Äntligen igång!!!

Shit pommes, nu har det gått en vecka sen jag bloggade senast, holy fuckin jesus lixom, vad tiden går FORT!
Jag har ÄNTLIGEN fått tillbaka liiite energi, nivårn har verkligen varit i botten. Har inte orkat städa, knappt lagat mat, ännu mindre äta den, och knappt tagit mig utanför dörren.
Däremot har jag bakat massa goda kakor och jo, faktiskt lagat en del riktigt god mat, min brist på energi till trots.
Chokladfudgetårtan var en hit, och jag har redan hunit både baka o äta två stycken! Jag har lagat sjukt god lax, och så HAR JAG BÖRJAT TRÄNA!! Äntligen!:-D
Me nej, inte på SATS ,eller någon annanstans jag skulle vilja träna, utan hemma. Jag måste helt enkelt inse att jag inte har råd att köpa gymkort i nuläget,och jag har gått omkring i flera veckor och mått skit över detta, för jag vill ju så gärna!
Jag avskyr att känna att kroppen inte orkar, dålig hållning och putande mage typ. Jag är sjukt smal och behöver gå upp i vikt,men vill inte bara bi "fet" utan vill ha muskler, styrka,kondition.
Så, jag gick till Stadium och köpte upp mig på lite redskap, bla hantlar a´2kg och en exetube. Jag har kört crosstraining med mycket fokus på ben, mage och armar. Ryggen tycker jag är svår,och jag kommer behöva googla mig fram till riktigt bra övningar, men jag är igång iaf! Två pass om dagen på 20-30 min har jag kört, svettats som en gris varje gång och mår sjukt bra i kroppen:-)
Ingen träningsvärk ännu,lite stelhet och tyngdkänsla i kroppen bara, men det räknar jag med ska gå över om ett par dagar. Jag är skiträdd att puscha kroppen ör hårt,nåt som jag verkligen har en tendens att göra, och försöker köra på förutbestämda pass, ett visst antal örningar av varje,som jag sen upprepar i cirkel. Jag kommer givetvis öka vartefter,men tror det är viktigt i början att vänja kroppen, eftersom jag ju inte tränat alls utan bara gått hemma med Gry,promenerat lite och druckit latte på stans caféer;-)
Nu ska jag fixa lunch,sen blir det ny typ av träning, nämligen STORSTÄDNING DELUXE, tjo!
/Fitness godess -not.

Rastlös

Idag är en sån där dag jag helst skulle vara utan. Är otroligt rastlös och lättretlig idag, och orkar inte riktigtmed mig själv. Som tur är så är Johan hemma idag(ledig) så jag behöver inte orka hela tiden, utan kan, som nu,sitta och dega lite för mig själv med datorn eller en tidning.
Men jag vill GÖRA nåt! Gå på bio, shoppa loss,måla,sy,whatever. Men kan inte, orkar inte, har inte råd blabla bla osv osv.
Har kollat lite filmtrailers inför det kommande året, och det verkar lovande, särskilt den svenska zombiefilmen, Zon 261, av samma regissör som gjort Psalm 21, som jag iofs inte har sett, men som jag planerar se senare idag/ikväll;-)
Baka ska jag göra idag också, om jag orkar vill säga....Chokladfudgetårta blir det dagen till ära, mer om den senare...
En annan sorts Zombie...mjums!

Echo echo echo......

Asså, jag måste bara uttrycka min ny/återvunna kärlek till The Ark, SÅ-BRAAAAAA!<3
Som en godispåse......!:-D

Morgontrött

Sitter här med en kopp te o väntar på att Tuvan ska ringa o tala om att hon är framme vid skolan.
Fredag -äntligen! Idag blir det en tur till Ica Maxi, o sen pizzamiddag ikväll. Ser fram emot pizzan, ser inte lika mycket fram emot maxi...
Gry sover fortfarande så planen är att krypa ner i sängen med henne så fort uvan ringt,och få sig en timmes extra sömn.
/Ofrivilligt uppe innan tuppen

