Liten sjukling

Inatt vaknade Gry och kunde inte somna om, vi försökte länge och väl, men sen tyckte jag att "vafan,är hon inte jävligt varm??", och tog tempen som visade på dryga 39 grader. Nu är hon fortfarande febrig och prickig som en prickekorv dessutom,sover midag just nu. Enligt BVC ska vi inte göra nåt utan bara avvakta... Alltid lika jobbigt att se sin lilla plutt sjuk...och imorrn kommer Tuvan hem hit igen, hoppas hon slipper bli smittad!
Har just fördrivit tid med en OCM-rengöring,och sitter nu med ansiktsmask av honung i fejjan. Min hy har verkligen fått spunk, ena dagen (tex igår) är den helt felfri, jämn i tonen, slät, mjuk,helt utan minsta tecken på nån finne, och sen nästa dag, som tex idag, är den torr och fet om vartannat, svarta porer pch allmänt trist. Suck!
Nu vaknar Gry så jag avslutar här!

Tant röd.

Ja, just det ja, MENSEN har äntligen kommit tillbaka. Drygt tre månader efter att jag slutade amma behagade den äntligen dyka upp. Jag har världens mensont, men känns ändå skönt att kroppen börjar bli back to normal igen lixom....
Just nu har jag en förbannad Gry brevid mig vid frukostbordet,så jag ska avsluta här, ta en dusch(medans Grytan saboterar badrummet) och sen möta upp min mormor för att åka o kolla på en matta åt henne -tjo!

och så gick det några dagar...

hela helgen har jag haft fullt upp, inte haf minsta lust att blogga tyvärr. Vi har julpyntat(kag äääälskar att hänga upp stjärnor, sätta upp ljusstake och dekorera med doftande julblommor!), umgåtts, myst med film och igår hade vi våra grannar och tillika vänner över på adventsfika/glöggprovning.
Mina betyg: Blossas årsglögg "Arabica", med kaffesmak: SKIT! Den smakade riktigt äckligt kall, något bättre varm, men det smakade som om någon blandat i blaskigt gårdagens kaffe i ännu blaskigare glögg. INTE att rekommendera!
Blossas glögg spetsat med rom: Stark och distinkt romsmak, den hettar ordentligt men är fyllig och jag tycker den är riktigt mumsig. Väldigt söt.
Sist ut va den traditionella starkvinsglöggen från Blossa, orginalet så att säga. Och den va nog bäst i test också skulle jag vilja säga....:P
Till glöggen hade jag ansträngt mig ordenligt och gjort massa gott:
*salta pinnar bestående av smördeg med västerbottenost och havssalt
*ugnsrostad kavring med en röra av kallrökt renstek,peppar,creme fraiche och karamelliserade apelsinskal ovanpå
*snittar av kavring med kallrökt lax och pepparrotskryddad philadelphiaost
*små rullar av runnbröd, med fyllning av rökt skinka, philadelphia och finmortlad rosépeppar
*hemmagjorda saffransbiscotti
*pepparkakor(köpta gubevars!) med färrska fikon och olika grön/blåmögelostar
Vi hade en trevlig kväll men jag va sjukt trött. Julstämnngen ville inte riktigt infinna sig heller, kan ju bero på att vädret ute känns mer som vår än vinter...
Ikväll ska vi in till min mor på söder och montera hennes nya köksbord samt bli bjudna på middag!
Glad första advent(i efterskott) på er!
Tuva tänder ljusstaken...:)

Nej, nu skiter jag i det här!!!

Precis som jag trodde så funkar det inte alls med bloggutmaningen. Jag kan nämligen inte göra saker jag MÅSTE. (särskilt inte om jag egentligen inte måste). Jag känner mig oinspirerad och drar mig för att sätta mig med datorn, för att jag känner det där tvånget att blogga om ett särskilt ämne. Så nej, ledsen att göra er besvikna,men jag skiter i det här nu! Bloggar om sånt som berör mig just nu, i dena stund. Ingen färdig rubrik.
Gry ligger o sover nu, jag är lat och hungrig. Fullkomligt oinspirerad på alla plan idag egentligen....och ikväll har vi tvätttid, inte mycket skoj att se fram emot då alltså, utom möjligtvis ett par rena trosor....
Jag längtar efter at få sätta upp julstjärnor i fönstren redan nu, och på fredag gör jag slag i saken, om jag ens kan hålla mig så länge....;)
Igår köpte vi glögg tills på söndag då vi ska ha lite vänner över på adventsfika (jag planerar göra goda snittar o lite fler saffransbiscotti), en skitstark (21%!!!) glögg spetsad med rom(mums!), en vanlig starkvinsglögg o så årets Blossa, med kaffesmak(???!!). Blir spännande att se hur den smakar.
Hur vill ni ha eran glögg? Med mögelost o pepparkakor, annat tillbehöver? Varm eller kall? Hit me! (Jag e lite glöggnybörjare och ingen egentlig fantast så jag behöver tips och inspiration)
Läste att denna ska smaka bra med mörk choklad lr ädelost.....

