Årets sista dag:)

Nyårsafton...är det inte den mest överskattade dagen på hela året? Det förväntas bli fest,glam,glitter och sprudlande bubbel i höga glas. Smällare i rymdens alla färger och nattamat i goda vänners lag. Tror nog mina nyårsaftnar som barn var så...gäster med barn man kunde leka med,god mat och en festlig stämning överlag. Sedan blev man stor,tonåring och jyårsaftnarna slutade alltid i kräkfylla och intriger. Nästan alltid. En hetsjakt för att få tag på alkohol och VILKEN JÄVLA KLÄNNING SKULLE MAN HA??? Sedan jag blev vuxen(är jag vuxen nu?) har nyår varit lite sisådär,ibland bra,ibland sämre. Aldrig sprudlande,glammig,glittrig.

I år blir det bara jag och Johan. Tuvafisen firar hos sin bio-pappa. Med ca fem veckor kvar tills bebisen ska komma ut vill jag minst av allt åka iväg på nån jävla fest,fulla idioter,ihjälfrusna ben i nyårsblåsan på vägen hem,överfull nattbuss lr ev timlång väntan på taxi(nerspydd?). Vi stannar alltså hemma. Kollar kanske film,Grevinnan och betjänten och skålar i Champis. Vi har köpt hem hummer(som jag faktiskt aldrig ätit förut,ska bli spännande) och lite godsaker. Jag tror det blir bra. Jag tror det blir avslappnat och mysigt.

Så,ett GOTT NYTT ÅR!från mig:)

Såhär mittemellan....

...jul och nyår är jag trött och seg. Vill mest ligga inne och kura i soffan under en filt tillsammans med min älskling. Och spränga igenom säsong efter säsong av Dexter. Min favvoserie. Och Johan är också fast, ha!:P
   De senaste dagarna har dock varit jobbiga,har fruktansvärt ont i min inflammerade visdomstand(är egentligen tandköttet) och idag ringde jag tandläkaren och fick faktiskt en tid redan imorgon. Skönt att det gick snabbt,men jag som fullkomligt avskyr att gå till tandis är inte särskilt munter. inte nog med att man ska få massa illasmakande skit runtgeggat i munnen,bedövningssprutor,uppfläkt tandkött och andra obehagligheter,man ska dessutom BETALA för skiten! Usch... men jag måste. MÅSTE. Idag är det så svullet att jag inte får igen käken helt,det är som att försöka tugga på ett extremt ömt geléhallon om jag försöker...ursäkta den äckliga beskrivningen,men det är det bästa jag kan åstadkomma.
   Igår beställde vi en bärsjal,en MAM Eco som jag velat ha länge nu. Vill ju ha den med till BB så jag (och Johan med för den delen) slipper köra runt bebisen i deras "plastlådor",utan kan bära henne mot bröstet istället. Tycker just den sjalen verkar bra iom att den är gjord av både bomull och hampa,så den är elastisk och bekväm som en trikåsjal men mer stabil,vilket ger en längre användningstid. Svårt att välja färg,fanns flera olika,och visst gillar jag mustiga,färgstarka färger som orange och lila,men valet föll ändå på en sandfärgad(beige typ). Tror man tröttnar mindre på den eftersom det är mer neutralt.

Just nu är Johan hos sina föräldrar på middag,hans kusiner skulle dit så han ville gärna åka,men jag valde att stanna hemma pga tandvärken. Orkar helt enkelt inte vara trevlig och social som förväntas och så kan jag ju knappt tugga maten heller,vilket förstås ställer till en del svårigheter vid middagsbordet..;) men han kommer nog om några timmar,o då blir det hallonsorbet och mer Dexter långt in på sena natten.....:P

God jul:)

...lite såhär i efterskott. fast,det är ju fortfarande julhelg. Min jul har hittills varit glad,full av god mat,jättefina presenter och tandvärk. Är vansinnigt trött och orkar inte riktigt med som jag kanske borde,vill helst ligga i soffan med en filt,dricka smoothie och kolla avsnitt efter avsnitt av Dexter på laptoppen... Idag går jag in i v.34,är drygt 40 dagar kvar innan beräknd förlossning. och jag PALLAR FAN INTE VÄNTA! Jag vill ha ut bebis NU! fast..ändå inte lixom...hennes lungor e ju inte helt redo för livet i luft istället för vatten....men asså,i sådär va 37-38 då?Då kan hon väl få komma?
   Jag sover så in i helvete dåligt nu,vaknar,är kissnödig,drömmer mardrömmar och får ständig kramp i benen. Och det är ingen vanlig kramp,utan det gör så sjukt ont,jag får flyga upp ur sängen med ett kvidande läte,och sen försöka stå lr gå på det onda benet(ibland är det båda benen) i ca 10 min innan det vill släppa. och ibland komer det tillbaka så fort jag lägger mig igen. Man ska ligga med benen högt har jag läst. Lycka till med det säger jag bara,om man enbart kan ligga på antingen höger lr vänster sida och alltså INTE på rygg är det ju aningens svårt att ligga med benen upp?? Massa kuddar under lixom,men hur ska det funka om man ligger på sidan,det går helt enkelt inte.