Lax och äppeltosca

Idag känsn som en bra dag, jag har fått en hel del gjort, även om det inte kändes som det när jag vaknade... Har varit sjukt seg i skallen och kroppen hela dagen, och verkligen fått tvinga mig själv, men jag har ändå lyckats städa hemma (vilket verkligen behövdes!), handlat, skrivit tre(!) jobbansökningar och hunnit ta en dusch, HURRA för mig!
Har sökt tre olika lärartjänster, och i ärlighetens namn är det bara två av dom jag egentligen VILL ha, men å andra sidan är jag snart i rätt desperat behov av ett arbete... Föräldradagarna börjar sina, plånbokn ekar lika tomt som mitt bankkonto och ja, det är dags helt enkelt. Allt jag hoppas på är att få ett arbete jag kan trivas med, och som jag kan behålla en längre period.
Jag lyckades svänga ihop en riktigt god middag idag, fiskälskare som jag är,av kallrökt lax jag hade i frysen, bandspagetti, creme fraiche, lök och lite peppar. Och just nu står en förhoppningsvis väldigt mumsig kaka i ugnen, en äppeltoscakaka, efter recept från Bambi. Jag älskar äppelkakor, äppelpajer, av alla de slag (utom de med mandelmassa i -urk) och är helt tokig i toscakaka, så detta måste ju bara vara en succé!
Jag kämpar fortfarande med att gå upp i vikt, men det går trögt, och jag har snarare sjunkit ytterligare. De är jobbigt och tärande på mitt självförtroende. Inga kläder passar bra och det känns som fok glor på mig ute på stan, typ "hon måååååste ju bara ha anorexia eller nåt!". Jag hatade min kropp när Tuva var liten, benig, små slappa pattar och ja..känner mig ungefär likadan nu. Jag vill kunna trivas i min kropp!
Lat som jag är tar jag genvägen med massa onyttigheter istället för rätt kosthållning och muskelbyggande träning... MEN, jag SKA börja träna sen också, det är något jag verkligen längtar efter och ser fram emot, men först och främst är det alltså detta osunda frosseri som gäller....inte för att det är direkt otrevligt....;-)
Nu ska kakan ut ur ugnen!:-D

Tisdagsmorgon

Tisdagar är så vansinnigt onödiga. Det måste  vara den absolut tråkigaste dagen på hela veckan. Måndagar är man förhoppningsvis lite glad och avslappnad sedan helgen, onsdag är ju "lilllördag", mitt i veckan o lixom på väg åt rätt håll, torsdag är nääästan fredag och fredag..ja. Men tisdagar....usch.
Dock har min tisdag förflutit i lugn och ro, sovmorgon med Gry efter att Tuvan gått till skolan, och en lång frukost med kaffe o kalkonmackor(inte kalkon som i "flopp" då alltså;-P).
Inatt har Gry haft tygblöja, en lååång natt men inget läckage alls -tjohoo!! Vi tycks äntligen hittat rätt kombo av vikböja, inlägg o ullbyxan, och kan alltså helt skippa de äckliga engångsblöjorna till förmån för kropp,hud och miljövänliga tygisar:-)
Jag har även fått ändan ur och fixat lite bilder på mina senaste skapelser här hemma, nämligen Grys feministvantar (efter inspiration av Hedvig). De är stickade på strumpstickor 3, i obehandlat ullgarn, som värmer gott. De är dock inte blockade, och nästa projekt kommer bli att sticka ett par stooora vantar som sedan ska tovas.
Här är de dock:
Dekoration i röd filt och med små silverpaljetter. De passar perfekt och Gry tycks bli glad varje gång hon ser dom....intalar jag mig själv;-)
Sedan har jag även fotat tapeten jag satte upp i Tuvas rum. Rummet är så otroligt mysigt nu, och Tuvan är
skitnöjd med rummet, som känns som ett bra barnrum men ändå ett rum att växa i.
Bilderna är tagna med min iphone och blev i dålig kvalité, men jag är som vanligt för lat för något annat.....
Närbild på tapeten, som är från PiP Studio.



