Herre.min.jävla.gud.

Vad jag är trött.egentligen. Gry blev sjuk natten till igår så jag sov ungefär lika med noll. Satt i sängen med kuddar bakom ryggen och en snorig, slemmande, febrig liten Gryta mot mitt bröst.

Överlevde ändå dagen och igår kväll lämnade jag sjuklingen och Tuvan hemma (med J såklart) och åkte in till stan med bästa Helena.
Vi hittade en mysig restaurang/cafe vid Nytorget där vi kunde sitta och prata i lugn och ro, äta god mat och fika...
Regnet öste ner när jag åkte hem och jag var helt slut i kroppen, men kändes ändå så bra att komma iväg själv, utan ungarna!
Man vet ju aldrig när bebben kan tänkas ploppa ut, och sen blir det, av naturliga skäl, inte så många utflykter på egen hand på ett bra tag...

Idag har vi monterat skötbordet här hemma, valde att ha det i sovrummet, känns enklast så eftersom vi har tvättmaskinen (toppmatad) i badrummet nu.
Har även röjt en del, framförallt i röran under vår säng (jag visste att dammråttor existerade men DAMMELEFANTER??), och imorrn är det dags att hämta bebiskläderna i förrådet, sortera och tvätta.

Känner mig överrumplad av att tiden gått så snabbt, det känns pirrigt, läskigt och underbart på samma gång, tänk att vi snart har en liten (till) bebis här hemma!!

Och som dagens grädde på moset köpte jag vinterkängor åt Tuvan. Dyra men fantastiska, varma, lätta(vilket är skitviktigt), vattentåliga, snygga och grymt gosiga! Märket är Race Marine.

Nu ska jag se till att Tuvan kommer i säng, sedan koka en kopp te och invänta J som är hos en kompis några timmar, så ska vi kika lite på Beck på tv ikväll...


Trötter

Nyss hemkommen efter snabbvisit (nåja,så snabbt det går med två barn och foglossning/bowlingklot mellan benen), i Farsta centrum pga att J så gärna ville ha sällskap då han skulle hämta ut lite teknikjox i Telenorbutiken, har vi nu slängt in lite potatisräfflor i ugnen, till det blir det biffar och bearnaisesås. Till efterrätt vankas det chokladpudding med grädde. Svennigt som fan men uppskattat av hela familjen.

Idag har jag en hemsk foglossning och tröttheten tar nästan knäcken på mig.
Idag kom iaf min syster på besök! Jag bjöd på pannkakor med björnbärssylt, och sen fikade vi på en bulllängd o kaffe innan det blev dags att gå till tåget.

En spännande sak (jo för lite spännande är det allt!) är att jag börjar ana resultatet av Footner dom jag testade förut! När jag drog på mig strumporna va det nämligen lite hud på väg att lossna från ena stortån! Ska bli grymt spännande att se hur det hela utvecklar sig!;-)


Det blev visst inget..

Nä. Det blev visst inget med syrran...tydligen hade hon varit ute till väldigt sent igår så istället för att hänga med mig låg hon och sov.. Kan erkänna att jag blev både besviken och lite sur.
Men vi ska göra ett nytt försök imorrn istället!

Bara för att det inte blidde nån syskondejt så har jag bara legat inne hela dagen. Har lite ont i övre delen av magen, det är tungt att andas och jag känner mig allmänt ihoptryckt. Får hoppas det lättar snart för jag mår lite dåligt av det...

Idag kom Grys overall också! Måste säga att det gick verkligen väldigt fort, jag gjorde beställningen vid tio igår förmiddag och fick paketet vid två idag på eftermiddagen!


Jahapp

..här ligger jag och orkar inte så mycket annat. Har sovit riktigt dåligt inatt, och vill ni veta varför?
Jo, det är nämligen så att jag är riktigt, riktigt mörkrädd. Jag är en sån där person som inte KAN tänka att "det är inte på riktigt" och "stick du stygga spöke, för du finns ju inte". För i min hjärna är det verkligt.
Förutom att jag tror på spöken (det är en helt naturlig tanke för mig) så tror jag även på att det existerar demoner. Och jag älskar att kolla på skräckfilm trots att jag inte vågar gå upp och kissa på natten sen, och måste sova med täcket runt mig som en kokong, så jag blir alldeles svettig och inte kan sova av den anledningen heller.
Jag lider av en lättare fixering vid zombies, och samlar på zombiefilmer.

Det som hände inatt var att jag vaknade av ett skramlande ljud i vår hall (där toan även ligger). Inga andra ljud efteråt, som tex Tuvans galopperande fotsteg in på sitt rum. Bara den där skramlande smällen. Och jag tänkte att det KAN ju ha varit Tuvan som varit på toa och sen råkade sparka till något på golvet på vägen tillbaka. Bara det att det faktiskt inte låg nåt på golvet. Det var cleant. Och inte hörde jag ju henne heller. Tänk OM det inte var hon??
Och då va det kört, jag VÅGADE inte gå upp och titta! Och självklart blev jag akut kissnödig, som alltid när jag vaknar på natten. När jag inte kunde hålla mig längre och övervägt ungefär etthundra gånger att väcka J och tvinga med honom på toaletten (fast då skulle vi ju lämna Gry alldeles ensam och försvarslös!) så gick jag till slut upp själv.
Det lyste på toa. Vilket innebär att någon varit på toa, och inte J eftersom han alltid släcker efter sig. Det MÅSTE med andra ord varit Tuvan!
Kissade och skyndade sedan tillbaka till sängen med skygglapparna på...