Nä,om man skulle ta och göra sig en smoothie(blåbär kanske?) och ta en fet bit sockerkaka...?
pöss på er!

Försök till krogkväll och några fiskar...

Igår åkte jag in till mor i Skanstull för att fira min lillebror Alexander som fyllde hela 22 år -grattiiis!:) Min (bonus-)pappa Tommy hade gjort pizza och en underbart god pizzasallad med mängder av vitlök i, det riktigt brände i munnen,precis som det ska va:) Jag åt som en utsvulten dåre och sen åt jag lite till. Efterätt blev citronfromage med hallon och rivet citronskal -åxå gott.
   Sen skulle jag hänga kvar där hemma i väntan på Johan som jobbade dagen till ära och skulle sluta sju. Så jag väntade. Och väntade....och väääntade. Jag kan garantera att jag höll på att fullständigt duka under av tristess. Fördrev tiden med att kolla på när brorsan testade sitt nya PS3 som han fått i present,samt slösurfa på nätet och spela "på spåret" med min syster. Kl. kvart över åtta dök så äntligen Johan upp och vi bestämde oss för att gå till Bröderna Olsson,ett av mina favvohak och lagom när man är gravid tyckte jag. Trevligt folk,god mat,mysig lokal och bra musik utan risk att bli knuffad,buffad,eller puffad på att fulla idioter. Trodde jag. När vi kom dit va det smockfullt på övervåningen. Folk trängdes och toaletterna såg skitäckliga ut,det va dyngsurt på golvet. Ingen mat här alltså. Så gick vi ner på nedervåningen och där va det nästintill tomt,men de sittplatser som fanns var alla upptagna och alternativet var att sitta absolut längst in i lokalen. På en obekväm pall. och dricka svindyr coca-cola.
    Jag va jättebesviken,och det blev verkligen inte bättre av att folk glodde på mig. På magen. Ungefär som "vafan gör HON här? Hon är ju på smällen,dvs kan inte bli packad och inte hitta ett ligg för kvällen". Och nej,jag inbillade mig inte. Folk glodde verkligen. När jag skulle på toa vände sig sex pers vid ett bord om och bara stirrade! What the fuck lixom??
   Så vi gick därifrån. Och jag va på skitdåligt humör. Här hade jag sett fram emot att äntöligen komma ut o göra nåt,hade snyggat till mig och va dessutom skithungrig... Det kändes som vi lika gärna kunde åka hem,köpa en jävla hämtpizza och lägga oss och sova. Men när vi kom till Medis T-bana fick jag syn på kina-haket där, "Ming garden" eller vad det heter. Och magen började kurra. Så vi gick dit,köpte maaaassa mat och efterätt dessutom. Det va jättelugnt och skönt där. Knappt några gäster så sent på kvällen(kl va iaf runt 10) och soft musik på. Jätteavslappnande. Och vi satt precis brevid dammen med Koi-fiskar! Jag är besatt av djur i största allmänhet,men dom här fiskarna tog verkligen priset,dom stack upp huvudena över vattenytan och verkligen tittade på en när man gick förbi eller kikade på dom! Så himla söta<3
   När vi ätit klart åkte vi hem och stupade i säng. Det som va tänkt som en slags re-unionkväll med det forna kroglivets glansdagar slutade med friterad banan och några fiskar,men blev trots allt väldigt bra ändå. Trots extremt antiklimax.

V.31+5



V.33 på söndag,tjohoo:)

Fredagsmys?

fredag igen. Grått skitväder ute,vad mer kan man begära? Just nu är jag såååå irriterad! Tuvafisen har haft ont i magen till och från under en dryg veckas tid nu,alltid på vänster sida brevid naveln,och lite problem med kisseriet,så jag misstänker nån slags infektion. Så fick hon vara hemma från skolan idag,och vi ringde vårdcentralen. Kö i hundra år. När vi väl kopplades fram var alla tider slut. Och nej, man får inte lämna urinprov utan att ha träffat en läkare först. Och nej,dom kunde inte ge oss en tid nästa vecka utan vi får ringa måndag morgon igen. och sitta i telefonkö. Vill ju inte hon ska behöva missa skolan nästa vecka,då dom ska ha massa julmys då! Gaaah!
   Just nu har hon iofs inte ont,utan är inne i badrummet(??) och leker. Men det lixom kommer och går,det där magonda...och när det väl gör ont gör det JÄVLIGT ont.