Nu ska jag samla ihop mig och Gry o försöka komma ut på en promenad i snön.....:-)

Födelsedagsfirande

Ikväll ska vi iväg på 30-årskalas minsann, och jag borde stå i duschen vid det här laget egentligen...
Igår tapetserade jag Tuvans rum, och möblerade om lite, och bilder kommer, jag lovar!:-) Ska bara få arslet ur vagn först, vilket är lättare sagt än gjort kan jag lova!
Har även stickat ett par "feministvantar" åt Grytan, och JA, bildbevis kommer! Nu ska jag in i duschen innan jag helt växer fast i soffan...
/Driftig och segstartad

Illa, jag mår iiiilla....

Men nej, detta är INTE en hyllning till Magnus Uggla, utan bara ett konstaterande. Jag har mått tjyvigt i två dar nu, och NEJ, jag är inte på smällen. Har just avslutat mensen och sexlivet är i stort sett obefintligt. Nej, här handlar det om något helt annat, och jag hoppas för guds skull det inte är maginfluensa! Fast, då brukar väl hela förloppet gå lite snabbare?Typ "hm, jag mår nog lite illaaaa......huuuuuuuulk". Typ så.
Hursomhelst suger det att vara hemma med bebis när man mår pyton, och att hela lägenheten dessutom ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig-och-ingen-kom gör inte saken lättare, dessutom har jag ränt upp o ner i tvättstugan idag med ongen på ryggen i ett tappert försök att minska vår tvätthög samt se till att det finns rena tygblöjor. Åååååh vad jag vill ha en egen tvättmaskin NU!
Johan e iaf på väg hem från jobbet nu, och då ska jag banne mig ta en dusch och sen vila en stund.
/Gnäll

Det här med sömn...

när jag va yngre pallade jag vara vaken hur länge som helst på kvällarna/nätterna, men NU!!Herregud, en annan är ju färdig för räkning redan vid nio på kvällen, och det tycks inte spela någon roll om jag sover lite längre på morgonen. Gry har den senaste veckan varit uppe till midnatt ungefär, och man sitter där i soffan och ba "faaaan, kan hon inte somna snart så att JAG får gå och lägga mig!". För går man o lägger sig med den pigga ungen så korvar hon bara runt i sängen, sätter sig upp och kvittrar förtjust, klappar i händerna och petar en i näsan...härligt.
Tuvas fördelsedag igår va lyckad, hon fick fina presenter, vi mumsade chokladtårta o marängtårta och hon va hyffsat uppe i spinn när hennes pappa kom för att hämta henne runt femsnåret. Nu är hon hos honom tills söndag, då hon kommer hit för att ha sin eftertraktade födelsedagsfest. Minst sex ungar kommer det hit då -tjoho!:-P
Då ska vi bjuda på marängsviss(Tuva tycker inte om "vanlig" tårta) och hemmabakade cupcakes med frosting, leka heela havet stormar och dansstopp(???). Uppenbarligen måste jag göra iordning en spellista på Spotify endast för kalaset. Med Justin Bieber. Metalskallen i mig gråter blod....
Sjukt är för övrigt att attt den fina snön var puts väck när jag vaknade imorse. Skumt det där att gå och lägga sig (jo för vi somnade till slut, alla tre) och det är vitt ute, och vakna till grönt(nåja) gräs o regngrå himmel...
Nu har min mineralfoundation från Lily Lolo kommit, får se om jag orkar hämta ut den, och ännu mer om jag orkar prova den idag. Tror inte det, hämta ut möjligtvis, men sminka mig en dag som denna....?Nej tack tror jag.
/Trött

About mineralsmink:

