så otroligt bra:-)
Det gick snabbt, och precis som med Grytan var han ute bara en timme efter att vi kom in till förlossningen.
 
 
Det är för närvarande sjukt mycket att stå i här hemma, med två små barn, så det kan hända att  jag kommer vara lite dålig på att uppdatera här ett tag. Bloggappen på min iphone vägrar av ngn anledning låta mig skriva inlägg, annars hade det varit mycket enklare...
 
Men vi mår iaf bra allihopa, ovh behöver jag säga att jag är världens lyckligaste, känner mig på riktigt välsignad<3
 
 

Hur var det nu igen....?

Idag blev en märklig dag. Jag vaknade tidigt,före alla andra i familjen, smög upp, åt en clementin och gick på toa, sen tog jag ett långt skönt bad, tvättade håret, gjorde en hårinpackning.
  Sedan kröp jag ner i sköna sängen igen, kramades med Grytan tittade på J´s sovande ansikte. Sedan kom Tuvan och kröp ner hon också. Så låg vi där, hela familjen, och såg morgonsolen leta sig in genom fönstret.
 
MEN, sen blev det lite konstigt. Ett tag efter frukost började jag få ont i ryggen, en pulserande, stickande, ilande smärta i korsryggen. Jag blev förvirrad. HUR känns det nu igen, när förlossningen ska dra igång? Det var ju INTE värkar jag hade, men kanske något förstadie? Till slut ringde jag förlossningen och frågade, och då hade jag rätt så ont. Blev rådd att ta alvedon och avvakta. Alvedonen var slut, men jag la mig för att vila.
   Sen, helt plötsligt efter lunch, så gick det över, bara sådär! 
 
Jag har absolut ingen aning om vad det var, kanske nån nerv i kläm? En bajskorv på tvären? Mysteriet fortsätter helt klart gäcka mig, och i viss mån oroa mig, jag vill ju inte att smärtan ska komma tillbaka, inte utan att det ÄR dags att föda alltså...
 
 

Nu så...

...får jag äntligen tillfälle att sätta mig med datorn och skriva lite här... Jag bloggar ju annars ofta (pga lathet) från min iphone, men av någon anledning har blogg.se-appen strulat idag och inte alls velat samarbeta med mig... 
 
Jag har ju velat skriva om hur det gick med tapetseringen ju! Jag satte igång ganska omedelbart när vi kom hem igår eftermiddag, trots att jag var rätt trött, och det gick faktiskt rätt smidigt. Gjorde dock ett par tabbar jag aldrig ksulle gjort om jag inte varit så slut i huvudet, men inget som stör (=inget som syns om man inte vet var man ska leta). 
    Tapetklistret var en sort jag aldrig använt tidigare, av typen man blandar till själv (jag brukar annars oftast köpa färdigt tapetlim på burk), och speciellt anpassat för non woven-tapeter.
   Det SÖG kan jag säga! Meningen är (enligt anvisningarna) att man ska rolla på limmet direkt på väggen, gärna iaf tre vådbredder åt gången, men jag hann inte ens få upp EN våd (och jag är ganska snabb) innan det börjat torka....
    Det gjorde att jag var tvungen att rolla på limmet precis innan jag satte upp varje ny våd, och det hela kändes lite stressigt... Men, färdigt blev det iaf:-)
 
 
Här syns en bit av det färdiga resultatet. Bulden är jättesuddig så ni får använda er fantasi:-)
 
 
Idag har jag köpt en liten burk färg och målat det gamla bordet där vi har dvd:n etc, så det ska matcha tapeten på andra sidan rummet. Jag kunde tagit en nyans i exakt samma kulör som botten på tapeten men valde till slut en ljusare och mer turkos färg, för att det inte skulle kännas så enformigt och "för uttänkt".
 
 
Nyss tagen och ÄNNU suddigare bild (DIE iphone DIE) där det lilla bordet syns med (det står dock ej på sin plats mot väggen ännu). Det blåa spöket i vänsterkant kan ni ignorera *slarvig fotograf*
 
 
Jag vill verkligen ha en annan matta under soffbordet men i brist på pengar och sen det faktum att vi inte hittat någon passande matta får den grymt skitiga naturvita ullmattan ligga kvar...
 
 
 
 

Och en ursäkt till Er:

Ja, faktiskt vill jag be om ursäkt, upptäckte att ett par av era kommentarer inte blivit publicerade trots att de ska vara godkända,jättetråkigt eftersom jag verkligen värderar kommentarer på mina inlägg och blir superglad varje gång någon kommenterar!
Jag LOVAR att ha bättre koll, och försöka förstå varför kommentarerna inte publicerats trots att jag valt bort granskning av dem innan publicering!!