Igår va jag o Johan till Huddinge sjukhus för ett extra ultraljud. Det va skithäftigt att se bebisen igen,nu när den vuxit så mycket:) Läkaren mätte och kom fram till att beben nu väger nästan 2 kg och därmed ligger på 3%+ på kurvan. Bra! Ingen pyttebebis då,utan stor och precis som man ska vara:) Man kunde även se ansiktet,en panna,en liten nästa och hennes lilla mun. Man kunde tom se ögat röra sig,helt sjukt häftigt! Och ja, det ÄR en liten flicka,läkaren kollade igen och nu syntes det ju alldeles tydligt. Åh vad jag längtar,det kommer vara världens vackraste bebis! Iofs var ju Tuvan åxå världens vackraste bebis,så jag har haft tur hehe:P
 Köpte en fin sparkdräkt på Lindex på vägen hem sen åxå,men det Lindexbesöket fick mig på vansinnigt kasst humör. Det va nämligen en mamma där inne,med en flicka på kanske 4 år samt en bebis i vagn. Bebisen var kanske 6 månader och grät lite,gnällde. Så som bebisar gör när dom kanske är uttråkade,för varma,trötta,hungriga lr helt enkelt behöver lite kärlek. Och den jävla idioten till morsa blev förbannad på bebin. "Nu slutar du med ditt gnäll! Ska du hålla på sådär kan du lika gärna somna om!" röt hon. " Nu är jag så jävla trött på ditt gnällande,du får ingenting av mig,nu räcker det!!" Och så där fortsatte hon,hon skällde på den där lilla lessna plutten som om det var en bråkig 6åring. Och bebisen grät, Med sån där riktigt beisgäll-gråtröst som bara riktigt små bebisar har. Och fy fan va lessen jag blev,tyckte så jävla synd om barnet! Hade dock ingen lust att gå fram och konfrontera mamman,det hade inte lett nån vart känns det som. Kanske borde jag gjort det,jag vet inte. Men det får mig att få dåligt när jag tänker på alla små fina barn som växer upp med såna föräldrar,lr föräldrar överlag som inte borde få ha barn. Fy fan:(

Nu ska jag försöka rycka upp mig lite,ta en dusch och ta tag i disken,så det blir fint till ikväll,till helgen. Tuvan ska till sin pappa i helgen,så det blir bara jag hemma,för Johan jobbar...men han är iofs hemma på kvällarna:P

Tjohoo!

Idag va en bra dag,blev en bra dag. Vaknade och mådde inte ett dugg bra,foglossning från helvetet och nackspärren gud glömde. Johan lämnade Tuvan i skolan efter jag sett till att hon fått kläder och frukost i sig,och jag kunde sova ett par timmar till. Sen va det dags för ett besök på MVC,jag hade ökat lite i vikt(lagom mycket för att vara jag,jag får bara magen ju)och vi mätte magen -jag låg precis på kurvan:) Sen kollade vi mitt hjärnvärde,skitlågt! Även blodtrycket va lågt. Men hellre lågt blodtryck än för högt ju. Annars verkade allt bra med både mig o bebben:)
   När vi va klara där tog vi tåget till city,köpte hårtoning på Shock och jag hittade en jacka på Carlings. Va inte ett dugg meningen att det skulle bli en till jacka,men den va skitsnygg och reades ut för inte ens halva priset,så jag slog till;) jeansjacka från Lee med lila teddyfoder -fett fint;)

Nu ska Johan snart dra in till stan,han ska på spelning,och jag ska färga håret,dega med datorn,se till att Tuva får ett bad samt tvättar sitt hår och sen ska jag käka massa godsaker framför TVn... Är så jävla trött efter den här dagen så tänkte försöka va duktig och lägga mig i tid,så jag pallar upp i morrn bitti,samt pallar sitta hos frissan åxå!

måndag.

så blev det måndag igen. Jag kunde inte sova inatt utan låg vaken stor del av tiden och hade ångest för att jag ville sova. Dessutom hade jag ooont i mitt högeröra,som jag töjde upp igår. ja,jag har ju haft täjda öron tidigare,va uppe i 22mm när jag bestämde mig för att ta ut dom...så blev hålen små igen (men drog såklart aldrig ihop sig helt) och jag hade vanliga piercingringar i. men sen för ett par tre månader sen saknade jag mina töjningar och började om igen. Gick snabbare än väntat att töja upp dom,antar att dom ville bli större igen...:P Men det högra har varit envisare än det vänstra,och igår fick jag nog och töjde två storlekar i ett svep,så nu är jag uppe i 18mm om jag inte mätt helt fel på pluggarna...nästa stopp blir 20 igen då. men just nu är som sagt örat lite lesset,tror det känner sig lite som det varit utsatt för ett övergrepp...:P Det är rött och svider/dunkar,men inget blod,så tror inte det spruckit nåt. bara att låta tiden gå så det får anpassa sig i lugn och ro då;)
   Har varit o köpt ett linne idag på HM,Johan tröttnade väl på min klagogråt och lät mig få ett. Det är långt och täcker magen bra,men de känns konstigt att stå i ett provrum och prova kläder,man är ju lixom van att kolla så att kläderna ser bra ut och sitter bra, och nej, är man gravid med stor mage så ser man ut som en mask som svalt en fotboll,och det framhäver inte ens kropp på ett smickrande sätt. Tyvärr. Men skönt att kunna dra ner en  tröja ordentligt över magen iaf....även om man ser ut som en mask. Eller spökplumpen. Eller nåt annat väldigt långt ifrån snyggt och sexigt. hrm...