Såhär dagen efter känns det lite...töntigt;-)

Idag ska jag träffa min äldsta lillasyster, får se om jag orkar åka in och mötas i stan, annars får hon komma hem hit! Fast, då måste jag nog städa lite...:-O



Äntligen!!

Efter att ha behövt ringt och tjaaaatat på försäkringskassan i hundra år (trots att alla papper och uppgifter var helt i sin ordning och inskickade i god tid) har jag äntligen fått besked om min föräldrapenning! Så otroligt skönt, för nu slipper jag oroa mig för att pengarna inte ska komma i tid till räkningarna, och jag kan dessutom köpa en overall till Gry.
Idag har vi än så länge mest degat i soffan, äter äpplen och dricker te(ok,JAG dricker te). På eftermiddan ska jag möta upp resten av familjen i centrum så ska vi gå och köpa vinterkläder till Tuvan, så slipper jag ägna mig åt det sen om bebben plötsligt bestämmer sig för att ploppa ut.

Overallen jag köpt till Gry är från Molo, och jag ääälskar att den har så underbara färger (och grym kvalitet)!


Nu gäller det, nu smäller det!!

Så, då har det blivit min tur att testa Footner, som tydligen ska göra underverk för hårda kärringfötter (som mina). I en timme ska jag sitta med "påsarna" på fossingarna, sen skölja av, och sen är det bara att vänta på att fötterna ska börja ömsa skinn. Ni förstår min enorma upphetsning va??:-)


I ett köpcentrum nära dig...

Lunchar på billigt café och smygkikar bebiskläder (fast vi inte behöver köpa nåt), allt för att komma utanför dörren...idag inviger jag mina stövlar!


En bajsstart på dagen

Migrän. Ständigt.denna.migrän. Och allt man vill är att lägga krypa under täcket och sooova. Men det går såklart inte, inte med en liten Gryta att ta hand om!
Idag blir det inga större äventyr, planerar för en fika på Espresso House i centrum, lite chokladkaka o en latte lixom.

Igår på hemvägen var jag in en sväng på Din Sko, och blev förvånad över att även de har KLACKSKOR för småflickor !! Varför i helvete då?! Jag blir så jävla trött, exakt VAD är det som klädeskedjorna inte fattar??

Här är ett par pumps:


Det här blev en riktigt lång dag!

Idag känns som en evighetsdag, faktiskt! Vaknade av väckarklockan, vilken också är startskottet på morgonrutinerna, vilka innebär blöjbyte, koka te, fixa frukost,väcka Tuvan (och tjaaaaata på henne tills hon är påklädd,och hennes säng bäddad) fixa välling åt Grytan, få tid att snabbskita,skicka Tuvan till skolan, plocka undan(=skura typ) i köket, sätta på en tvättmaskin osv osv.
   När Tuvan var i plugget och Gry upptagen av Pippi Långstrump på tv:n ringde jag efter stor tvekan till sös och förlossningen.Varför?? undrar ni kanske nu.
   Jo, det är nämligen så att jag under helgen inte riktigt kunnat slippa känslan av att bebben rört sig mindre. Inte så att hen inte rört sig alls,men det har varit en tydlig skillnad, och idag kände jag att det kanske ändå var bäst att ta det säkra före det fruktansvärda så att säga, så jag ringde in, och fick komma in efter bara en timme. 
Jääääävligt bråttom fick jag med andra ord, jag som satt i bara trosor (okej, en lögn, jag hade Johans kallingar på mig som vanligt numera) och linne!
    För att göra en potentiellt skitlång historia kort så kan jag säga att allt bara är bra med bebben. Vi har tid för nytt tillväxt-ultraljud nästa vecka också, och nu känns det inte så jobbigt att vänta till dess. Jag är glad att jag ändå ringde in och fick komma på kontroll, även om det innebar en helt annan dag än jag planerat!
 
Idag dök mina stövlar från Rules by Mary upp också! När jag plockade upp dom ur kartongen var jag säker på att de var aaaalldeles för små! Men testade dom ändå, och jävlar i min lilla låda, de passade! 
     Skitsnygga och riktigt bekväma, och dessutom varma, vad mer kan en jänta begära??;-)
 
Även nagellacket jag köpt kom med posten idag:
 
 
Ruby Red Slippers, från Deborah Lippmann. Svårt att måla med, fick måla tre lager, men ack så snyggt!
 
Ursäkta kass bild, men bättre orkade kunde jag inte åstadkomma i nuläget.
 
 
Som en fin avslutning på kvällen har jag nu börjat få riktigt jävla ont i halen, kan knappt ens svälja en klunk vatten. Hoppas det är snabbt övergående (typ inom fem minuter tack!)...

Och en sak till:

Igår på dagen var jag in på HM en sväng, och hittade den mest underbara kappa/jacka!! Det var kärlek vid första ögonkastet och jag köpte den omedelbart. 
Den har allt jag älskar: skönt,varmt och regält tyg i ullblandning, "mc-knäppning"  med blixtlås (en cool kontast tycker jag), fuskpälskgrage (jag ääälskar päls i nästan alla former, både äkta och fusk faktiskt, och en snygg skärning, ledig i modellen.
Priset på 499:- var helt okej det med.
 