Jag sminkar mig nästan varje dag. Jo,det är sant. Inte för att jag känner att jag måste, jag bryr mig inte nämnvärt mycket om hur andra ser mig, och jag kan lika gärna gå o handla/åka in till stan/ta en fika i sunkig mössa o mjukisbyxor, men jag känner mig oftast fräschare med lite smink och det är lite av en (dålig?) vana.
Dock sminkar jag alltid bara ögonen och ibland ögonbrynen.
MEN, ibland vill jag sminka mig lite mer. Kanske om jag ska på fest(händer aldrig), ut på nåt "speciellt" typ middag, bio eller helt enkelt bara känner för att piffa upp mig lite, och då vill jag ha smink som INTE pajjar min hy, inte ger mig finnar, täpper till porerna, som inte KÄNNS och helst inte syns heller, utan mer bara gör mig lite extra snygg.
Därför har jag börjat testa mineralsmink. Först köpte jag ifrån Body shop, deras extra virgin oil-mineralsmink, men jag kände mg väldigt tveksam till innehåller, iaf i deras flytande foundation(massa konserveringsmedel bland annat), och sminke LUKTADE massor, starkt parfymaktigt lixom, och efetr att jag sminkat mig luktade jag sådär hela dagen sen typ -inte najjs!
Så jag började leta efter andra, bättre,alternativ o märken, och hittade Tikei. Tikei är ett svenskt märke och deras produkter både känns och låter skitbra. Jag beställde hem en hel drös med prover eftersom jag inte visste vilken nyans jag skulle ha(visade sig att jag har typ en av de alldra ljusaste kalla/neutrala nyanserna), samt prover på ögonskuggor.
Deras puderfoundation är lättarbetad och luktar ingenting(puh!), men får mig att se lite torr ut i hyn. Kanske har jag använt för mycket. Dock ger den ett väldigt jämt och snyggt resultat.
Tikeis ögonskuggor är FUCKIN UNDERBARA däremot! Nyanserna är helt magnifika, de är extremt lättarbetade, ger ett jämt resultat, är lätta att sudda ut utan att de blir så "sotiga" och sitter grymt bra hela dagen, älskar!
Efter att jag fått hem och testat alla proverna läste jag dock i No Poo-gruppen på Facebook en kommentar om Tikei´s foundation, att den kan sticka obhagligt i huden när man blir varm och att den efter några timmar på huden ser oljig ut, att huden ser fet ut. Detta (oljigheten) är något jag själv upplevde när jag testade at använda den en kväll, och jag bestämde mig för at testa ett annat märke jag läst gott om, Lily Lolo. Deras produkter är inte heller djurtestade, har bra innehåll och hyffsat bra pris(viktigt!).
Dock va det svårt att hitta en bra nyans där, de flesta ljusa nyanserna var varma, dvs gula, i tonen och jag är en klassiskt blek/rosa person. Bestäldle iaf en ljus nyans som inte är gul utan neutral enligt beskrivningen, så jag hoppas den är bra! Misstänker dock att jag kommer behöva beställa en mörkare nyans att blanda med, tror att den jag beställt ev är liiiite för ljus för mig, och till sommaren blir jag ju aif liiiite mörkare i tonen, även om jag sällan lyckas bli särskilt solbränd:-P
Hursom, jag lovar att uppdatera när jag testat alla produkterna!

Grattis älskling!!!


Glad 9-åring<3

För nio år sedan...

satt jag med tjocksmock-mage och hade ingen aning om att jag ett dygn senare skulle vara mamma. Att min förstfödda dotter skulle vara ute, i min famn.
Livet går så jävla fort, känns som jag knappt hinner med! Imorrn blir min lilla,lilla plutt nio bast, galet! Och redan är det pojkvänner (what the fuck??), hänga med polarna efter plugget och vara kaxig mot mamma -en riktig tweenie med andra ord. Samtidigt är hon ändå min lilla,lilla unge<3
Om nån timme kommer min mamma och syrra hit,käkar middag o födelsedags fikar, eftersom de båda jobbar imorrn och inte kan komma då. Jag har bakat chokladtårta/kaka med maaaaassa glasyr, och har köttfärssås på långkok på spisen(med rödvin,grädde och lagerblad). Springer upp och ner i tvättstugan gör jag också, eftersom jag kom på att vi behövde tvätta alla nerkissade tygblöjor tills imorrn.
Det funkar riktigt bra med tygisarna, hon har dom hemma, och behöver blöjbyxorna lufta lite extra kör vi engångsblöja sålänge. Ju mer man använder tygisarna desto enklare och mer självklart känns det.
Jag är inte särskilt miljömedveten, tvärtom är jag ibland en riktig miljöbov(va det nån som sa batterier, konserv-och glasburkar rakt ner i soppåsen?), men försöker ändå tänka lite, tänka lite extra. Vi kör bara såpa som rengöring av kök, badrum och golv, ättika där det behövs(kalk, bakterier etc). Försöker välja bort alla starka kemikalier, och det är ju enkelt,och känns bra!
Tygblöjor är bara ett sätt att vara mer miljömedveten, men det känns även bättre för Grys skull, för kroppen, att slippa plasterna i engångsblöjorna lite...
Nu ska jag ner i tvättstugan -igen(snälla ge mig en egen tvättmaskin NU!!!).