Är galet sugen på att det ska bli onsdag nu iaf,så jag får dra till frissan,just nu ser jag ju banne mig inte klok ut:P Är så skönt att komma iväg ett tag,få håret tvättat,bli lite ompysslad,prata lite skit kanske(det har jag hört man ska göra hos frisören) och dricka en latte kanske...koppla bort tankar från disk,städning,matlagning,tvätt(herreguuud ni skulle se vår tvätthög just nu!) läxläsning och gud vet vad,och bara få vara.

Ikväll har vi klätt vår gran. Tuva ville, Johan undrade när det skulle bli av och ptja,vi kunde helt enkelt inte hålla oss längre. Den blev pastellig,glittrig och superfin,med Tuvas hemma(skol-)gjorda spira(en tomte typ) i toppen:)

Åh just det, en sak till....jag har inte kommenterat bombningarna inne i Sthlm city nåt. Det beror på att jag helt enkelt inte vet vad jag ska skriva. Eller tycka. Jag har inte heller följt nyhetssändningarna lr media i övrigt särskilt uppmärksamt,så jag är inte särskilt uppdaterad. Alltså,inga kommentarer.
Eller jo,jag kan ju säga som så. Fy fan vilket jävla snackande om islam det kommer bli. Korkade icke pålästa människor som blandar ihop islam med islamister,terrorattentat och gud vet vad mer. JAG har läst en hel del om islam. Faktum är att jag läst största delen av Koranen,precis som jag läst största delen av Bibeln. Jag har sett olikheterna MEN,ännu viktigare,jag är medveten om hur lika de bägge religionerna är. (Jag har dessutom vänner som är både kristna,muslimer och judarsamt ateister och satanister) Och folk som är rädda för muslimer, bara för att dom är muslimer,är oupplysta fega idioter. Tycker jag. Hur kan man vara rädd för människor man inte känner,som inte gjort en något? Rädd för en religion utan att veta innebörden av den? Och fanatiska extremister finns inom i princip ALLA religioner. För är man sjuk på nåt sätt,vill skada andra lr sig själv så kan man alltid,alltid,hitta en anledning. Ett skäl. Ett syfte med det. Oavsett om det rör sig om religion,vanlig enkel främlingsfientlighet lr något annat. Och våld är alltid onödigt och meningslöst. ALLTID.

Nu ska jag göra mig en varma koppen äpple-kanel och en ostmacka. Sådetså.

Morot!

Nu sitter jag här igen,med masa frätande blekmedel i barret...ångrade att jag färgade det svarta igår så nu gör jag ett försök att bleka ner skiten istället, Blond morot är mitt mål,och sen löshår i rödd/orange/blont på det...hoppas jag på. Det blir nog bra,in the end.
   Just nu sitter jag och väntar på att blekningen ska verka,det kliar som tusan i hårbotten och jag äter ett äpple. Kollar på nåt program och tjocka britter som går på klubbar o dansar....hyfsat underhållande:P
   Tuvan är just nu med Johans päron o åker pulka,och Johan är och jobbar,så jag har en stund för mig själv. Tänkte tillbringa den med att dega,ta ett bad,putsa på ögonbrynen och kanske raka benen...måla naglarna kanske?:)
   Är så sjukt kallt ute idag så jag har verkligen ingen lust att vara ute och gå! Nej,TV under en tjock fleecefilt får det bli. Efter det varma badet....:P

jag ser inte klok ut!