Kärlek

Första inlägget i bloggutmaningen.
Kärlek alltså. Där finns det ju såååå mycket att skriva,för kärleken är oändlig,outgrundlig. Den finns i många former och skepnader. Kärleken till en plats, till musik, mat och minnen. Kärleken till ett husdjur eller till en klänning. Kärleken till sina barn(som är den största som finns). Och så till en(eller flera) partner.
Jag tänker skriva om min kärlek till min sambo.
Den är en gammal, skamfilad sak,och vi har båda två försökt göra oss av med den vid ett flertal tillfällen. Ibland nästan lyckats.
Vi träffades och började umgås i en rasande fart,dag och natt. Många slitningar uppstod, vilket jag skrivit om tidigare här i bloggen. Vi älskade och hatade varandra på samma gång. Kunde inte hålla oss ifrån varann. Efter fyra år blev det på riktigt.
Vi har alltid älskat varann, och bandet mellan oss har alltid varit, och är, så starkt. Obrytbart. Ingen annan kan förstå, och vi har blivit ifrågasatta mååååååånga gånger, alltför många. Och hur skulle någon kunna förstå?
bara vi vet ju hur hårt knutna vi är till varandra, trots att vi med näppar och klor ibland kämpat emot.
Och nu, fem år senare drygt, sitter vi här. Tillsammans. Ett barn tillsammans. En fin lägenhet,VÅR första, tillsammans. En framtid,förhoppningsvis, tillsammans.
Vi är så olika som två människor kan vara, men ändå funkar vi så jävla bra ihop. För att vi förstår varandra, och förstår att vi är olika.
Det är kärlek.

Bloggutmaning, Sex och Relationer

Feministen Fanny ska startat en blogg-utmaning om sex och relationer , och jag hittade utmaningen hos toadmamman. Eftersom jag har allmän bloggtorka (eller snarare brist på enrgi) så hoppar jag på, med förmodad start imorrn!

Är dock osäker på om jag kommer slutfölja lr vara alltför lat (som vanligt).

“Jag tänkte i alla fall skriva varannan eller var tredje dag under dessa rubriker, i denna ordning. Jag är inte hundra på rubrikerna än och några kanske förändras under tidens gång, men nu tycker jag att de täcker upp ganska bra det jag vill skriva om och det jag skulle tycka det var kul om andra skrev om. Kom gärna med förslag på förändringar eller tillägg!”

  1. Kärlek
  2. Monogami
  3. Äktenskap
  4. Kärnfamiljen
  5. Sexuell exklusivitet
  6. Otrohet
  7. Kärlek eller ideal
  8. Sexuella läggningar
  9. När kärlek bli vänskap
  10. Uppbrott
Jag vet inte om jag kommer köra rubrikerna exakt såhär, vi får se. Nån som vill hoppa på??:)

Lugna lördan`

Igår va vi på middag hos Johans päron. Finmiddag va det, och jag hade febrilt sökt igenom hela vårt lilla köpcentrum både en och två gånger efter nåt NYTT att ha på mig. Kände ju att det va dags, att snoffsa till sig lite lixom, och inget i garderoben dög, sanna mina ord.
Efter att blivit grymt svettig och smått hysterisk hittade jag till slut en svart vippkjol på HM, reapris o allt, och till den en snortajt,svart,transperent långärmad enkel tröja på Lindex. Under det hade jag en svart torsolette (med strumpebandshållare), som är ett av mina absoluta favvo-plagg, och stockings. Lockade håret gjorde jag åxå, med papiljotter hehe...
Kvällen va skittrevlig faktiskt. God mat, bubbel och en massa pratglada 50-plussare. Kom väl hem runt elva nåt sånt, trötta som fan efter all mat o vin (ett glad bara dock,det räcker).
Liiite grann höll jag på att dö,av alla "åååååh vad FIIIIIIN du är Gry", "vad DUKTIG du är på att äta/sitta/whatever" och alla andra idiotiska kommentarer. Plus att alla ville släpa runt på henne, klämma och känna. Vi lät dom hållas i den mån det kändes okej,men om Gry visade upp att hon inte va med på noterna tog vi henne i vår famn.
Idag har vi tagit det lugnt, städat på förmiddagen. Jag har varit trött efter relativt lite sömn och vi har slösat bort spenderat halva dagen på Ica Maxi. Kom hem med en massa kött och några julblommor...
Nästa helg är första advent har jag fått höra, och OJ vad konstigt det känns, helt jävla sjukt till och med. redan lixom?? Och vi har en hel del att fixa, införskaffa, till dess. Inte bara det att vi vill ha annat o annan stil (mer traditionellt) än förra året (då det va kitsch som gällde), utan vi saknar även massa saker. Och så vill jag ha nya röda gardiner till köket...ojoj.