Helgen i korthet

Jag har haft en så himla bra helg!
I fredags var ju J in till Grönan för att kolla på The Hives, jag fick Gry i säng i bra tid, och sen satt jag och tittade på två filmer, stickade pulsvärmare åt min mamma och åt snacks iklädd onepiece och mina nya fårskinnstofflor medan regnet vräkte ner utanför. Det var så roligt att sticka att jag inte kunde gå och lägga mig trots trötthet, så jag satt fortfarande uppe när J kom hem, blöt som en dränkt katt;-)

Igår bakade jag äppelkaka, vi hade Johans syrra över på fika, och sen på kvällen kom våra grannar/vänner över, vi beställde hem pizza och kollade film.

Idag kommer Tuvan hem hit igen, längtar!<3

 


Idag har vi pannkakskalas!

Och jag har kokat en till sats björnbärsmarmelad samt inlett ett nytt stickprojekt, denna gång på önskemål av min mor.
Vädret är underbart så en förhoppningsvis skön promenad vankas det också!
Ikväll ska J till Grönan och kolla på The Hives så det blir jag och Gry på tu man (kvinna!) hand:-)


Det bidde visst ingen lampa...

Det bidde ingen badrumslampa. Glad i hågen och sådär hyfsat målinriktad satte jag mig på tåget, Gry i vagnen. När vi närmade oss Farsta bestämde jag mig för att hoppa av där. Orkade inte stan. Orkade inte långa sträckor att gå, svårt att hitta offentliga toaletter osv.
Så vi hängde i Farsta centrum, käkade på donken, fikade dyyyrt och äckligt på Wayne's(skitställe) och jag köpte allt annat än en lampa.
Bl.a. en fin Pippi-pyjamas och mössa åt Gry, duschkräm med kaneldoft (älskar!!) och hårfärg.

På väg hem var jag så jävla slut i kroppen och hade så jävla ont att det bara var ren viljestyrka som fick mig att orka hem.

Gav Grytan mat, duschade henne, fixade vällingmys och sen somnade hon på fem minuter. Då passade jag på att färga håret.
Färgen jag köpte var mörkt rubinröd, men oj och hjälp vilken chock jag fick när jag sköljde ur den! Håret är snarare riktigt mörkt lila,och ja...jag får väl lära mig leva med den;-)


Utan sömn i fjorton dar försmäktar vi på denna ö...

Eller nåt.
Låg vaken flera timmar inatt. Hade så svårt att somna om efter att varit uppe och maratonkissat, kunde inte hitta någon bekväm sovställning och sen började magen kurra, men orkade inte gå upp och äta. Grytan låg och trasslade, petade mig i ögonen/näsan, sparkade osv. När jag till sist somnade om var det för ett kort tag; före sex på morgonen (när J gick upp) vaknade Gry och ja...mina försök (smått desperata kan tilläggas) att få henne somna om var lönlösa, så det var bara att gå upp.

Igår kväll kokade jag marmelad på björnbär från (be-)svärföräldrarnas tomt. Höftade lite, och hade i två regäla skedar vaniljsocker (äkta). Det blev sjukt gott! Den enda nackdelen var att jag var osäker på koktiden och lät den puttra lite för länge möjligtvis, så den blev lite för fast i konsistensen, men jag har fortfarande massa björnbär kvar så planerar göra en ny sats ikväll. Hursom har jag ätit två stora mackor med marmeladen på nu till frukost och den smakar ljuvligt!:-)

Trots trötthet planerar jag åka med Gry till stan idag för att försöka nosa reda på en lampa till badrummet.
Igår fick jag mitt fina brickbord från Färg & Form sålt för en bra summa pengar, så det är lika bra att ta tjuren vid hornen, smida medan järnet är varmt osv osv, innan jag råkar lägga pengarna på något annat och eh, mindre nödvändigt:-P

Men först ska jag vakna till lite...


V 36!!

Idag går jag in i v 36, och har därmed gått 35 fulla graviditetsveckor! Nu är det verkligen inte lång tid kvar, och tack och lov säger jag bara! Jag har ONT tamejfan överallt, i benen, knäna,fötterna,höfterna,foglossning,snippan,revbenen,ryggen,migrän osv osv i all oändlighet. Ungefär så.
   Med andra ord kommer det bli en befrielse på mer än ett sätt att föda bebben. Samtidgt som jag längtar och är förväntansfull finns även en oro nånstans i bakhuvudet, -kommer allt gå bra? Kommer allt vara okej, kommer bebisen vara frisk? Vi vet att hen är lite liten, med en vikt under normalvärdet på 12%. Förmodligen beror det på att moderkakan denna graviditet ser lite annorlunda ut, och vi har därför varit på regelbundna kontroller/ultraljud genom hela graviditeten. 
    Detta är inget jag direkt oroat mig för,och inte heller kännt ngt behov lr vilja att blogga om. Bebisen har vuxit precis som hen ska hela tiden, det är inte förrän nu, på det senaste ultraljudet, som mätningen visade att bebben var lite mindre. Vi ska dit på nytt ultraljud om ca två veckor, så får man se hur allt ser ut då.
   Självklart så är detta något som oroar mig, ibland mer, ibland mindre, men samtidigt känner jag ju att det inte är så mycket jag kan påverka. Jag får lita på att läkarna har koll, och lita på att allt kommer gå bra. Jag känner bebisen böka runt därinne, och ja..det är ju inte så lång tid kvar nu..:-)
 

Idag är en sån där dag

En sån där sjukt seg dag man bara vill sova bort, och jag har dessutom världens migrän!
Har dessutom behövt inse att mina paket (med stövlarna, nagellack och tofflorna) förmodligen inte kommer dyka upp den här veckan...bajs också.
Min onepiece kom igår iaf, och fastän jag bestämt mig för att inte börja använda den ännu ville jag ju såklart prova den, och då var det kört, jag ville inte ta av den! :-P
Så otroligt skön!(helt sinnessjukt osexig också förstås men never mind)
Jag skulle nog behöva köpa minst två till, för jag kommer slita ut den snabbt!