hahahhaha!så,ville bara få ur mig det...det där sarkastiska,lite självhatiska skrattet....jag ser fan inte klok ut! Har färgat barret till hårfixet på onsdag,och jisses asså....trodde jag hade en bra idé,att jag typ..ja,inte fan vet jag,skulle bli snygg lr nåt.  Gud så fel jag hade. Nu är luggen samt polisongerna(på ena sidan jättetunn och på andra typ halva håret) blekta,från mörkt brunt till ja...blond morot? Och resten svart. Imagine that! På måndag är tanken att moroten ska bli röd. Tror inte jag kommer se ett dugg mer normal ut då heller...så nu är det bara att hoppas att duktiga Lina kan få ordning på skiten. I med massa löshår säger jag bara! Löshår is the shit,löshår är lösningen på världens alla problem...lr inte. Hursom,jag ser rolig ut,går inte att komma ifrån:P
   Idag blev en bra dag,även om jag rent fysiskt mått skit hela dan. Jag har som ett tryck över bröstet,tungt att andas och illamående,känner mig svimfärdig hela tiden. Men bullbak blidde det ändå,skiiitsmaskiga och grymt saftiga lussekatter (Tuvan gjorde några efter jäsning oidentifierbara improviserade figurer åxå) som fyller både frys och brödburk nu. När mor min hade åkt hem käkade vi fryspizza och dekorerade våra pepparkakor med sjukt mycke rosa kristyr. Sen satte jag igång med den dödsföraktade hårfärgningen och medan skiten verkade och gjorde sitt bästa för att döda det liv som finns kvar i mina hårrötter kollade vi på Disney´s "En julsaga". Rätt freaky,lite läskig och ja..helt okej. Jag är dessutom hormonblödig och satt och snyftade på slutet...
   Just nu sitter jag o väntar på att karln ska komma hem. Ingen som helst idé att jag försöker gå o lägga mig innan,jag är så lättväckt att jag ändå garanterat kommer vakna när han sätter nyckeln i låset,så jag kan lika gärna sitta uppe o vänta...

Grått.

Grått. Allt ute är grått och tråkigt,och inte ens tända ljus inomhus kan få bort ruggkänslan som lixom vill krypa in genom springorna i fönstren(ja,det är dragigt här) och svepa som en mantel runt mig idag. Dock gör jag mitt yttersta för att inte bli påverkad.
   Jag ska försöka ägna dagen åt städning av hög klass,åtminstone så mycket jag pallar med just nu...bara att bädda sängar tar på krafterna i nuläget nämligen. Men städas måste det! Toa o handfat,disken ska diskas och så ska hela skiten dammsugas o skuras med våt trasa.
   Har sån vansinnig huvudvärk dag som inte vill ge med sig,och hela kroppen skriker efter ett stort glas Treo,men icke,inte bra för bebisen...
   Vid tvåtiden kommer min ömma moder hit för att baka lussebullar o lite smågodis med oss (läs:Tuva),och Johan drar o jobbar... Jag tänkte passa på att färga håret också,inför klipp-och-fixtiden på onsdag. Svart färg och blekning behövs införskaffas...sedan lite extremtoning inne i stan på måndag. Hoppas resultatet blir bra,ska bli sjukt skönt att få orning på det iaf! Och jag fullkomligt avskyr att vara korthårig,känner mig faktiskt extremt okvinnlig i kort hår...så det ska bli skönt med lite extra längd,även om jag kommer ha kvar det kort på sidorna...Haha,låter väldigt snurrigt nu,well,kanske lägger upp en bild sen,vi får se...;)
   Satt uppe o kollade Idol-final igår,och måste säga att rätt person vann. Av de två finalisterna iaf. För min favvo va ju faktiskt Linnéa... Men Jay har en grym pipa,och eftersom jag lider av (jo,faktiskt lider!) nästintill absolut gehör gick Minnah med sina snesteg då och då inte alls hem hos mig. Dessutom kändes hon konstlad och oäkta. Sådetså! Och nu har jag bloggat om Idol jag med...som sig bör antar jag:P

Satt och tänkte igår på hur mycket som hänt under året som gått...för ett år sedan var jag på en helt annan plats och lixom tid i livet. Jag mådde riktigt dåligt psykiskt,jag dövade ångesten med tabletter och alkohol,samtidigt som jag försökte vara en så bra mamma jag kunde för Tuva. När hon såg mig. När hon fanns i närheten.
   Jag fann en vän jag aldrig kommer glömma,vi har haft så himla många bra stunder! och som jag nu saknar.
Och nu,bor jag i Sthlm igen,med Johan,vi ska snart ha barn och livet ser verkligen helt annorlunda ut. Ändå är jag ju samma person,och ibland känns det som jag inte riktigt hinner med i alla förändringar. Jag älskar mitt liv nu,det gör jag,jag känner mig lycklig och ser så sjukt mycke fram emot att bli mamma igen! samtidigt kan jag ju sakna det som va,långa lata morgnar med smoothies och serier på TV,samtal och skratt...
   Jag brukar säga att var sak har sin tid,det är mina ledord i livet,och jag antar att det är så...men livet springer fort för såna som mig,såna som är så ombytliga,impulsiva och drastiska i allt som görs och sägs. Och ibland är det helt enkelt svårt att hänga med,både för mig själv och omgivningen i stort.
   Nu blev det en massa svammel här,känner att huvudvärken inte riktigt vill låta hjärnan fungera som den ska,så det kanske är lika bra jag avslutar nu och sätter igång med den hatade disken...:)


Frukoststund har te i mund.