Om ideal och folks extrema behov av att uttrycka sig

Lady Dahmer skrev ett inlägg om ideal, dvs hur en kvinna ska se ut för att uppfattas som vacker av sin samtids stora grå massa. Hon bifogade två bilder, den ena på puman Marilyn Monroe och den andra på Viktoria Beckham.
Jag utgår från att LD´s syfte var att visa på hur ideal förändras genom tiderna (sen så ser ju idealkroppen olika ut beroende på var på jorden du befinner dig).
MEN genast var folk där och kommenterade, "Marilyn är vackrast, man SKA ha KURVOR tycker JAG" "Beckham ser äcklig ut". Typ. Har vi då inte lärt oss någonting? Inte ett jävla piss??
Och vafan är det med folks behov att att  tycka upp sina åsikter i ansiktet på folk?
Jag är själv smal, har alltid varit, i princip, och till och med haft komplex för det. Jag tycker att en kurvig kropp som Marilyns är skitvacker, MEN jag tycker även att en smalare kropp är vacker. De är vackra på olika sätt. Och varför ska vi öht fokusera så på det yttre??
"Men bilderna på Beckham är såååå retuscherade, det är DET jag inte gillar", klagar kommentarerna. "På Marilyns tid retuscherade man minsann inte sådär mycket, då målade man som högst lite på det färdiga fotot".
Jaha? Och VARFÖR tror ni att det var så? Är folk verkligen så korkade att de tror att det beror på att det inte va lika VIKTIGT förr, att man minsann fick se ut som man ville(eller som man gjorde)? Då kan jag glatt meddela att SÅ ÄR INTE FALLET! Det beror endast på EN sak, och det är att man inte hade datorer på den tiden. Man KUNDE inte retuschera så som vi gör idag. Punkt.
Kvinnorna på Marilyns tid hade precis lika höga krav på sig, precis lika dåligt självförtroende, de fyllde BH-kuporna med vadd och hade vadderade gördlar för att se kurvigare ut. Följa idealet.
Och jag har läst flera av den tidens stora stjärnor som hade komplex över både det ena och det andra, och som garanterat hade retuscherats idag.
Så snälla människor, sluta vara såna förbannade fårskallar och tänk LIIITE längre innan ni börjar häva ur en små inbilska kommentarer!

Han ÄR fan världens snällaste!

Sådetså! Jag fick en tidig julklapp av Johan idag: en dator! En finfin HP laptop<3
Jag är sjukt glad, och nu slipper vi dessutom bråka om vem som ska använda datorn. PLUS att Tuva nu kan spela sitt Harry Potter spel utan att vi vuxna blir galna om vi vill göra nåt på nätet samtidigt.
Idag har jag lagat kroppkakor, sjuuukt gott! Jag är en riktig jävla husmansnörd;)
Nu ska jag stoppa min glada lilla trötta bebisskrutt i säng,och sen ta en folköl o lite mumsig ölkorv (smokey kabanossi -oh lord) ihop med min extremt generösa kille.
Bjussar på en hafsigt ritad blyertsteckning åxå, märker att jag blivit lite ringrostig. Dessutom ville inte ungen sitta still, så jag fick använda ett fotografi som utgångpunkt:P

Världens snällaste!

Jag tror att jag har typ världens snällaste kille! Eller nä, han e inte sådär jävla snäll egentligen, men ibland så!
Som igår tex; vi va i centrum och handlade lite, och jag km på att fan, vi borde kika runt lite på jackor till min mormor så kan vi berätta den om vi hittat nån som verkar bra. Hon har nämligen ingen vinterjacka utan använder bara en jättetunn vindjacka, och hon är så liten och smal!
Så vi kollade runt lite, på butiker där det finns mormor-vänliga kläder, typ Axelssons. Och så hittade vi en jacka på Flash, en dunjacka, men imnte sådär bylsig utan mer som en jacka/kappa i modellen. Mörkt grön med fluffig krage.
"Den här skulle passa på mormor" sa jag. Och gissa vad? "Då köper jag den åt henne" svarade Johan (och den va inte billig kan jag säga).
Så köpte vi med oss fika och gick förbi mormor på vägen hem, överaskade henne. Och hon blev sketaglad vill jag lova! Tyckte att det va "alldeles för mycket" och visste inte hur hon skulle bete sig. Men hon gillade jackan,det märktes.:)
Känns fint att få ge något tillbaka till mormor, som alltid ställer upp. Dessutom vet jag inte HUR många gånger jag lånat pengar av henne (som jag inte fått betala tillbaka trots att jag försökt).
Och nu kan hon vara varm o go och snygg på sina tantpromenader;)
Just i denna stund sitter jag o Gry och käkar varsin leverpastejmacka, och det är lugnt och skönt. Jag e grymt trött och har därför absolut ingenting att skriva om just nu. Jag får be att återkomma helt enkelt!:-)

Nu har jag varit riktigt driftig!

Jojomensan. Istället för den sedvanliga   låta-Gry-sova-middag-i sovrummet efter frukosten så tog jag en (mycket snabb) dusch och klädde på oss, och tog en riktig långpromenad! Grymt härligt väder ute, alldeles frisk lugt, men jag borde nog tagit långkallingar på mig under jeansen... Dock hade jag min tjocka dunjacka, så jag frös inte ihjäl.
Gry somnade gott i vagnen o jag fick rensa skallen lite. Passade även på att ringa min farmor i Sundsvall, vilket va riktigt länge sen nu. På tillbakavägen svängde jag förbi apoteket o köpte ricinolja, för min va slut o idag e det OCM som gäller för min vintertrötta hy:)
Nu har vi nyss ätit lunch, jag orkade tom laga riktig mat åt mig själv (ja, för mig är det en stor bedrift)!
Gry är som den smarrigaste lilla godisbit idag i tröjan som min farmor stickade åt MIG när jag va bebis....
Plånbokstjyv är hon åxå, skitungen......

