En ny strålande dag!

Hoppas jag. Solen värmer iaf utanför fönstret och här hemma i bunkern,f´låt menar lägenheten, är det fortfarande relativt svalt. Skönt.
   Va uppe relativt tidigt för att vispa ihop en tårtbottensmet som just nu står och sväller i ugnen. Imorgon ska Tuvafisen ha avslutning i skolan(fatta!!ungen går ut ettan och till hösten blir hon toadykare!!!yeey!) och efteråt tänkte jag vi ska fira med en klassisk jordgubbstårta. Måste skaffa nån slags kylväska att ha den i bara om den ska kunna vara med på en tvåtimmars avslutning... Alternativet är förstås att släpa med alla hem hit och ha tårtkalaset ute på gården...får se hur jag gör.

I går va som sagt ingen vidare dag,men idag känns allt bättre. Alltid skönt att få ventilera sig lite...och helgen i övrigt har varit underbar. massa parkhäng med goda pastasallader,alkoholfri öl och jordgubbar i solen. I fredags va vi nere vid Årstaviken med min mamma och bror alex för att äta medhavd middag,underbart varmt va det,runt 26 grader vid 19-tiden på kvällen.

Här e jag då, ser ut som värsta muppen.

Lördagen tillbringades först ute på Långholmen,där det va helt sinnessjukt mycket folk! Dock va det inte så lång kö till glasskiosken,vilket glädjde mig något oerhört;) Johans polare Tommie va med och Gry åt mangopuré -en hit!


Mycke folk på Långholmen


Nånting mystiskt händer under vagnens insektsnät...:)

Senare drog vi vidare mot Tantolunden,käkade medhavd grillade kycklingspett och mös. Tommie dök upp igen plus Samu som är en vansinnigt skön person. annorlunda minst sagt;P
Där va det åxå maaaassa folk men tyvärr en hel del fylla mot kvällen,så runt tio drog vi hemåt. promenerade sakta mot Skanstull i sommarkvällens värme och tog bussen hemåt från Gullmars.

och just det va,kan inte sluta tjata om hur jävla underbar den nya vagnen är!Så sjukt skön i stan!
Nu ska jag fixa morgonkaffe!:)

tillbaka igen.

Har äntligen fått igång datorn,men mistänker att det bara är tillfälligt. batteriet är typ dött och strömsladden är glapp=jävligt dåliga förutsättningar att få igång en urladdad dator. Idag började bra för att sedan blir en STOOOR besvikelse. känns som mitt liv varit fyllt av många såna besvikelser den senaste tiden,och det krossar mit hjärta.
   Samtidigt vill,KAN,jag inte sluta hoppas. Slutakämpa. Jag vill så ju så gärna få allt att funka,vara bra. vara kärlek. Jag tror på kärleken,ändå spottar den mig i ansiktet alldeles för ofta. Antar att jag är vad man brukar kalla för en romantiker. Eller idiot,det är valfritt.

Nu har lugnet iaf lagt sig,och såren inuti mig har krymt ihop,smärtar inte längre lika mycket. bara svider till då och då,som små,ofta återkommande sår ibland gör...

Jag lovar att inom en mycket snar framtid återkomma med en mycket mer normalt blogginlägg!:)

Såhär ere va...

..att min dator e död. kaputt. Vandrat vidare till de sälla jaktmarkerna..osvosv. Sitter just nu vid min mors dator då jag är här på snabbvisit.
det stör mig något enormt att jag inte ens kan få igång min dator(-jävel),då jag har massa saker sparade på den. har iofs en extern hårddisk där en hel del ligger men det är lååångt ifrån allt,och nu är det inge alls kul att inse att fan,kanske vissa grejer e borta typ...fårävärr?

Hursom,har en liten kris just nu,jag o min karl kommer inte överens,det är oroligt,lite ledset och framförallt ångestskapande. Vi har STORA problem med tilliten åt vardera hållen och till råga på allt kommer det här med hans päron in i bilden. Hur f*n man nu ska lösa det... suck.