Just nu sitter jag och degar i soffan, men tror att jag ska ta ett varmt bad ihop med Gry, det brukar kännas skönt när jag har migrän...


Idag..

...är en väldigt, väldigt seg dag. Så ni vet.


När man har lite småtråkigt...

...är det rätt lätt hänt att man shoppar lite. Iaf gäller det mig när jag har tråkigt..;-)
Dagens inköp blev ett par kilklackstövlar från Rules by Mary i färgen cognac. De finns även i svart men eftersom jag har nästan bara svart i både kläder och skor kände jag för nåt annat. Denna färg för tankarna till 70-talet tycker jag.
Stövlarna är i skinn, med fuskpälsfoder, klacken är 7cm hög, min personliga maxgräns, eftersom jag dels tycker det är obekvämt att gå i högre skor och dels är jag 180cm lång, och känner mig FÖR amazonaktig i högre klackar...;-)
Nu hoppas jag bara de passar också, tycker de ser lite smala ut i tårna...

Jag har även klickat hem ett nagellack från Deborah Lippmann, i färgen Ruby Red Slippers. Underbart!!


Bakat lite dårå


Ännu mer nytt

Blev det. Kunde inte hålla mig, så jag klickade hem ett par saker åt mig själv igårkväll.
Johan drog nämligen över till våra grannar/vänner på kvällen och uttråkad som jag var efter att Gry somnat satte jag mig och slösurfade på datorn.
Kom på att det kanske vore nice med en sån där onepiece/bodysuit som "alla" har. Inte för att jag NÅGONSIN skulle gå utanför dörren i den (över min döda kropp osv), men sen när lillbebben kommer kanske det vore mysigt?
Klickade iaf hem en billig variant, med riktigt white trash-tryck på ryggen;-)
Beställde även ett par (ljusrosa) fårskinnstofflor från Shepherd. Ska det va mys så ska det tamejfan vara ordentligt med mys!

Här kommer även en bild från vårt badrum. Det kanske ser trist ut och som ett alldeles vanligt badrum, men jämfört med hur det såg ut innan jag gjorde om är det en dröm!
Till veckan kommer lite smågrejer och så ska jag köpa lampan att ha över spegeln!:-)


Egentid

Johan och Gry borta hos grannarna på fika. Jag sitter med en tidning, blåbärspaj (med massiva mängder vaniljsås), kaffe och fötterna i högläge.
Underbart! Att man kan njuta så mycket av några minuters egentid!

Nu ska jag passa på att skita ifred också, och sen ta en lååång dusch<3


Myskväll blev sjukkväll.

Ikväll skulle min J åkt in till Grönan och kollat på Opeth. Jag hade planerat att fixa lite fredagsmys med ungarna, poppa popcorn och kolla film.
Istället har Gry blivit sjuk, gråter/gnäller KONSTANT, har feber,vill/vill inte vara i famnen osv osv. J bestämde sig för att stanna hemma istället (för en gångs skull, tack!!) och ja...myskvällen lyser med sin frånvaro.
Kanske om vi lyckas få henne att somna att vi kan få till lite mys.

Idag fick jag hem duschdraperierna jag beställt, sjukt skönt att kunna dra för runt om hela badkaret istället för att stänka ner halva badrummet!
Nästa vecka kommer förhoppningsvis lite mer saker, och sen är det klart så när som på lampan över spegeln. Har hittat EN lampa som passar, men den kostar runt 600spänn, och jag kan inte lägga ut det nu, så det får vänta lite. Den som väntar på nåt gott osv...

Idag var det riktigt höstväder ute, så jag passade på att göra en blåbärspaj att fika på (det var innan Gry blev alltför sjuklig).


Kockarnas kamp...

På tv och FAN va hungrig jag blir!! All god mat alltså....*dör litegrann*

Men någon smörstekt hummer blir det inte för mig, jag får nöja mig med grillchips.


Inrökt

Rostade bröd till frukosten imorse, och en liiiten bit som måste legat kvar i brödrosten i typ hundra år blev svartbränd och började ryka nåt alldeles förjävligt. Fiskade snabbt upp den och dränkte den i vatten, men lägenheten blev ändå hyffsat rökfylld och stank apa. MEN vår brandvarnare reagerade inte....! Jag testar den regelbundet så det SKA ju funka, men man blir ändå lite fundersam...den är ju trots allt en garanti för våra liv om det händer något. Hoppas den bara var morgontrött...
 
I övrigt har jag idag beställt hem två badrumsmattor, visste inte vilken färg jag skulle ta alls! Svart blir för mycket svart, brun kommer få hela badrummet samt dekoren att kännas fööör brunt, även om det säkert skulle passa i övrigt. Beställde således en mörkt grön, men sen fick jag för mig att det kanske inte heller kommer funka så jag tog en naturvit också för säkerhets skull. Vit kan ju en idiot räkna ut är en väldigt opraktisk färg, men vi får helt enkelt se hur det ser ut, pröva oss fram lite. Passade även på att köpa två nya (matt gröna) badlakan med pompombollar i kanten! Som jag älskar!:-)
 
Nu på morgonkvisten har Gry saboterat lekt med dockskåpet jag köpte igår. Hon är ju alldeles för liten för det än så länge, men Tuvan är stormförtjust. Tyvärr har jag inga dockor till det ännu, och att hitta fina passande dockor är en djungel. Jag vill inte ha de klassiska Lundby-dockorna med en långhårig mamma i kjol och en snajjsig korthårig prydlig pappa i skjorta och två ungar som ser ut som Tommy & Annika lixom...
    