Lite nytt...

Mötte upp Johan igår och tog bussen mot Farsta centrum där han lämnade in sin iphone för lagning. Vi passade på att äta lite också, så vi satte oss på restaurangen på nedre botten vid en av huvudingångarna. Där har dom skitgoda pizzor, och vad bättre är -ruskigt goda pastarätter, gjorda på färsk pasta. Jag va svensson och beställde "spaggeti och köttfärssås",men maten jag fick va allt annat än svensson; utsökt, krämig sås med massa grädde och vitlök,pastan va dessutom perfekt kokad. Enda minus va att det va liiite väl starkt för min smak (jag har jättesvårt att klara av stark mat, trots invänjningsförsök). Jag tycker att man tar död på mycket av smak och kryddor om man lagar maten väldigt stark, smaklökarna blir ju liksom bedövade och kan inte uppfatta alla nyanser i maten.
Så passade vi även på att shoppa lite (såklart;))! Dock blev det bara grejer till Gry denna gång;
Weledas zinksalva för röda bebisrumpor (nu blir ju Gry i princip aldrig röd,-tack no poo, men det händer)
Den luktar gott men ganska starkt jämfört med andra produkter för bebisar (alltså mineralolje-skiten man e van vid sen gammalt) men doften kommer från naturliga extrakt och som sagt, den luktar gott. Den va dessutom väldigt lätt att smörja på vid röda-rumpan-testet igårkväll (det va en av de röda dagarna efter mycket bajsande), och imorse va allt det röda borta. Bra betyg so far!
Zink-salvan

Sedan blev det lite kläder också. Just nu är Gry i en period då hon verkligen behöver nya kläder, hon växer fort och vi skitar ner oss regält på dagarna då det är oftast mycket i tvätten = färre ombyten.
Dock betyder ju inte vårt behov av bra barnkläder att det finns i butikerna... Visst, köper vi kläder från finfina Villervalla, Molo, Småfolk etc så får vi skitfina kläder, MEN vi kan ju inte handla vartenda plagg därifrån,det skulle bli alldeles för dyrt, och Tradera pallar jag fan inte med.
Det blev dock några få plagg:
Ugglebyxor och röda strumpbyxor från P.O.P. Övrigt från HM.

Jag blev speciellt kär i den bruna/gråa koftan från HM, kändes rustik och gosig. Det blev mycket naturfärger och dämpade toner denna gången, men eftersom hennes övriga kläder är i regnbågens alla färger så gör det inget. Lite balans har heller aldrig skadat, vill inte hon ska se ut som ett helt cirkustält... Dock gillar jag att klä henne i glada färger,så blir man extra glad av att titta på henne.
För övrigt blir jag nästan TOKIG när jag är ute nånstans med Gry!!! Det kommer fram folk HELA TIDEN och ska tala om hur SÖÖÖÖÖÖÖT och GUUUUULLIIIIIG Gry är. Alltså vafan, jag VET att min unge e världens finaste, men det är ju precis sånt här jag vill slippa. Och då ska vi inte ens tala om alla som MÅSTE veta vad hon har för kön....
Tips mot detta,någon? Vad svarar man lixom? Och HUR undvika sånt här, om det ens går, ska man dra en pappkasse över ungen när man e ute och åker vagn?
Sen fick en ny kompis följa med hem åxå (det va mest jag som blev alldeles kär i den):
Rund och go och älskvärd:)




Och idag är det mors dag...

