En god jul och en förhoppningsvis god fortsättning

Så var julhelgen förbi, och jag med den! Efter allt fixande och donande, julstökande och paketöppnande, umgänge och sist men långt ifrån minst -maten! så är jag nu helt färdig. Men julen har varit jättefin:-) intensiv som den brukar men förstås alldeles, alldeles underbar :-)


Fjärde advent

Såhär i väntans tider (ja,på julen såklart, vad trodde ni??!:-)) är det inte utan att man blir lite...stressad. De flesta julklapparna är ju införskaffade och inslagna, men barnens julklappar är ännu inte inhandlade och jag är lite nervös för att det ska vara slut i affärerna när det väl är dags. Blir nog att vi åker iväg imorrn och fixar, och jag hoppas det går smidigt! Hatar verkligen att trängas i affärer, de långa svettiga köerna...

Igår fyllde Toddprutten två månader! Han känns så stor fastän han är så liten, och jag känner på mig att tiden bara kommer rusa iväg, plötsligt är han ett år,två år...

Idag ska vi mest vara inne, ta det lugnt. Adventsfika på de sista lussebullarna (ja,vi har ätit upp alla!) och dega i soffan. Tövädret ute gör det i stort sett omöjligt att gå ut med vagnen.


Svårt att bestämma mig

När Todd sover är bästa tillfället att få något gjort, men idag visste jag plötsligt inte VAD. Skulle jag duscha? Nä, det gjorde jag ju igår kväll. Göra julgodis?nä, för meckigt och dessutom kommer jag bara äta upp allt innan jul ändå. Dammsuga?nej tack. Sätta igång en tvättmaskin? Kanske, fast VAD av allt ska jag välja att tvätta först?
Och så plötsligt har stunden gått förbi, Todd vaknat och man sitter där och har inte lyckats åstadkomma något mer än ett par inlägg på Twitter. Typ.
Inte för att det gör nåt, jag har ju gott om tid. Och igår gjorde jag faktiskt julköttbullarna:-) min mormor brukar stå för köttbullarna men eftersom hon varit sjuk och inte ska behöva anstränga sig så har jag axlat hennes mantel...:-)

Igår blev även Todd 8veckor gammal,och vi var till BVC på kontroll. Han vägde 6050g och har därmed ökat exakt 3 kg sen han föddes för 8v sen!:-)


En riktig skitdag so far.

Vaknade imorse med dundrande huvudvärk och en hals full av rakblad. Gry är fortfarande riktigt dålig och Toddprutten verkar också på väg att bli dålig. Bad J vabba men han vägrade (tack för den).
Till råga på allt är min mormor, som kom hem från sjukhuset igår, riktigt svag och jag är rädd att förlora henne.
Snökaoset här har gjort att vi är mer lr mindre strandsatta hemma, iaf tills J är hemma igen och vi kan köra med två vagnar.
Har lagt så mycket energi på andra, min mormor, sjuka barn, försökt hålla ordning hemma, att jag nu känner mig alldeles tom och urvriden som en gammal disktrasa.En annorlunda första advent

Min mormor ligger på sjukhus eftersom hennes hjärta är lite struligt, jag hoppas hon snart får komma hem.
Alla våra julsaker fanns i hennes källarförråd, så när söndagsmorgonen och tillika första advent stod för dörren hade vi inte ett endaste pynt, inga stjärnor att hänga i fönstren, ingen ljusstake.
Men på kvällen kom min mamma förbi med nycklarna, så jag och Tuvan trotsade kylan och begav oss dit för att sedan kånka hem alla kassar och kartonger med hjälp av två barnvagnar.
Så nu har jag äntligen fått till lite julstämning här. Inte för att någon mer än jag och Tuvan bryr sig. Grytan o Toddprutten är för små (även om Gry tycker det är roligt att titta på all prakten;-)) och Johan är en obotligt tråkig person som varken tycker om jul, julpynt lr något annat heller för den delen. Börjar tro att det enda den människan bryr sig om är folköl, fotboll och musik. Synd då att han lever ihop med mig som är galen i julen. Det trista är väl (förutom att det är en jävligt tråkig inställning öht) att han förstör för mig med sin negativa inställning. Det lixom tar udden av min julglädje när jag inte kan dela den med honom...

Idag testade jag Dumle-kola med pepparkakssmak,och måste säga att det var en riktig besvikelse!
Hade förväntat mig den chokladiga kolan med lite smak av pepparkaka. Istället smakade det BARA pepparkaka (förutom chokladen på utsidan),vilket fick det att kännas som jag åt pepparkaksdeg!
Om man (som tex Tuvan) är en person som älskar att äta bull/kaksdeg kan det nog va en hit, men INTE för mig!


RSS 2.0