I övrigt är livet skönt,varmt och soligt,spenderar dagarna med Grytan och Tuvan(som just nu visserligen är hos sin pappa för helgen) och den nya vagnen är UNDERBAR! Så jävla smidig och skön,en riktig fröjd att köra. gamla kronanvagnen är helt suverän den med,men fyller helt andra krav på vagn,typ skogspromenader...

Nu ska jag ta hand om min knorrande bebis!

Åh en grej till....

jag har varit fjompig o gnölat till mig ett par sandaletter från Din sko. Jättesköna men eftersom min ena fot är större än den andra vill stortån sticka ut lite. Men det låter jag den göra.



Bild lånad från Din Skos hemsida.


   Sandalerna påminner om skorna kärringarna hade på typ midsommarfirandet på landet (Gålö) när man va liten..men antar att trender kommer och går..och kommer igen. Som Veronica Maggio.

Jag älskar verkligen skor och extra mycket såna med klack,men är inte bekväm med att gå i vingliga 12centimeters,så dessa små kilklackar är perfekta.
Kommer vara tjusiga till mina jeans samt ett par klänningar. Och skapa en julig stämning ihop med mina kritvita ben -bonus!

Grabbsnusk och idioti på hög nivå.

Okej. Man kanske inte borde bli förvånad,men jag blir det ändå. Trodde i all min dumhet (eller kanske snällhet?) att tidningar som tex Slitz åtminstone hängt med liiiiite grann i utvecklingen. Följt med in i tvåtusentalet lixom. Men tydligen inte. jag finner inga ord utan kopierar Amanda Schulmans inlägg rakt av:

Alex hade köpt tidningen Slitz för att hans radioshow. Jag tänkte att det skulle vara intressant läsning, likaväl som jag ibland köper Vecko-Revyn för att se vad de unga har för sig tänkte jag att jag skulle se vad killarna ute i landet gör.

Jag har inte ord för min vrede efter att ha läst den här skit-tidningen. Jag trodde att även de hade kommit längre, blivit lite mer moderna och börjat behandla tjejer med respekt, men när jag läser allt som står i den där tidningen inser jag att vi inte kommit någonstans. Så länge en sådan tidning för säljas i en vanlig affär så är våra döttrar underlägsna. Låt mig guida er genom tidningen.



Här avslöjar de hur vi tjejer egentligen ser ut under allt fusk. De menar att vi lurar dem genom att gömma celluliter och bristningar och hängande rumpa. En tio-poängare är alltså egentligen en fyra. Men vi är ändå värda att ligga med – för kvällen.
Det här är efter-texten på tjejens utseende med allt fusk:



Här är Linda, hon har en fantastisk kropp, även om hon äter chips och godis. Det är så hon blir presenterad.




Med den här artikeln säger de att Sex and the city har förstört oss eftersom vi har fått bättre självförtroende och blivit egoister.




Och sist men inte minst, några äckliga Slitz-arbetare har rest till Boden och kollar liggpotentialen bland tjejerna. De menar på att om man bara är kille och talar någon annan dialekt än norrländska så får man garanterat ligga.



Jag har inte ord. Jag mår bara illa. Det går inte ens att skriva något intelligent om detta – det är för dumt.
Men det jag kan skriva är att jag inte går med på att män skriver om oss på det viset. Hur ska vi göra med det här egentligen. Har vi bloggare någon makt?

Kan vi inte starta en bojkottning av den här tidningen?
Både tjejer och killar. Skriv ner den med långa långa inlägg och låt dem skämmas som köper denna tidning en gång till.
För våra döttrars skull.


Asså,jag blir ju bara sååå jävla förbannad, hur jävla låg iq måste man inte ha för att läsa den här typen av tidningar. För självklart innefattas även andra skitblaskor såsom Moore etc.

Va med och bojkotta!Och joina för f*n facebooksidan åxå!