Sådetså! Tuva påbörjar sin pappa-vecka idag,och således är det han som hämtar henne i skolan idag.
Det innebär att jag har något färre måste-göra och mer tid att softa...typ. Är vansinnigt trött så jag tänker inleda min dag med att passa på att sova samtidigt som Gry ska sova sin förmiddags-lur. Eventuellt blir det en sväng till (döööööötrista) Farsta Centrum på eftermiddagen,för att lämna in Johans iphone som han tappat i golvet och behöver få fixad (klant).
Igår satt jag o snokade i senaste numret av Cosmopolitan och jag kan säga att jag blev överväldigad över hur fantastiskt vidrig den tidiningen är (among els dårå). Förutom att den ständigt tjatar om hur man blir den perfekta kvinnan, sexig osv osv med kläder och smink, så stod där väldigt tydligt att man ska ge avkall på det man själv tycker om för att behaga sin partner (man då), för att behålla hans intresse och lust till en. Och det är PRECIS samma jävla skitsnack som man kan läsa på tex Familjeliv; sov naken istället för i din (bekväma) sovT-shirt(som du alltid brukar vilja ha) när ni knullat, eftersom den "döljer allt han älskar att se"(???). Vidare finns tips som "bär söta matchande mjukisdresser när ni hänger hemma(...)lika bekväma som dina urgamla basketshorts och ditt urtvättade slappar-linne". Även här handlar det alltså om att göra avkall på det man själv tycker om och är bekväm med för att behaga sin kille.  Det finns ungefär en miljon andra exempel i tidningen på samma sak, och NEJ, det är verkligen inget nytt. Det är ju vad tjejmagasinen gör, vad dom vill få dig till; att göra ALLT som står i din makt för att bli så snygg,söt,sexig och knullvänlig som möjligt.
MEN förutom allt detta så reagerade jag starkt på vilken fruktansvärt UNKEN syn på män som tidningen signalerar.
Män är allitid kåta(det är hela tiden tjejen som uppmanas till att "bjuda till"), de vill alltid knulla.
Och så står det såhär "Vänta med de riktiga konfrontationerna tills ni har kommit hem, Även om han beter sig som ett stort barn är det ingen idé att förödmjuka honom genom att skälla ut honom in public". Vafan lixom?? Här är det som banligt så att MÄN är som STORA BARN som man måste ha typ ÖVERSEENDE med. Det gör mig spyfärdig.
Men det tar inte stopp där, nej Cosmo tipsar också om att man inte ska ventilera problem man inte är ute efter en direkt lösning på,ihop med sin kille, eftersom killar är "problemlösningsorienterade" och man bara kommer "prata förbi varandra".
Sedan ägnas en hel sida åt att ytterligare cementera fördomar om män, och jag tänker slänga in några av de påstående som finns att läsa:
"En mans ego är tätt ihopkopplat med hur det går på hans jobb"
För killar ska tex sms "ha ett klart syfte -som när ni ska ses eller när du kommer vara hemma"
"När män är på jobbet vill de störas så lite som möjligt för att kunna vara effektiva" (man ska alltså INTE ringa eller maila sin kille när han jobbar, då är man en "jobbig" flickvän)
Och så den gamla hederliga fördomen om att män inte klarar av hushållsarbete: "även om du blev riktigt förbannad på honom när han krympte din tröja i tvätten".
Och sen har vi alla de "manliga experterna" som uttalar sig ytterligare om vad män vill ha,hur män tänker,vad män tycker om -och inte tycker om. Blä.
Hela tidningen fullkomligt svämmar över av den här skiten, och jag blir på riktigt mörkrädd -är det verkligen SÅ HÄR jävla illa?? Ja, förmodligen. Är jag förvånad? Nej, egentligen inte. Men jag blir uppriktigt ledsen och uppriktigt förbannad.

Fars dag.

Alltså, jag HATAR Fars dag. Jävla kommersiella jippo lixom. Men lik förbannat sitter jag här,redo att snart ta en sväng in till stan för att hitta en liten present till Johan. Vilket offer man är lixom...  Inte för att jag tycker att karlar behöver MER uppmärksamhet lixom, men PAPPOR kanske...? Det är iaf så jag känner det, att jag kan passa på att visa min kille hur pass glad jag är över att han är pappa till mitt barn. Typ så.
Fast egentligen är han inte sådär jävla kul idag. Kom hem två inatt, stank gammal alkis o cigarettrök. Snarkade hela natten. Seg upp imorse... Men NU är han och jobbar, som han gör de flesta söndagar,och jag hoppas få hem en något piggare och något fräschare kille ikväll. Och DÅ ska han få present. Sådetså:P

Sådan mor,sådan dotter

Jag har banne mig närt en konstnär vid min barm! Ingenting förvånande förstås,eftersom jag inte är helt värdelös själv när det kommer till det kreativa;)
Min fantastiska Tuva har den mest underbara fantasin,och hon rotar dagarna igenom (när hon inte bygger o skapar saker av,eh..skräp)
Den här teckningen gjorde hon idag:
Hon ritar nästan aldrig med sina färgpennor längre utan vill bara använda blyerts. Hon älskar att hon kan få fram olika effekter beroende på hur hårt hon trycker och hur hon vinklar pennan. Hon suddar även ut konturer och blyertsen med hjälp av fingrarna, som en stompf:-)
Ska bli oerhört spännande att se vad dett utvecklas till, hon är ändå bara åtta år!
/*stolt-som-fan-morsan*

Jag är KÄR!