En grej bara...

Betyder detta att jag är fast på trappsteg ett fortfarande....???
/Sexuellt frustrerad
Bild snodd lånad av Bambi

En stund över -utvärdering

Okej, nu har Gry äntligen somnat en stund, vi har varit ute och gått och fått massa frisk luft och jag har fått mig en kopp kaffe -NU är givetvis ett utmärkt tillfälle att skriva utvärdeing om hårfärgerna jag testat!
Jo, jag var ju hennaröd sedan ett bra tag tillbaka, och håret som tidigare varit HELT FÖRSTÖRT hade äntligen börjat repa sig, kännas som hår, se friskare ut (dock i väldigt olika länder eftersom jag toppat det och haft det kort tidigare).
Så hade jag sedan en tid tillbaka funderat och blivit alltmer sugen på brunt hår, men visste inte riktigt HUR jag skulle få det brunt. Katam ovanpå henna är ju ett givet alternativ, men det har varit slut på katam huuuuur länge som helst i den enda nätbutik/butik jag vet som säljer, och tålamod är inte något jag har direkt gott om.
Alltså återstod två alternativ:testa färga brunt med annnan örtfärg eller köra en Poo-färg/kemisk färg.
Livrädd som jag var(är) att förstöra hårets kvalité ytterligare valde jag att testa en örtfärg från Logona.
Såhär ser den ut:
Man blandar till färgpulvret precis som henna, med hett vatten, men det ska inte stå och släppa färg  flera timmar utan man använder det direkt.
Jag blandade smeten ganska lös för lättare aplicering i håret, men den var ändå jätteknepig att få i hela håret. Så fort den kom i skallen stelnade den, kändes som jag hade en stor torkad komocka på skallen!
Enligt förpackningen ska man ha i den 30min-2timmar (kortare tid för slitet/tunt hår), och jag hade i det i nöstan 1,5 timme och sköljde sedan ur, MEN det hände (typ) inte ett skit! Visst, håret blev liiiite brunare, liiite mörkare, men det var fortfarande rött! Dessutom kändes det torrt och lite slitet efteråt!
Jag blev besviken,och kände mig lite kluven till vad nästa steg skulle bli, men sen bestämde jag mg för att köra en kemisk färg ändå. Va in på Kicks och hittade en del fina färger(utan rött i), men när jag läste innehållsförteckningen innehöll de silicon, så den idén slipade jag snabbt. Istället köpte jag färg på hälsokosten, av märket Tints of nature, som är en kemisk färg men med ekologiska och )förhållandevis)milda ingredienser.
Jag valde ljusbrun färg. Lika enkel att blanda och aplicera som vilken annan kemisk hårfärg som helst,men jävlar vad den luktade! Den äör ju mild och utan ammoniak etc, men den luktade verkligen sprit, som starkvinsglögg eller nåt haha!
När jag sköljde ur den kändes håret strävt, och jag blev dessutom orolig att det ändå var nåt ämne i den som jag inte vill ha, så för säkerhets skull körde jag i en vända med mitt sista-schampoo och FY FAN vad håret blev hemskt! Direkt kändes allt det lena starka håret som bortblåst, istället var det ett strävt, knastrigt, trasigt fågelbo. Jag hävde i en inpackning med Jessicurl och lät verka, sköljde ur och körde en SMT-inpackning för säkerhets skull. Sen kändes håret mer som år igen, men fortfarande är det liiiite mer slitet än innan tycker jag. Dock tror jag det kommer repa sig bra.
Jag kan inte säga om Tints of nature´s färg var mildare/skonsammare mot håret eler skalpen än de andra sora märken som säljs, men håret blev iaf brunt. Visst skiftar det fortfarande i rött i vissa ljus, men det gör mig inget!
Planenn är att fortsätta färga håret brunt, men sällan(kanske var tredje månad) och att då göra det hos en eko-frisör. Eftersom längderna är de mest behandlade och slitna suger de åt sig mest färg, så det är viktigt att det bara blir utväxten jag färgar, och det tycker jag är svårt att lyckas göra själva hemma, så det kan verkligen vara värt at gå till en frisör! Jag satsar ju helhjärtat på att få e långt, friskt, starkt och glänsande hår, och då kan det vara värt de extra slantar det kostar att gå till en bra frisör!:-)