/pinsam


Just nu:


Nu jeflar lixom!!

Min tapet har kommit *överjordisk lycka* !!!
Nu ska jag bara orka ta mig dit och hämta den också... Ut måste jag iofs i vilket fall, eftersom jag ska förbi HM med Tuvans kappa. Blir så sjukt irriterad, hon har knappt använt kappan i tre veckor ens, och tyget är HELT FÖRSTÖRT, nopprigt är tidernas största underdrift lixom. Hon har ju bara använt den "normalt", men den ser ut som om vi släpat den efter cykeln över en grusplan!! Så tänker reklamera den. Trist bara, eftersom Tuva tycker så himla mycket om den...:-/


Allt väl, allt gott

Hemma igen. Alla provsvar var okej och efter drygt fem timmar på akuten fick vi åka hem.
Jag är utan att överdriva DÖDLIGT trött nu, känns som hjärnan totalt har kortslutit...

Men skönt att allt verkar ok med Tuvan, det är det viktigaste.

Tacksam mot min svärmor som skjutsade in oss till sachska och satt där med oss alla långa timmarna!


På barnakuten

Jo...ungen fortsatte ju blöda näsblod idag också. Och blev yr, med huvudvärk, trötthet, svag i kroppen.
Efter samtal med vårdcentralen och sjukvårdsrådgivningen åkte vi in till Sachska, och ja...nu sitter vi här. Och väntar.
Tuva mår bättre men det är såklart ändå viktigt att läkare får titta på henne.

Fram till dess är det väääänta som gäller.....


Sjukdag

Igår blödde min Tuva näsblod två gånger under eftermiddagen/kvällen, och jag tycker det är lite läskigt, när ungarna visar symptom "utan anledning" sådär. Så idag får hon vara hemma, vila upp sig.

Jag, Tuvan och Grytan har just avslutat frukosten i soffan under sköna filtar, och jag ska snart sätta igång med dagens "borden"; baka matbröd, vika och sortera tvätt och plocka ur och i diskmaskinen.

Jag hade en riktig helvetesnatt i natt, vaknade av att jag hade ont i magen, och fick skynda till toaletten där jag tillbringade vad som kändes som en evighet.. Blek i ansiktet och nästan svimfärdig gick jag till sist och lade mig men kunde inte somna om.
Till sist gick jag upp och tappade upp ett varmt bad där jag låg tills kroppen kändes varm och avslappnad, och då gick jag och la mig igen, till sist somnade jag.

Misstänker att bajsattacken inte hade nåt direkt samband, men det KAN också vara tecken på att det börjar närma sig förlossningen, eftersom kroppen tenderar vilja "tömma sig" inför plopp. Vore skönt om det kunde vara dags snart...
Fast, jag har ju inte tapetserat ännu...;-)


Solig söndag

Igår var vädret helt underbart och vi bestämde oss för att snabbt plocka ner Gry i vagnen och åka ut till mysiga Tyresta by.
Där köpte vi korv i handelsboden, och grillade den på en av de stora grillarna där. Det var jättemycket folk och barnfamiljer, vilket bara var roligt. Vi tittade på alla hästar, kaniner och hönor ( och hundar på promenad med för den delen) och promenerade i höstsolen, plaskade i vattenpölar. Sen köpte vi billigt fika innan vi åkte hem.

Jag har även köpt tapet till vardagsrummet. Det var INTE planerat och definitivt inte inräknat i min budget, men blev alldeles kär i den och ska nu tapetsera en fondvägg bakom vår soffa. I planerna ingår även att måla om det antika bordet vi har under TVn i en färg som matchar någon av färgerna i tapeten för att den väggen inte ska se så tråkig ut. Bebisen ska minsann välkomnas till ett levande och färgglatt hem!:-)

Och apropå bebisen, så får man ju såklart se om jag ens HINNER tapetsera innan det är dags... ;-P


Om vi säger såhär...

..idag suger livet något hårdare än igår.
J på väg mot spelning som JAG åxå vill gå på men pga väldigt höggravid och ont i kroppen + hög ljudvolym kan jag inte.
Jag har dessutom en fruktansvärd jävla migrän idag som vägrar ge sig.

Nej. Idag är fan ingen vidare dag.


Fredagkväll

Idag har vi: städat, tagit en lååång höstig promenad guldiga löv och frisk luft, hälsat på en snabbis hos min mormor, ätit taccos.

Nu: sitta med tända ljus, trycka i oss vindruvor, chips, glass och kolla på nån bra film. Välkomna helgen.




Allt är bra.