Blire varmt idag tro?

man kan ju alltid hoppas lixom. För nu har jag fan shortsen på mig. Skulle ta en sån därna spegel-bild på mig själv om jag haft en tillräckligt stor spegel och visat opp mig i all min snygghet;)

Igår va jag iväg o mötte upp Johan på jobbet för att han ville visa upp Grytan för sina arbetsgivare(hans brukares föräldrar). Det tog ett jääävla tag kan jag säga! Först missade jag en buss och fick vänta i drygt tjugo minuter,och sen när bussäveln till sist dök upp så stannade den,släppte på de tre personer som skulle på. Öppnade inte bakre dörrarna så jag kom på med vagnen. jag väntade. Tröck på knappen,hörde hur det plingade till inne i bussen. väntade. tröck igen. Då började bussen åka! jag bankade på rutan,tröck snabbt på knappen igen,småsprang brevid bussen -som bara gasade och drog! FAAAN va lessen jag blev! Och arg. Men mest ledsen. Bitterfitta som jag är ringde jag direkt SL:s kundservice och berättade vad som hänt. Inte för att dom kan göra ett skit förutom att framföra klagomålen... fick vänta tjugo minuter till på nästa buss. jag VET  att busschauffören såg mig,det va bara jag kvar på hållplatsen,fanns inte en chans att hen missat att jag ville på bussen. och NEJ,det va inte fullt på bussen,såg att barnvagnsplatsen va helt tom...*snyft och tycka-synd-om*
Kom iaf fram och hälsade på,framstod säkert som en stressad idiot på uppåttjack men what the hell,fick kakor iaf så glad vart jag!

Nu ska jag ut och trotsa grådass-molnen i jakt på lite sol för mina kritvita ben:)

Min unge sitter på fejjan!

Jo för det har jag läst,ang barn o vuxnas datorvanor. När man är ute på nätet med bebisen i knät är bebisen också ute o surfar. Inte för att Gry fattar ett skit av vad jag läser på nätet,och nej, jag surfar INTE på porrsiter lr GORE-sidor med henne i knät. Iaf inte när hon är vaken...höhö.

Igår va det ju underbart väder och jag har helt och hållet bränt mig på ryggen. Vi satt i solen på gården,lummigt och fint,på en filt i skuggan/solen. Åt pastasallad (hemgjord of course) och pratade med våra grannar som åxå va ute med sin bebis på en filt. Sen drog jag med kidsen in till mamma på södermalm medan Johan drog på 60årskalas. Åt äppelpaj och ögonshoppade,sen stack vi hem, hade lugn hemmakväll.

Idag vette fan vad vi ska göra,tuva ska sova hos sin mormor ikväll och Johan jobbar till sju,så jag har hela dgen för mig själv. Vädret ser än så länge inte ett dugg jäkla kul ut,inte alls sådär som igår,och inte alls shortsväder som jag bestämt det skulle vara(har sytt ett par egna). har förberett kaffe för en islatte (jag e fan grym på att göra egen islatte,asgott!) i solen,så nu måste det bli varmt!

För övrigt lider jag i brist på sex och vuxentid. Kanske måste jag överrumpla karl i hallen en sen kväll och våldföra mig på honom...Eller inte. man är väl snäll:P


Gry med lönn-näsa:)

Har börjat med smakportioner åxå,även om hon inte är riktigt 4 månader ännu. Man märker att hon är superintresserad när vi äter (hon sitter med oss vid bordet jämt) så jag tyckte vi kunde testa. Nu äter hon risgröt med banan på morgonen, och nån puré till lunch. Majspurén va faktiskt en hit,idag ska det bli potatis för första gången,jums!:)


Mums! Finaste<3

vaken.