Nu har jag fått ändan ur...

som man säger, och fixat bild på min nya hårfärg. Blev som vanligt inga vidare bilder, svårt att riktig se hur det ser ut, men det är det bästa jag kan erbuda just nu, så håll till godo!:-)
Sådär platt som håret är på bilden är det INTE i normala fall dock;-)
Så har jag fått hem lite nytt år Gry från Babyshop.se, bla den härr helt galna underbara tröjan ifrån Mini Rodini:
Tycker inte den är ett dugg otäck utan bara skitfin, färgerna är asfina!:-)
Köpte även en ny fleece från Molo till våren:
och som synes är Gry väldigt glad i den.
Eftersom jag lovat en utvärdering av hårfärgerna jag testat får det bli i ett eget inlägg!

Trött och tygblöjor!

Ikväll är jag såååå trött! Har varit hos svärföräldrarna på kroppkaksmiddag(hemmalagade), gott och väldigt mättande. Egentligen hade jag ju tänkt lägga upp en bild på mitt numera mörkbruna hår men har helt enkelt inte lyckats fota mig själv och ännu mindre lägga upp bilden här, så eventuellt nyfikna får allt ge sig till tåls;-)
Idag har jag äntligen lyckats slutföra mina egna raggsockor jag stickat på alldeles för länge nu, har verkligen dragit ut på det, men ville verkligen bli klar idag, eftersom jag ska påbörja nästa projekt imorgon(om jag orkar vill säga). Jag har nämligen köpt hem garn att sticka blöjbyxa av åt Gry,som börjat med tygblöjor. Jag hade tygblöjor på Tuvan när hon va liten, och gillar verkligen det. Visst, liiiite krångligare kanske, finns ju ingen tejp på blöjan så det gäller att knöla på blöjbyxan så inte allt orkar av, och så måste man ju tvätta blöjorna, MEN det KÄNNS så mycket bättre! Mjukt, naturligt, luktar godare(av bomull och ull!) och sparar både pengar o miljö.
När det kommer till tygblöjor finns ju massa olika varianter, men jag/vi har valt att köra på vikblöjor, som är allra enklast och passar alla åldrar. Vi har även två formsydda blöjor och några extra inlägg för natten/längre stund utan blöjbyte. Utanpå det har vi blöjbyxor i obehandlad/lågbehandlad ull.
-Det måste vara väldigt varmt med ullbyxor tänker ni kanske nu?men nej, det är faktiskt tvärtom! Ullen låter huden andas till skillnad från plastblöjor,och dessutom så svalkar ullen huden(precis som fåren blir svalkade av sin ull). Sen kaplsar lanolinet (=ullfett) i ullgarnet in kisset, och det uppstår en kemisk reaktion mellan kisset och lanolinet som bildar såpa! Såpa som i sin tur är bakteriedödande. Bra va?:-)
Efter varje blöjbyte kan man lukta på ullbyxan(som då är lite fuktig av kisset), och den luktar inget kiss alls, bara våt ull, och våt ull luktar gott tycker jag. En naturlig, behaglig doft. Då hänger man bara upp byxan att lufta, så är det klar att användas lite senare igen. Ullen rengör nämligen sig själv!
Efter flera tillfällen lr om det tex kommit smuts/bajs på ullbyxan kan man behöva tvätta den, då tvättar man med ullsåpa lr tex mild olivtvål,och efteråt kan man behöva återfetta byxan med lanolin,då låter man den ligga i bad med vatten+lanolin ullkur(som man köper på flaska) över natten, och sedan torka.
Själva tygblöjorna tvättar man bara på 60 grader i maskin, jag brukar toppmata tvättmaskinen för minsta möjliga miljöpåverkan/slöseri. Hur enkelt som helst!