Sitter här och äter frukost...egentligen min andra frukost idag,för imorse va det jag som fick lämna lillskruttan i skolan,så vi satt här vid bordet och åt filmjölk o cornflakes samt en kopp O´boy. men sen när jag lämnat henne och kom hem gick jag o la mig igen,sov till kvart i elva och ja,nu sitter jag alltså här. Stor kopp té och inne på andra ostmackan med gurka. Är väl egentligen inte riktigt vaken än,så jag sitter och funderar lite på vad jag ska göra av dagen... En sak MÅSTE jag iaf göra,och det är att posta ett paket med gardiner till en lycklig tradera-vinnare. Jag köpte gardinerna till jul,men efter att ha provhängt dom ångrade jag mig,och inbiten traderare som jag är var det ett lättare val att slänga upp dom där än att böka med att skicka tillbaka dom till nätbutiken...
   I övrigt har jag nog inga direkta planer. Noppa ögobrynen är en sån där sak jag borde göra,det börjar bli vildvuxen regnskog där,men jag hatar att göra det!  Till skillnad från andra tjejer(och killar) som med lätthet rycker sina så sitter mina fastvuxna i hjärnbalken och tvingar fram en svidande tår för varje ryckt strå,oavsett hur ofta jag noppar dom...

Är egentligen sketasugen på att dra in till söders höjder,schoppa lite småprylar o julklappar o ta en mysig fika nånstans (lr kanske lunchbuffé på Hermans?) men plånboken tycker inte riktigt samma som jag,och dessutom är det faktiskt vansinnigt påfrestande att gå på stan när man vill stanna och kissa i typ varje gathörn,som en hund.  Magen trycker på ordentligt och det finns alldeles för få toaletter i stan...Och att springa in på typ vartannat café och med gråten i blick fråga efter en toa att låna känns väääldigt tjatigt och i längden ganska förnedrande. Dessutom måste jag väl snart börja föra en lista och bocka av vilka cafétoaletter jag redan lånat. Pinsamt att vara toa-stammis utan att beställa minsta lilla latte( lr bulle,lr kladdkaka,lr sallad med kräftrumpor som ligger där och lockar o pockar på mig) när man ändå är där...
   Antagligen blir det en sväng till centrum här,en cheeseburgare o äckelkaffe,toabesök för fem spänn o kanske,kanske en julklapp om jag har tur:)

Våren -jag saknar våren!



Och allt som kommer med den. Idag gör det ont,inte bara fysiskt i min knakiga kropp med höfter som på en 90-åring,utan lixom inuti. Har läkartid idag kl 13 hos min nya läkare på öppenpsykiatrin jag bara träffat en gång tidigare. Tyckte jättemycket om henne då,hon var trevlig,lugn och snäll,fick mig att slappna av och hon lyssnade. Bokade dessutom in mig hos en samtalskontakt direkt. Men det är där problemen kommer in...jag har inte varit till min samtalskontakt,hon var sjuk den dagen jag hade min första tid där,och jag bokade aldrig in ngn ny tid. Trots att jag ville, trots att jag behöver. Detsamma gäller min tid hos kvinnan jag skulle ha bla rådgivning hos samt nån slags utvärdering. Jag bokade av den tiden och har inte bokat nån ny. För det är så jag funkar, när nåt känns kravfyllt och jobbigt backar jag hellre,och när jag väl tar tag i nåt och lägger massa energi på det så måste det liksom funka direkt, på en gång, för sen har jag inte mer energi att försöka på nytt.
   Och nu bävar jag inför att träffa läkaren idag. För vad ska hon säga?Det verkar ju som jag inte alls vill ha hennes hjälp,som att jag inte bryr mig ett skit om hennes omtanke. Men det VILL jag,och det GÖR jag. Jag är bara väldigt bra på att lägga benen på ryggen,väldigt bra att hitta på ursäkter,göra nåt annat. "Nej,jag måste nog boka av tiden idag,för vi måste ju tvätta!Lr handla...lr dammsuga....
   Och jag vill inte vara sån. Jag vill ju ha den hjälp som kan erbjuda mig. För jag behöver den. Jag är en typisk borderline-personlighet och jag vägrar se mig som sjuk,som störd,som fel. Jag kämpar för att fungera "normalt",och tycker jag lyckas bra. Men det är framförallt en person som drabbas, och det är min Johan. Min fina kille som jag älskar över allt annat(utom barnen förstås!kärleken till dom är gränslös). För jag är misstänksam,ilsken,svartsjuk,rentav helknäpp ibland,och han får ta smällarna,bada i skiten rentav. Och så vill jag inte ha det,en sån flickvän vill jag inte vara. Alltså behöver jag hjälp,få prata med nån som är bra på att just lyssna,och fånga upp de små deltaljerna i det jag säger,sånt jag inte kanske ser själv. Jag måste bearbeta saker från min uppväxt,särskilt min pappa och min relation till honom och den dåvarande relationen till hans "nya" familj då har påverkat mig starkt,och ibland är jag nog fortfarande ett barn på sex,sju,åtta,nio osv år. Och det är en ganska konstig kombination tillsammans med en 28 årig kvinna...:P