Fick hem mina produkter från Jessicurl igår, och jag är KÄR! Prövade genast att göra en SMT inpackning med en del av Weekly treatment-inpackningen, och håret blev helt förändrat! Så sjukt mjukt, och började locka sig mer än det gjort på säkert ett år. Jag hade köpt hem både utan doft samt med Citrus-Lavendel, och det va Lavendeldoften jag testade igår. Var rädd att den skulle dofta alldeles för starkt, eller lukta linneskåp-hos-gammal-tant, men den va fantastisk, luktade underbart milt och gott och fräscht!
Nu önskar jag att jag hade hela skåpet fullt!;)
Fantastiska Jessicurl<3
Igårkväll va min brorsa Alexander här, vi käkade lasagne,drack varsin folköl och lyssnade musik samt fick massa tid att snacka. När Gry somnat och Alex dragit vidare in mot stan skulle jag och Johan kolla film, -Don´t be afraid of the dark. Det sket sig rätt hårt, filmen strulade och efter fyra försök gav vi upp och gick och la oss istället.
Ikväll ska Johan iväg på spelning (nej, jag är inte ett dugg avundsjuk, inte ett DUGG*morr*) och förhoppningsvis kommer min fantastiska vän Helena hit och joinar -hoppas! Jag hatar att sitta själv hemma (nej, barnen räknas inte och dom går ju o lägger sig tidigt) sådär en lördagkväll (om det inte är alldeles självvalt). Jag är en sällskaplig människa och jag tycker om att umgås, sitta o prata, vara i samma rum. Jag blir oerhört fort uttråkad när jag är själv. Oftast tycker jag det är skönt en stund, nån timme sådär. Då kan jag sitta och trycka chokladpraliner, måla tånaglarna o kolla lite på nån film, men sen börjar den där ensam-känslan smyga sig på, och jag avskyr att sova själv...
Är det bara jag som funkar så? Är alla andra sådär att ni älskar att vara själv, egentid lixom? är det jag som är konstig?

Kroppsbehåring och rakning

Det här med att raka eller inte raka kroppen dårå...Känns lite uttjatat som bloggämne men samtidigt förbannat viktigt.
Bör man som kvinna raka sig, raka benen,fittan och under armarna? Bör män raka sig? Är man okvinnlig om man inte rakar?Ofräsch?
Jag tänker inte skriva ett långt inlägg,även om jag skulle kunna det. Jag rakar benen själv -ibland. När andan faller på lixom. När jag va yngre gjorde jag det regelbundet,ville inte vara hårig, ville vara perfekt. Alltid perfekt sminkad,lukta gott,aldrig dålig andedräkt,alltid snygg,alltid redo. Och hårfri, absolut hårfri. Minsta stubb va gräsligt,det förstörde,krackelerade,den perfekta ytan. Den skinande glansen som var jag. Pokalen i guld,trofén.
Men regelbunden rakning skadade mig, blev till irriterade hårsäckar. Jag levde i en ond cirkel, min egen fånge i jakten på perfektion.
Numera känner jag inte det där tvånget, oftast inte. Jag älskar dock känslan av slätrakade ben,att få raka dom,göra en bodyscrub med olivolja och lavendel och jag älskar känslan av mina lena ben mot varandra, mot täcket.
Under armarna behöver jag knappt raka egentligen,jag har så ljusa hårstrån och inte mycket alls, men rakar där kanske en gång varannan vecka mest för att det inte känns lika svettigt då,känns fräschare.
Egentligen har jag inte reflekterat över det där med fräschheten, varför det skulle vara eller kännas ofräscht med hår. Tycker jag ens det egentligen? Jag upplever det mer som en fräschare känsla tror jag, mendet har nog med vana att göra...
Och så fittan då. Rakar jag den? Ja,det gör jag,och skälet till att jag gör det numera (när jag va yngre var det perfektionen som va anledningen) är helt bizarrt, på riktigt,och ni lär tycka jag är helt vrickad. Kanske är jag det också...;)
Här kommer det: har ni sett filmen Shining, som bygger på Stephen Kings roman The shining? Där finns en scen då unge Danny går in i ett rum på hotellet och nästan blir strypt av en rutten (död) kvinna(naken). Även Jack,pappan (Jack Nicholson) hånglar loss med den döda kvinnan i en annan scen, där hon först ser ung och levande ut, och sen förvandlas hon till en rutten kärring i hans armar.... Nåväl, den där kärringen är anledningen till att jag rakar muttan. Jag har nämligen alltid tyckt(sen jag såg filmen i unga år) att jag ser ut som den där kvinnan med riktig muff därnere... Helt sjukt,jag vet, men jag kan lixom inte komma över det. Kan ju ha att göra med att jag e så smal också, kroppen blir mer lik då... Dock tror jag att det skulle kännas annorlunda om jag va kurvigare. Då skulle jag gå från "ruten-kvinna-i-the shining till Moder Natur. Typ.
Egentligen störs jag inte av hårväxten som sådan, och jag störs heller inte av stubben som växer ut mellan varven,men det är just synen av mig egen lurviga muff i spegeln som stör mig....en blick och jag hör gensat  den ruttna kvinnans kacklande skratt....hua.
Frågor på det, någon?

Förlåten om du flashar boobsen?