Ultraljudet igår visade att plutten växer som hen ska, och nu är det bara att vänta på att den efterlängtade förlossningen ska dra igång, vilket inte känns som det kommer inträffa de närmsta dagarna om man säger så...
Tror inte ni kan fatta hur mycket jag längtar efter att ha på mig ett par vanliga jeans!! Eller att kunna knäppa jackan, eller ha en t-shirt UTAN att det slutar under tuttarna...

Idag är J ledig, och jag har planerat in STÄDNING som fredagsaktivitet...;-) dessvärre är jag själv så trött i kropp och skalle att jag inte har nån som helst lust att städa, men är så skönt att göra det inför varje helg...

Prestationen hittills är att jag slängt ut en matta på balkongen för vädring, wohoo....


Om en stund..

..drar jag in mot söder med Gry för att möta upp Johan,och min mamma. Mamma ska hänga med Grytan medan jag och J ska på det förmodligen sista ultraljudet innan bebben ploppar ut.
Vi mäter tillväxten samt kollar att moderkakan och navelsträngen ser bra ut och funkar som de ska.
Det har sett bra ut hittills, men man vet ju aldrig och nu när det är så nära förlossningen känns det extra viktigt att hålla koll.
Idag har vi bara varit inne, jag har målat första strykningen på vårt trista Ikeaskötbord för att det ska smälta in lite bättre i sovrummet, och så har vi kollat lite tv, och ätit massa kanelbullar.
Vi har även tagit ett skönt bad, och jag passade på att tvätta håret.
Är verkligen skitnöjd med den djupt röda färgen jag fick!


Fast nä...

...det blev visst till att baka kanelbullar också...:-P


Plötsligt händer det!

Storkok köttfärssås på spisen och chokladmuffins i ugnen.
Och...DÄR tog orken slut!


God? morgon.

Jag är sjuk. Smittad av den lilla vilda snormaskinen som går omkring här hemma...
Sjukt ont i halsen och känner mig sådär varm i huvudet.
Nyvaken och nyfrukostad sitter jag här i soffan under en filt och tittar på Nicke Nyfiken (vad annars??).
Vädret utanför ser underbart ut, en blek sol som mjukar upp alla siluetter och mjölkvit dimma som liksom sveper in hela landskapet, som i en mjuk filt... Idag blir det promenad med en bekant som bor på samma gård, och sen om orken räcker till funderar jag på att baka kanelbullar...
Men först ska jag vakna lite till!


V.38 here I come!

Idag/imorrn (lite olika besked) går jag in i v. 38! Då har 37 veckor av graviditeten gått och bebben räknas som fullgången. Från och med nu kan hen väntas ploppa ut lite närsomhelst! Men jag tror ändå det kommer dröja iaf två veckor till...

Idag har jag ätit lasagne med Gry på pizzeria, hämtat ut mina stövlar hos skomakaren (lästat ut dom lite fram i tån), och köpt en kick ass-hårfärg,nu SKA jag få riktigt rött hår!!kolla bara numret på färgen...;-)


Höstfönster

Älskar att hösten är här. Älskar de underbara färgerna, den klara, kyliga luften. Älskar att kunna svepa in mig i mjuka halsdukar och lurviga vantar. Älskar även möjligheten att kunna gömma mig under en mössa en dålig hårdag...;-)

Nu ska jag precis skicka iväg min Tuva till skolan, och resten av dagen har jag faktiskt inga måsten alls... Tänkte röja lite (om jag orkar) i klädkammaren, tvätta upp lite vinterkläder och så gärna en lång promenad (i extremt långsam takt!)...


Vilken dag!!

Shit vilken intensiv dag det har varit! Sov dåligt inatt igen pga att Gry fortfarande är så förkyld.
På förmiddagen var jag till mvc, bara ett snabbt besök eftersom min vanliga bm inte var där, och jag har en ny tid på fredag, då vi ska skriva ihop en sammanfattning av graviditeten och ev önskemål inför förlossningen.

Sedan åkte vi till Coop Forum och stooorhandlade,tungt och tråkigt men välbehövligt,vi sparar flera tusen i månaden genom att storhandla istället för att handla var och varannan dag!

Efter att vi kommit hem och packat upp alla varor gick vi hem till min mormor och fikade, sedan hämtade vi upp alla vinterkläder ur förrådet, samt har sorterat och tvättat alla bebiskläderna! Nu börjar allt kännas färdigt och vi kan bara vänta med spänning på bebisplopp!

Och efter denna mycket intensiva dag har jag nu däckat i soffan (framför J's fotbollsmatch tjohoo) och trycker i mig apelsiner till magen blir en liten sur knut bara:-)


Fixat

Fixat sambons vintermössa. Lite som att muta ungarna med Spiderman lr Hello Kitty för att få dom att klä på sig...höhö. Eller inte.

Lite avis är jag allt...


RSS 2.0