Leker.

Husägare

Nu är vi husägare!


På pendeln in till stan..

För att köpa hus! Nu blev ni nyfikna va??:-P


Ett LIIITET smakprov...

Idag har jag fortsatt på badrumsprojektet, bl.a. satt upp hyllan på väggen ovanför toaletten, ny toapappershållare (förvånad över att en sån liten grej kan göra så stor skillnad!) samt äntligen fått upp "hållaren" till duschmunstycket på väggen så man kan stå och duscha.
Allt borrande har faktiskt gått bra, Gry har bara varit liiite hysterisk...;-)

Tyvärr verkar det som vår borr är antingen väldigt grinig eller på väg att gå sönder, för den stannar hela tiden,och ändå är den fulladdad! Hoppas på att duschdraperistången kommer idag, men med en bråkig borr kommer jag ändå inte kunna sätta upp den..:-/

Bjuder på en bild, lite av kakeldekoren syns, samt spegeln och hyllan jag satte upp idag. Tog aldrig någon "före"-bild, så ni får använda fantasin...:-)


En bit på väg

Ja,nu har jag faktiskt kommit en bit på väg mot ett förhoppningsvis tjusigare badrum! Vi drog ju till Ikea, en riktig pärs trots att vi visste ungefär vad vi skulle ha. Varuhuset är ju så stort att det tar hundra år att plocka åt sig även bara ett par grejer, och så va vi ju tvungna att äta där också!

När vi äntligen kom hem hämtade Johan ut paketet med kakeldekoren som kommit in till posten, och jag satte givetvis igång direkt, trots att jag eg var dödstrött. Det var hyfsat lätt att sätta upp den men en sak jag stör mig på är att det är ganska tunn vinyl som den är tillverkad i, så faktiskt så blev det både en något mörkare och även en annorlunda nyans på de plattor där det mörkgröna kaklet sitter. Det är rätt dåligt tycker jag, eftersom det väl ändå är meningen att man ska kunna täcka över "fult" kakel med dekoren...
Dock så blev slutresultatet ändå bra tycker jag! Jag har även monterat de båda hyllorna, den ena står redan på plats och den andra ska (förhoppningsvis) skruvas upp på väggen imorrn:-)

Det är så_jäkla_mycket_jobb med att få ordning där inne, alla småsaker som ska hitta sin plats, samt ett jävla massa borrande som måste till innan allt är på plats!
Jag bjuder inte på någon bild nu, men jag lovar bildbevis när allt är klart!:-)

Nu ska jag krypa i säng, har grymt ont i ryggen och hemsk foglossning.


Seg väntan

I eftermiddag bär det av till Ikea, och timmarna dit är bara en väääldigt seeeg väntan.
Jag kan inte ens fortsätta jobba på badrummet eftersom Gry tycks ha utvecklat nån slags verktygs-fobi och blir hysterisk så fort jag plockar fram skruvmejseln...
Istället kollar vi på Nicke Nyfiken och äter svartvinbärskaka. Snart är det dags för lunch...ibland har man helt enkelt inte många andra nöjen än att äta tycks det..;-)


Fotbollskväll

Inte min favorittyp av kväll precis...*muttrar*
Men antar att J också ska ha sitt roliga, jag menar, jag har ju faktiskt övertalat honom att åka med mig till Ikea imorrn eftermiddag;-) och DET är verkligen inget han tycker är skoj.
Har nämligen hittat lite bra grejer till badrummet där, en vägghylla i svart stål, en hylla att ha på golvet i samma serie, ny svart-brun toasits, lampa att ha över spegeln samt lite småförvaring. Har vi riktig tur kan badrummet vara nästan färdigt till helgen- hoppas!
Klart det kommer se lite sådär Ikeaaktigt ut, men man får väl ösa på med lite fina ljusstakar och lyktor i orientalisk stil som får det att bli lite "lyxigt"..:-)
Jag hoppas bara det blir bra,för jag tycker det är svårt att försöka matcha och planera i huvudet, svårt att helt se slutresultatet framför sig...

Nu tog den sabla fotbollen slut, så nu ska jag köra hundvalpsminen och kräva lite massage!

Å just det ja, det gick bra på mvc idag, mitt järnvärde ligger riktigt bra, vilket känns jättebra!
Jag har hittills gått upp ca 12-13 kg i vikt, men jag har verkligen bara mage, kommer nog(tyvärr) bli spinkigt benrangel igen när bebben är ute...:-/


Lite nytt till hemmet

Har suttit en bra tag denna morgon framför datorn, i jakt på lite saker till vårat badrum.
   Badrummet är ett typiskt 90-talsbadrum, med helkakalade väggar och plastmatta på golvet, badkar och tråkigt badrumsskåp.
   Jag tycker det ser SÅ TRÅKIGT ut, men att förändra det är inte helt enkelt, särskilt inte eftersom:
 
1. Golvet är ljust grönt (måste alltså tas hänsyn till i alla färgval)
2. Det finns en kaklad "bård" i mörkt grönblått kakel (skitfult) mitt på väggen, även den ytterst svårmatchad.
3. Vi bor i en hyresrätt, så några större renoveringar/förändringar är inte tillåtna.
 