I ett klipp från Aftonbladet "Oj,vilken vecka" diskuteras den brasilianska reklamfilmen med Gisele Bündchen som fått stor uppmärksamhet, inte minst från feministiskt håll.
Förutom att jag tycker själva reklamfilmen är vidrig, sexistisk och framförallt meningslös (är det bara jag som inte riktigt hajjar grejjen?) blir jag rätt illa till mods av programledaren (vet inte vad hon heter, och Google ville inte hjälpa till) inleder det hela med ett typ "asså guuuuuuud Gisele,hon e sååå jäääääävla snyyyyygg!", hon verkligen tjatar om det med hög avundsjuk-tjej-röst. Om hur perfekt Gisele är. Och snygg. Och perfekt. Och sa jag snygg? Alltså, att Gisele e snygg?
Och SJÄLVKLART ska man ju som man förlåta sig flickvän om hon kommer i underkläder och ett hej-kom-och-sätt-på-mig-uttryck/kroppspråk. Och lika SJÄLVKLART är detta helt rätt sätt att gå till väga, helt rätt inställning, jadå. Det gäller ju att använda sin kvinnliga charm (eller brasilianska i dett fall). Det är ju bara gulligt. Och HUR kan man som MAN bli sur då, och VAD är det som feministerna (läskigt ord det där) reagerar så starkt på, överdriver dom inte lite nu?
EN kvinna(den enda f.ö.) och EN man i panelen tyckte detta va fånigt,för att inte säga befängt. Den andre mannen tyckte att JA, självklart är detta rätt sätt att gå tillväga, bara gulligt och charmigt. Progrogramledaren höll med.
Är det bara jag som får spykänslor av det här klippet?

Ånnli får jooo!

Jorå, här kommer minnsan en liten uppdatering innan vi drar iväg på middag (som jag absolut inte har ork till egentligen) Jag har precis tagit en lång dusch, ocm:at och blitt riktigt varm o skön.
Gry sover och för stunden är allt lugnt. Jag har fått Mia Skäringers nya bok av Johan, har bara hunnit en liten bit men det är samma koncept som i "Dyngkåt och hur helig som helst". Jag gillar dock henne massor och tycker hon är gripande i boken, i all sin enkelhet lixom.
Blev skitsne förut,eftersom en paketavi dök upp (mina JESSICURLprodukter),men när jag skulle hämta ut paketet visade det sig att inget paket kommit ännu. Tydligen skickas ibland avin ut "för tidigt"(???). Nåväl, eftersom mitt humör e rätt pissigt idag så blev det INTE bättre kan jag lova...*bitter*
En rolig sak va att Gry på vägen hem från affären fick prova att gunga för första gången:) Hon tyckte nog det va rätt konstigt men skrattade massor!
Glad Gry i gungan

Helt jävla åt helvete

Jag försöker få ordning på min bloggdesign, men det går INTE som jag vill. Skulle kunna bero på att jag är lätt efterbliven när det kommer till datorer, och jag hajjar i ärlighetens namn inte mycket av vad jag håller på med. Så bloggen ser ut som skit. Som kokt fläsk med jordgubbssylt (och DET är riktigt illa, det fattar man ju).
Eftersom jag är fattig valt att prioritera prylar som tapeter, nya skor och dyra hårdvårdsprodukter finns inte ett tuttet korvöre kvar att spendera på en custom webdesign.
Men det är ju vad jag vill ha. En ass-kickin`bloggdesign som är MIN, som andas JAG. Med skitsnygga bilder och färger, personlig och annorlunda.
Men det kommer -jag lovar. Kanske kommer min blogg se ut som skit ett tag framöver,men SEN! Så försök ha överseende med bloggjäveln,det kommer bättre tider, I can tell!;)
För övrigt har jag en jävligt kass dag (mycket beroende på bloggdesignen ska jag erkänna): Gry är snorig,gnällig och vill inte sova. Jag är trött,gnällig och vill sova. Jag är en kass mamma som mest vill sitta i soffan och trycka chokladpraliner (har köpt svindyra från Åre Chokladfabrik med pepparkakssmak -livsfarliga!), surfa på nätet och ja...det vill INTE Grytan.
Ikväll ska vi till Johans syrra som fyller år, och jag spår en seg kväll med griniga ungar...tjohoo!
Åh, just det ja, igår va vi ju in till min mor och hälsade på i hennes nya lägenhet. Vi åkte hela familjen, vilket är ett projekt bara det. Sedan skulle jag dessutom tapetsera henes kök. Det gick sådär kan jag säga. Alltså, själva slutresultatet blev bra, men vägen dit..ojoj. Med en uppstissad Tuva som tjatade om att få ligga på spikmattan(!!), en övertrött Gry och min mamma som stod bakom ryggen på mig och skulle kolla hur det gick med tapetseringen....och Johan då, som mest satt och lekte med sin iphone (möööörda!!!).
Till råga på allt är huset gammalt (ca 1920) med hööögt i tak, sneda väggar och konstiga taklister att ta hänsyn till. Men ja, resultatet blev ju bra. Till slut.
Nu ska jag slänga ihop lunch och kanske, kanske, hinner jag med en dusch åxå innan Tuva ska hömtas i plugget....