Och jag vill ha vår,jag vill ha ljuset som våren kommer med,luften,blommorna...jag är helt besatt av tulpaner och vill fylla hela lägenheten,hela världen. Jag vill öppna alla fönster och hänga upp vita gardiner som lixom låter sig svepas ut genom fönstren och vinka lite blygt till alla som passerar förbi. Jag vill ha små späda grässtrån,fågelungar och ja....vår. Och bebisen. för det kommer bli underbart att möta våren med en nykläckt liten bebis. Och förstås en fin åttaåring. Jag är så tacksam för min fina familj. Nu ska jag försöka rycka upp mig och ta en kopp té,har fortfarande inte ätit frukost....

Julkänslor!!!:D


Tisdagstråk.

Tisdagmorgon. Och ärligt talat,-jag hatar tisdagar! Det är tamejfan den mest värdelösa dagen som existerar. Måndagar e visserligen sega men man kan förhoppningsvis leva på "allt mysigt man gjort i helgen och allt kul man upplevt"...och onsdagar är lixom mitt i veckan,man har redan börjat se fram emot nästa helg...torsdag är nästan fredag och fredag,ja...är fredag helt enkelt. Men tisdagar...sjukt meningslösa. Lika meningslösa som november.
   Dessutom började min tisdag jäkligt dåligt. Satt uppe me Johan o kollade film till ca kl 12 igår kväll,och hade väl lite småångest över det eftersom jag visste att vi skulle upp tidigt idag. Och så stänger vi lixom av TVn och går och lägger oss. Och DÅ börjar grannarna ovanför spela musik på en sådär skönt hög störa-alla-sina-grannar-volym. För i helvete lixom,en måndagkväll,vad e deras problem??? Försökte iaf somna trots oljudet,och lyckades väl efter ett tag. För att sedan vakna igen -ligga vaken,somna om,vakna osv osv osv. Till slut vaknade Tuvafisen också,av en mardröm,och kunde inte somna om pga grannarnas musik. Vid fem-sextiden imorse blev det tyst. Då hade jag en halvtimmes sömn kvar -yeeey... så idag är ingen vidare dag, någon har dessutom bytt ut min kudde mot en sten inatt,så jag sitter med nacken i ett osynligt skruvstäd idag.

Funderar ändock på att dra med familjen till Nordiska museet idag bara för att göra nåt lixom... Alternativt baka pepparkakor,alternativt lussebullar...alternativt..ja,ni hajjar. Snark.

Kväll...

och jag är som vanligt outsägligt trött. På ett ganska skönt sätt,sådär avslappnad och lite luddig i huvet:) Det gick bra på läkarbesöket,hon mätte magen och den va precis lagom stor,men hon bokade ändå in oss på Tillväxt-ultraljud,vilket jag är lättad över. Blir ju dessutom lite spännande att se bebisen (tjuvkika) en gång till innan det är dags att mötas öga mot öga:)
Efter läkartiden åkte vi (jag o Johan) till Farsta centrum,inhandlade piffiga julgranskulor på Lagerhaus (dom har skitfina i pastellfärger där,bla turkos som jag älskar....och rosa!) och åt lunch. Jag smällde i mig en skitstor bit spenat-och-fetaost-paj och en lika skitstor blåbärsmuffin med kaffe till och rullade genom centrum sedan...
   Försökte även hitta lite kläder,typ snygga toppar lr nåt sånt men det va helkört och guuuud va jag vill att det ska va dags för bebben att komma ut nu! Mest såklart för att jag längtar ihjäl mig efter lillplutten,men åxå för att jag sååå längtar efter att ha på mig ett par snygga jeans och en tajt top, och kunna gå utan att vagga fram i snigelfart pga foglossning.... Är i v.31 nu så tiden går åtminstone framåt....pust!