Tygblöjor är dessutom väldigt bra när barnet ska vänjas av vid blöjor, eftersom barnet känner när det kissar, till skillnad från med vanliga blöjor (det betyder INTE att barnet känner obehag/det känns kalt etc i rumpan,-ullen håller ju baken lahom tempererad!).
Tuva hade tex enbart tygblöjor på natten, när hon slutat med dagblöja med fortfarande behövde på natten, och hon blev blöjfri tidigare än många andra barn.
Åh, just det ja! Nu när jag ändå är igång o propagerar för miljövänliga alternativ; jag har nu använt min menskopp för första gången på riktigt, dvs en hel mensperiod, och jävlar va kär jag är! Eftersom jag har sjuuuukt riktig mens (blöder värre än värsta slaktgrisen) så fick jag komplettera med binda första dagen(o kanske andra), men det läckte inte så mycket,och inte så att det kändes. Sedan har jag bara haft menskoppen,och det har inte läckt något alls. Det bästa med den är att jag inte känner den ALLS, och jag känner inte att jag blöder, och DET är något jag verkligen hatade med att använda binda -när man kände hur det lixom "plaffs!" rann ur en massa blod ur en och ner i en typ överfull binda -sjukt obehagligt! Plus att med binda kändes det alltid kladdigt, kliigt,svettigt och ofräscht så in i helvete! Menskoppen bara ÄR där, känns inte och behövs inte tömmas alls så ofta som jag annars hade behövt om jag använt binda (lr tampong för den delen).
Jag klippte av piggen helt på min menskopp, eftersom jag tyckte jag kunde känns den inuti ibland annars om jag typ rörde mig lr så, men det är ändå inga problem  med att få ut den,in med ett par fingrar(tumme+pekfingret),krysta lite lätt och dra ut den, töm,skölj ur och så in igen -toppen!
Räknade ut att jag i normala fall gör av med två-tre PAKET bindor under en mensperiod, och nu har jag gjort av med ca tre bindor på två dagar -det ni!:-)
Nåväl, det va en liten rescension alltså,får se när jag orkar uppdatera om hårfärgerna jag testat!:-P
Nu ska jag krypa i säng med min varma goa bebis,och imorrn ska jag bege mig till farsta centrum för att köpa rundstickor!

Tre dagar in på det nya året.

och allt känns ungefär...som vanligt. Sitter med mina ungar och äter nybakta scones och sippar te, har en hårinpackning i skallen och svag mensvärk.
Idag ska det städas här hemma, utrav bara helvete. Köpte en stor bukett tuplaner igår för att välkommna våren,som fortfarande är makalöst långt borta. MEN,vi går mot ljusare tider,och jag VET att varje gång våren kommer så känns det som "va fort allt har gått" ändå.
Nyårsafton blev bra. Vi år god mat, gratinerad snuskhummer till förrätt och oxfilé med potatisgratäng till varmrätt, svennigt utanv bara fann, men gott. Efterrätt orkade vi ngen, men jag smuttade på en liten päronkonjak(uuuurk egentligen) som den kärring jag är;-)
Gry somnade i vagnen i hallen och Tuva kollade Sagan om ringen på laptopen vi hade med, och sen vi tolvslaget skålade vi och kikade på alla raketer,och världen försvann för nån timme i den gråa rökdimma som alla raketerna lämnade efter sig...
Jag har färgat håret btw,skriver mer om det senare, för det förtjänar ett helt eget inlägg....;-P

RSS 2.0