 Asså,såhär är det: johan vaknade astidigt imorse för att dra till jobbet,jag märkte inte ens när han gick,men i normala fall(när han är ledig alltså) vaknar han åxå sjukt tidigt. Samma med Tuva,hon är uppe hur jävla tidigt som helst,smyger omkring i lägenheten i försök att inte väcka oss andra,men jag är ju tokigt lättväckt så det e lixom kört ändå. Och sen har vi då mig och gry,som båda kan sova huuuuur länge som helst om vi får chansen. hade jag inte blivit väckt (och blivit tvungen att gå o skita dessutom) hade jag garanterat fortfarande legat o sovit. Jag ÖNSKAR att jag fortfarande sov. är skittrött ju...
hade iaf en jättemysig kväll med Johan igår. Inte för at vi egentligen gjorde nåt särskilt överhuvudtaget,vi mest låg där i soffan och kollade på en Patti Smith-dokumentär, men vi va lixom med varandra, vi va IN och JOHAN,varandras. Myste,skojade,kramades. Sånt där som är så viktigt men som lixom aldrig blir av i stressen kring småbarnlivet. Underbart.
   Vi va även förbi hos hans syrra igår,käkade jordgubbar. Gry sov i vagnen heeeela tiden -HA!

Idag vette tusan vad vi ska hitta på för nåt,solen skiner och man vill ju såklart göra nåt,men vad?Tuva är fortfarande jätteförkyld,alldeles nyss nös hon rakt ner i sitt té så hon fick hälla ut det i slasken...

Nu börjar även gry vakna till borta i vuxensängen så jag ska avsluta här o dricka upp mitt kaffe(trots att det fräter i magen).

Det luktar misstänkt..

om Grytans blöja så det är nog dags för ett byte;) inatt har jag sovit riktigt kasst,drömt skitskumma drömmar och så har vi haft snuttmaraton på det....wiiiee!
   Johan slutar runt halv två idag så ev hittar vi på nåt senare,dock tror jag han bjudit hit sin syster också. konstigt sånt där,vi har fan ALDRIG fikat med hans syrra men nu för att vi har Gry ska vi tydligen vilja träffas hela tiden. Asså hon är väl gullig sådär (men en riktig avbild av deras morsa,hur fan man nu kan vilja vara det när man är drygt 30 bast),men vi har ju lixom ingenting alls gemensamt med henne,fan tror inte ens vi gillar varann. tror inte ens Johan gillar henne särskilt mycket,det är mer prestige det handlar om från allas håll. "Såhär ska det vara,såhär GÖR MAN när man är familj"...

Igår pratade jag med en kurator på familjecentralen ang johans föräldrar,eftersom dom blivit ett sånt jävla problem för oss. Med sitt dominanta sätt är dom fullkomligt vidiga,och större egoister får man fan leta efter (lycka till att hitta nån),och jag vill inte ha dom här. Vill inte låta dom träffa nån av ungarna. keep the fock away lixom.

Nä,nu måste jag byta bajsblöjan innan jag storknar;)
pöss.

Alldeles snart...

..ska jag bege mig till öppna förskolan och föräldrgruppens tredje möte, "babrent och jag" är dagens tema,lr nåt sånt. jag är skeptisk. trivs inte att packas ihop med massa andra mammor,pappor o ungar bara för att vi lixom har det gemensamt,att vara föräldrar. jag vet ju av erfarenhet att jag inte funkar toppenbra ihop med "svenssons",förr lr senare märker dom att jag är kontroversiell,uppnosig och allmänt avvikande från normen. inget jag gör medvetet,det bara blir så. dyker en genusdebatt upp är jag inte den som sitter tys,jag gillar att tala för min sak och väcka debatt. jag tycker däremot att det är sjukt läskigt att prata inför folk,att göra mig hörd,att vara annorlunda. samtidigt som jag vill lixom...brukar bli grymt röd i ansiktet och ibland till och med få en sån där nervös gäll klang i rösten....such.

Tuva är fortfarande hemma sjuk så hon ska sitta en stund framför tvn,max en halvtimme,innan Johan kommer hem. Det fixar hon,jag är ju bara fem minuter bort o har mobilen med mig. Ändå känns det lite jobbigt,att lämna min sjuka storskrutt hemma.

Idag ska vagnen (buggan) skickas. Hoppas jag. Och Johan vet fortfarande inte att jag beställt den. Det lär ta hus i helvete,men han förlåter mig förhoppningsvis när han ser vilken toppenfin vagn Grytan fått;)

Måste för övrigt vara sketamycke pollen i luften idag,för mina ögon rinner som aldrig förr,ser ut som jag festat hårt hela natten ungefär...

RSS 2.0