Tidig morgon...

läkartid idag 10.20,så vi ställde larmet på klockan åtta. Det ringde och vi stängde av,låg i varandras armar, gosade,pratade sömnsluddrigt nonsens-prat med varandra. Tände sänglampan,lät våra ögon långsamt vänja sig vid ljuset. Bebisen i min mage vaknade, rörde på sig. Vi klappade henne,sa godmorgon:) Så gick jag ur sängen,in i badrummet,tog en varm dusch och klädde på mig långkallingar o en storskjorta, Johan låg kvar i sängen så jag gjorde té. Sen år vi frukost med tända ljus och såg ut över bostadsområdet som en gång i tiden var ett höghusområde,men nu är ett magiskt sömndrucket mjukt böljande landskap.
Och nu ska jag klämma fast ett par hårspännen i mitt fortfarande fuktiga barr,måla ögonfransarna och ta bussen som går kl 10.
   Hoppas läkaren på MVC är bra,lugn och lyssnar på oss. Vi vill nämligen få göra ett till ultraljud... eftersom jag åt mediciner fram till vecka åtta i graviditeten(innan jag visste jag var gravid alltså)som kan orsaka bla gomspalt hos hos bebisen vill vi göra en extra koll,även om allt såg okej ut på första ultraljudet. sen vill jag gärna veta att bebisen växer som den ska,att flödet mellan bebis och moderkka funkar bra osv. ja, jag är helt enkelt lite nojjig....
Så, ge mig en lyckospark i rumpan idag(inte för hård bara:P)!


Åh underbara fredag!

Äntligen fredag.....inget gå-upp-tidigt-som-fan-och-försöka-få-iväg-ungen-till-skolan imorgon! Tyvärr ingen unge alls här imorrn,då hon har pappa-helg denna helg...:/ Och jag vet att jag borde passa på att njuta och vara vuxen ihop med karln,men jag saknart henne så,kan inte hjälpa det! och varje kväll måste jag viska gonatt till hennes rum,fast hon inte ligger där och sover utan hemma hos pappa i Älvsjö...
   Men det är väl så. För jag har ju valt att skaffa barn,för att jag VILLE ha barn..och jag vill ju leva med henne,inte utan. Så att det är en stor saknad,ett tomrum när hon inte är här hemma är ju inte så konstigt...

Hursomhelst så är det fredag,och jag har varit hemma hela dagen och inte gjort ett dugg nytta:) Jag har bara slappat,surfat,läst larviga blaskor (typ "mama") och sovit. För ca en timme sen va jag o handlade lite,dasspapper,julmust och annat livsnödvändigt;) Och nu har jag tänt ljus här hemma,och hela lägenheten (utom hallen,den är ful -fy faaan va jag hatar hallen) gnistrar och glimmar av julstjärnor och stakar(hehe),ljusslingor och levande ljus i allehanda former och färger. Vi har tom plockat upp och satt en ljusslinga i vår VITA PLASTGRAN som nu står och glimmar lite sådär flörtigt i ett hön i vardagsrummet...Dock ska vi inte klä den ännu,utan den får stå lite lättklädd i sin ljusslinga fram till kanske en vecka innan jul,då pyntet ska på. Och vilket pynt sen! har hittat så mycke fint i ¨år,och det bästa är nog att det e så inne med ugglor just nu,så man kan hitta glittriga ugglor nästan lite varstans...jag köpte mina på Åhléns och dom är väldigt ivriga på att få komma upp i granen kan jag lova....:P
   Sen har jag fått hem min förtidiga julklapp,ett lapptäcke från danska Rice som jag snabbt inledde ett passionerat kärleksförhållande med och som nu draperar vår soffa:)
Nu tror jag att jag ska ta ett långt varmt skumbad och invänta karln som slutar tidigt idag:)
Trevlig helg på er och hoppas snön får ligga kvar och vintern fortsätta vara såhär vit och vacker!

Så trött!

Gud va trött jag är,känns som det enda jag gör är klagar just nu...för jag e så sjukt trött!Och jag e så sjukt förkyld med sån sjuk jävla hosta! och jag har så sjukt ont i mitt bäcken samt blygdben! Och jag har sån sjuk huvudvärk! Och jag är så sjuuuukt sugen på att bebisen ska komma nu,varför kan det inte va dags lixom?Kan man inte trolla så tiden rusar snabbare?
   Idag började jag dagen med att spy i handfatet. Inte pga att jag e gravid,lr va full,lr magsjuk....nej,jag HOSTADE tills jag helt enkelt spydde -tjohoo! Sedan sov jag ett par timmar(Johan lämnade Fisen i skolan),vaknade,åt frukost och vilade lite till. Sen va vi o handlade på Ica Maxi. Massa pengar kostade det men tyckte vi knappt fick nåt för det...konstigt. Ibland får man hur mycket som helst för hur lite som helst,och ibland knappt något alls..:S Hursomhelst slutade det hela i ett besök på mc donalds,och jag kände mig som en kass gravid-mamma som äter äcklig skräpmat.
   Imorrn har jag inget planerat så jag ska tillbringa dagen med att läsa tantiga tidningar o dricka julmust!
Nu hostar jag för mycket o värken i skallen tar kål på mig,så nu måste jag avsluta här och blunda en stund...

RSS 2.0