Men NU har jag iaf kommit en liten bit på väg! Vi har saknat en duschdraperistång, och våra duschdraperier (ett vitt vid kortsidan och ett mönstrat vit-grått vid långsidan hänger alltså färsta vid torkställningen i taket. Inte helt praktiskt och INTE snyggt någonstans.
     Nu har jag beställt en vinklad duschstång i silver/krom, äntligen.
 
Golvet är inte mycket att göra åt, men den fula kakelbården ska nu avhjälpas med hjälp av kakeldekor. Jag har beställt hem denna:
 
Den heter "Marrakech", i färgen grön, från Ad Hoc.
De fula kakelplattorna i bården sitter bara varannan, men jag tänkte göra en "hel" bård med kakeldekoren, tror det bli snyggare!
 
Sedan har jag även beställt två nya duschdraperier, likadana denna gång. Johan delar inte min kärlek för mycket färg och vill således inte ha ett färgstarkt duschdraperi, han tycker dessutom det blir mörkt inne i duschen om man har ett duschdraperi i någon mörkare ton, tex lila som vi tidigare haft, så jag köpte två stycken vita, men med en extra "touch":
 
 
Detta kommer från HM Home, och jag gillar det verkligen massor! Volangerna gör att det blir lit extra, utan att bli för gulligt/tantigt/romantiskt eller nåt annat av allt det min sambo avskyr...;-)
 
Sedan ska även vissa andra saker tillkomma, tex ska jag ta bort det ena, väldigt fula, badrumsskåpet, och ersätta det med en spegel (med silverram tänkte jag) och en bra hylla nedanför. Sedan lite nya textilier, tex handdukar och duschmatta som matchar kakeldekoren. Lite snygga ljusslyktor i orientalisk stil att ställa på tvättmaskinen tänker jag också skaffa. Men först vill jag få upp de första sakerna, så jag vet vad som passar.
 
 
Idag är det dags för ett nytt besök på MVC, blir spännande att se hur mycket magen växt, och hur mycket jag ökat i vikt sedan senast...;-)

Dark Shadows

Just det ja, jag glömde ju bort att recensera filmen vi såg häromdagen;Dark Shadows. Det är Tim Burton som regisserat, filmmusik av hans vapendragare Danny Elfman och flera riktigt bra skådisar, bl.a. givetvis Johnny Depp (i huvudrollen)och Burtons fru, Helena Bonham Carter.
Som laddat för att bli en riktigt bra film!
Men som stort Tim Burton-fan(ett av mina specialarbeten när jag pluggade handlade om just Burton) måste jag säga att jag är otroligt besviken! Filmen känns väldigt ojämn,och den kommer tyvärr aldrig ens i närheten av den magi som brukar uppfylla Burtons filmer. Fotot är snyggt, särskilt i början, men den speciella "Burton-känslan" saknas.
Jag samlar på Tim Burtons filmer (alla) men denna film tar det emot att inviga i samlingen.


Soffläge

Efter att sovit riktigt crap inatt blev det ganska naturligt en väldigt seg morgon, och jag känner inte att jag är fullt vaken ens nu. Gry har också sovit dåligt och jag börjar misstänka att hon är på väg att bli förkyld.

Min väldigt fina vän Helena kom hit på fika på förmiddagen, jag slängde ihop en sockerkaka i all hast. Hon bodde tidigare på andra sidan stan, vilket gjorde att vi sällan kunde träffas, men sedan i somras bor hon bara en kvart bort, i ett fint litet hus de köpte, och det är så himla värdefullt känner jag att kunna träffas på riktigt, sådär spontant!

I eftermiddag är det meningen att jag ska ta ungarna och åka in till min mamma i Hornstull för att bli bjuden på middag, men nu när Gry känns så hängig vet jag inte om jag kanske måste strunta i det..
Just nu ligger vi i soffan och kollar på Nicke Nyfiken (igen!!)...


En nödvändig promenad

Alltså, FATTAR ni hur trött jag är,heeela tiden?? Alltså jag blir snart tokig, orkar ingenting. Dödstrött från morgon till kväll, oavsett hur tidigt jag lagt mig och hur bra jag sovit.
Det är så jävla jobbigt rent ut sagt! Ska man vara såhär trött mot slutet på en graviditet? Inget jag minns från förra gången iaf...

Jag orkar knappt gå ut på gården med Gry, men det känns ju hemskt att bara vara inne hela dagarna.
Idag tvingade jag mig ut på en skogspromenad till ankdammen med J och Grytan. Det var kyligt och skönt ute, men kände mig ändå som en zombie...


I väntan på julen...

Kaffedags. Sockersugen. Det är då man kommer ihåg den där sista bortglömda påsen med saffransbullar längst in i frysen.
Jag menar, det är väl lika bra att äta upp dom NU, innan det är dags att baka nya?;-)



Fasen vad svårt!

Jag har tillbringat (alltför många) timmar framför laptopen idag på jakt efter ett nytt soffbord. Men det verkar tamejtusan hopplöst! Antingen hittar jag ingenting, lr så är bordet i fel storlek, eller för dyrt, eller för opraktiskt osv osv.
Blir tokig snart!! Jag trodde när vi sålde det gamla (från Mio) att det skulle bli en lätt match att hitta ett nytt. Det blev det alltså INTE.

Den stora lampan vi har över det numera obefintliga och icke existerande soffbordet kräver sitt. Bordet ska vara hyfsat litet, men inte FÖR litet eftersom folk då går in i lampan. Det krävs alltså ett bord att GÅ RUNT för att folk ska fatta. Annars kör dom rakt-igenom-stilen och slår skallen i lampan. Det har resulterat i att några av "bladen" på lampans blommor gått sönder. Skitkul. Not.

Förmodligen skulle jag behöva vara lite mer ihärdig, leta på loppisar, myrorna och frälsis, men med sex-sju veckor kvar till förlossning, förvärvar from hell, foglossning och en urinblåsa som tycks tillhöra ett mycket litet däggdjur, typ näbbmus, är det ett omöjligt uppdrag.
Jag får försöka nöja mig med Blocket och hoppas på det bästa!


Morgonstund har te' i mund

Fredag. Äntligen!
Imorrn är J ledig (han jobbar annars sex dagar i veckan) och det innebär att vi kan njuta lite extra av fredagskvällen.

Igår var vi på öppna förskolan, första dagen efter sommaruppehållet, och det var minst sagt glest på folk där, bara två barn till, bägge under året.
Gry var dock lika glad för det, röjde runt bland leksakerna och ömsom klappade om de mindre barnen, ömsom kastade saker på dom...:-P

Den kommunala öppna förskolan här har slagit igen för något år sedan, så vi går till den som finns i kyrkan. Det gör mig verkligen ingenting! Lokalerna är jättefina, det finns massa gott fika, mycket aktiviteter, personalen är supertrevlig.
Det enda som faktiskt känns obekvämt är sångstunden, då hälften av sångerna är väldigt kyrkliga. Det gör mig egentligen ingenting det heller, men som icke troende, lr iaf icke kristen, känns det lite konstigt...:-)

I eftermiddag kommer min bror hit för att bli klippt (brukar klippa Tuva och Johan), har aldrig klippt honom så det blir både nervöst och spännande,får se hur det går haha:-)

Solen verkar inte riktigt vilja titta fram idag, och jag och Gry sitter under en filt i soffan och tittar på lite barnprogram, jag dricker dagens första kopp te'.


Höst!!

Men hörrni, idag kändes det ju faktiskt som höst ute!
Solen värmde visserligen ordentligt fortfarande, men luften var frisk och kylig, så underbart!

Jag hade en riktigt seg morgon, kapitulerade fullständigt för Gry och kollade på hela Nicke Nyfiken-filmen liggandes i soffan, åt kanelbullar och pimplade mellanmjölk.
Men sedan tog jag mig i kragen och gick ut med Grytan i vagnen. Vi gick en sväng ner i skogsområdet bredvid vårt hus, där det tidigare legat små villor. Numera är alla husen borta sedan många år tillbaka, men det finns fortfarande några husgrunder kvar, någon grindstolpe här och var, och så såklart alla fina blommor, buskar och träd som utgjort husens trädgårdar, numer väldigt förvildade.
Där växer äppelträd lite här och var, och små söta äpplen dinglade på grenarna. Jag plockade (så gott jag kom åt, kan ju inte klättra träd med magen så det är tur att jag är lång) en kasse nästan full, och kokade äppelmos av en del nu ikväll. Det är ju så lätt och så känns det så bra i själen att få göra något själv!
De jättesöta etiketterna köpte jag på Ikea när vi va där. De är egentligen till för skolböcker mm men jag tyckte de var perfekta som etiketter på saft och syltburkar istället för de vanliga trista man normalt hittar i butikerna.


Det gick bra förresten...

Besöket på BVC alltså. Sköterskan ville att Grytan skulle stapla klossar på varann -det ville inte Grytan. Så undrade hon om Gry pratar något. Nej sa vi, men hon förstår allt vi säger.
Och så fick hon sitt vaccin. Förjävligt som vanligt, men bra ändå. Just nu är hon ett piggt yrväder här hemma, och det märks inte alls på henne att hon skulle fått nån spruta.

Jag tyckte det var så otroligt skönt ute idag, det märks att hösten är i antågande, och det är alldeles underbart!:-)

Sitter med en kopp kaffe i soffan och laddar för att börja med middagen,idag blir det fiskpudding med skirat smör, något jag tycker är alldeles vansinnigt gott!:-P


Godmorgon!

Just skickat Tuvan till plugget, fått i mig en kopp te och gjort välling åt Grytan. Nu har vi bänkat oss framför Nicke Nyfiken, som Gry är fullständigt GALEN i...

Idag ska vi till BVC, för 18-månaderskontroll, vaccin och "utvecklingsbedömning". Jag blir så jävla förbannad på det där!
Okej om det verkligen sker med barnet som utgångspunkt. Barnet som INDIVID. Men nej, här gäller det att passa in i kurvor, kalkyler och den stora grå massan... När vi va där för ettårskontrollen och hon inte kunde gå än la sig läkaren till med en BEKYMRAD MIN, och frågade mig till och med om det "varit en normal förlossning". Vad i helvete??!
Jag stod på mig, sa att ungen är helt normal, inget fel på henne, och barn utvecklas olika. Läkaren ville boka in en ny tid för "uppföljning". Jag vägrade.
Bara några veckor senare gick ungen, som om hon aldrig gjort annat.

Jag blir ledsen och känner mig väldigt illa till mods av sånt här. Vad skulle hänt om jag inte stått på mig, om jag skälv blivit osäker? Hade min dotter fått en stämpel på sig då, setts som "sen", lite efter sådär...?

Inför besöket idag är jag förberedd, vet vad jag ska säga, vet mina och framförallt min dotters rättigheter.

I övrigt verkar det bli en bra dag, solen skiner och hösten känns i antågande, även om temperaturen ligger för högt för att det ska kunna räknas som höst ännu...

Det blev inget filmtittande igår, en halvtimme in i filmen vaknade Gry och var otröstlig, jag gick och la mig med henne, vi somnade och ja, sen var den kvällen borta...:-P
Vi gör ett nytt försök ikväll!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och kanske en kanelbulle, allt för att piggna till..!


Vecka 34, here I come!!

Imorrn går jag in i graviditetsvecka 34! Fasen vad tiden går snabbt! Men ändå...så lång tid kvar!
Nu ska jag kolla på Dark Shadows och trycka i mig Marabouchoklad!!:-P


Att vilja boa men inte veta hur.

NU har den där lusten att boa riktigt vaknat till liv i mig! Inte så mycket på grund av graviditeten tror jag utan det är nog mer att jag känner av årstidernas växlingar, att vilja börja hösten med något nytt liksom!
 
 Problemet är bara att jag inte vet VAR, VAD eller HUR jag ska boa. För det är liksom inget här hemma som känns sådär i behov-av-att-fixas... Och det jag VILL fixa kan jag inte eftersom det mesta kräver bra mycket mer energi och framförallt pengar, än vad jag har just nu.
    Sovrummet behöver en ny taklampa sedan den gamla fick flytta in i vardagsrummet, vi behöver få tag i nåt slags soffbord och sen känner jag mig lite allmänt vilse i inredningspannkakan. Har svårt att bestämma mig, ena dagen vill jag ha massa tyg, färg och mönster och nästa dag vill jag ha det sådär stilrent och chict, för att dagen efter det gå loss helt på kitsch. Ja, ni hör ju, jag är ett hopplöst inredningsfall.
 
Idag var Johan ledig från jobbet, så vi drog till Ikea för att införskaffa lite nödvändigheter som te x spärrar till skåp och lådor i köket, eftersom Grytan hela tiden är där och röjer. Problemet är absolut inte att hon drar fram grejer ur skafferiet, strör havregryn över hela köksgolvet, provsmakar på pasta och chips utan snarare att hon är en riktig sopletare. Hon rotar gärna runt i vår sophink under diskbänken, och hittar hon något ätbart där i, typ en gammal ostmacka, gårdagens köttbullar osv plockar hon mer än gärna upp det för att sedan glatt tugga i sig. Ingen större katastrof, men rätt tröttsamt att ideligen behöva slänga sånt man redan slängt tre-fyra gånger i soporna...ännu värre är det med blöjor lr riktigt äckliga matrester, typ rått kött/kyckling man slängt vid matlagning...
Som alltid med Ikea hittade vi mestadels annat där, sånt vi inte hade några planer alls på, som tex nya påslakanset,en större (och bättre) dörrmatta (kan komma väl till pass under slaskiga årstiden) och lite annat smått och gott. Tyvärr glömde jag bort att titta efter typ hälften av de saker jag faktiskt tänkt titta efter, som nytt duschdraperi (har dom ens fina på Ikea?), badrumsmatta mm...
 
 
Nya sängkläderna, med en alldeles faslig missmatchning mot tapeten...;-)
 
 
Givetvis passade vi även på att både luncha och fika där, och när vi som bäst satt och tryckte i oss köttbullar med potatismos så dök Apan Anna och Lady Dahmer upp för att äta lunch, vid bordet brevid vårt.
   Och jag blev faktiskt alldeles röd i ansiktet, alldeles svamlig och visste liksom inte riktigt vad jag skulle säga. För jag VILLE säga något, ville prata och vara trevlig, fast med viss släng av social fobi blir jag alltid alldeles stel och generad haha:-)
   Jag tycker båda två verkar vara så himla trevliga och bra, och så ska ju faktiskt jag och Apan ha våra bebisar nästan samma datum, på förmodligen samma BB:-)
 
 
 
 
Nu ska jag ta en dusch så jag inte drar med mig dagens bussresa och Ikeabesök ner i sängen...:-P
 

Kanske världens segaste helg.

Den här helgen är helgen som [valfri gud] glömde! Gårdagen bjöd på enbart grått regn och rusk, och jag och Johan kom ihop oss regler över en skitgrej och timmarna sniglade sig fram... Dock slutade kvällen bra, med hemmagjord pizza och film (Snow white and the huntsman).

Idag har varit en om ännu segare dag, vi har verkligen inte gjort nånting! Mot eftermiddan fick jag NOG, och tog ungarna med ut i skogen. Där hittade vi ett gammalt äppelträd och plockade lite snabbt ca ett kg små rätt syrliga äpplen. Planen var att göra nån äppelkaka av dom men efter att Tuvan bakade en kladdkaka (ja, vi äter nästan farligt mycket bakverk här hemma) bestämde vi oss för att koka äppelmos istället. Det blev ca tre små burkar, och jag fick mersmak!
För massa år sen, när Tuva var liten, gjorde jag mycket egen sylt, äppelmos, marmelad osv, men de senaste åren har jag haft så dåligt med utrymme att förvara allt på. Men NU, nu har vi plats! En stor frys, kyl, ett förråd och så balkongen förstås.
När det kommer in billiga svenska äpplen i butikerna ska jag sätta igång med syltkokandet! Om jag orkar vill säga.

För ork är inget jag har direkt har överflöd av. Jag tycker att jag inte gör annat än städar, tvättar, lagar mat, tvättar och städar igen. Och hur mycket jag än håller på så är det fan aldrig ordning här hemma!
Senast igår städade vi, ordentligt, plockade undan, dammsög, och lik förbannat ser det ut som hej-kom-och-hjälp-mig-och-ingen-kom...blir till att dra fram dammsugaren samt sätta ungarna i barnarbete om vi ska få nån söndagsro här hemma...;-)



RSS 2.0