Jämställdhet,mode och funktion

Och när jag ändåhåller på o snackar jämställdhet; satt igår på tåget in mot stan med en Metro i näven (lite wow-känsla där, va sjukt länge sen jag läste Metro), och mina ögon föll på en annons från nån sportbutik och vinterkängor. Nu har jag redan skor inför vintern, men dom där kängorna såg ju sååååå myciga ut. Varm,lurviga....-och i damstorlekar. Och som alla vet går damstorlekar endast upp till MAX strl.41. MAX. Och jag har 41-41,5.
När jag gick i högstadiet och mina fötter va i ca strl 38 va jag nöjd. Mina fötter va ju normala. Som alla andras. Sen började jag växa på längden,och fötterna med mig. Vid strl 39 tyckte jag det räckte. Storlek 40 kändes INTE okej och ja...strl 41. Jag är iofs 1,80 lång så långa fötter är inget märkligt i sig, men jag skämdes.
Och värre var att jag inte längre kunde hitta snygga skor. Hur många jävla gånger har jag inte stått där i skobutiken och ba "Shiiit vilka snygga skor, dom MÅSTE jag ha!", bara för att upptäcka att Nej,tyvärr,nej,tyvärr, dom här skorna passar inte. Inte ens om jag har TUR och skorna FINNS i strl 41 är det säkert dom passar. En del skomodeller funkar bara inte. Och det gör mig ledsen, jag som älskar skor. Att behöva välja bort bara för att skorna inte ens tillverkas i min storlek känns förnedrande.
Min kille har motsatt problem. Han är 1,63 lång med små fötter. Han har såna där helt fantastiskt vackra föter,rent estetiskt alltså. Smala, små (kanske ca strl 39). Och långt ifrån vad man kanske skulle kalla maskulina.
Och han kan inte hitta skor. Inte på herr-avdelningen, inte en chans. Som tur är använder han mest modeller som finns i alla storlekar. Typ Dr Martens, Converse... Men OM han vill köpa "herrskor", typ finskor, så uppstår direkt problem. Han passar inte in i mallen för manligt. Vaddå??DU kan inte vara MAN, för MÄN har SÅ HÄR STORA FÖTTER. (Samma med kläder förstås). Och samma för mig. Hur jävla förnedrande är det inte att,som när jag skulle köpa mina Converse senast, sitta i butiken och killen som jobbade i butiken skakar på huvudet åt en och ba "eeh, du måste nog ha HERRMODELLEN". Man är lixom ingen riktig kvinna. Inte tillräckligt tjejig, tillräckligt feminin. Min mammas arbetskamrat har en dotter på ca 17 bast som har storlek 43 i skor. För henne är det KÖRT. Hon kan aldrig hitta snygga skor i vanliga butiker,alltid anvisad till "herrsidan". Inte så kul när man är tonåring och vill ha samma skor som kompisarna...
NU kanske just det här med skor och skostorlekar är en miniproblem jämfört med alla andra problem vi tampas med på vägen till en jämställt samhälle, MEN jag tycker det är ett stort problem. JAG tycker det är viktigt, inte minst för att jag själv är drabbad av denna orättvisa.
Att göra mallar på detta sätt för vad som är manligt respektive kvinnligt känns extremt jävla orättvist, och passar du inte in i mallen, dvs kommer i en viss storlek (vare sig det gäller kropp lr fötter) så är du ingen riktig man, ingen riktig kvinna.
Snygg sko som bara finns upp till storlek 40.

Tapetsering

Ikväll ska jag hem till min mamma på söder. Hon har precis bytt sin tre-fyra i Skanstill mot en mindre tvåa i Hornstull,och jag ska tapetsera hennes kök. Egentligen är jag så trött att jag vill dö litegrann, men det är lika bra att få det gjort. Funderar på att köpa med mig thai takeaway.
Johan blir hemma med Gry eftersom hon ska sova rätt tidigt,och jag vet inte än om jag tar med mig Tuva in till stan lr ej, får se...
Jävlarns vad hungrig jag är nu! Åt dåligt med frukost, och har gårdagens middag i en matlåda i kylen...känns dock lite väl tidigt att käka lunch nu, tjugo över tio?:P
Igår beställde jag hem hårvård från Jessicurl. Verkar lite svårt att få tag i produkterna här i Sverige,och jag hoppas att inte de (två!) webbbutiker jag hittat som säljer lägger ner/slutar sälja... Har hört massa gott om Jessicurl,och även om mitt lockiga hår för tillfället inte är så värst lockigt,och dessutom extermt kort och tunt,så vill jag ta hand om det och ge bra förutsättningar för att det ska kunna bli långt o locka sig mer i framtiden... Mitt hår har alltid varit väldigt torrt,är väl typiskt för lockiga hår,och jag har köpt hem en hel drös med produkter; lättare balsam, tyngre fetare balsam och inpackning i lukten citrus-lavendel, samt en inpackning o balsam utan doft.
Jessicurl är dessutom helt veganskt och inte testat på djur, viket jag VERKLIGEN uppskattar. Jag vill att min hud samt hårvård ska vara så naturlig som möjligt,men jag vill inte rucka på kvalité för det,eller kanske resultat snarare. med andra ord: jag vill ta hand om kroppen på absolut bästa möjliga sätt men på mesta naturliga sätt. Makes sense?
Nej, nu hungrar jag snart ihjäl, blir till att värma den där matlådan ändå tror jag....

Könsroller

Deltog i en diskussion igår hos Lady Dahmer och kände att HERREJÄVLARNS va trött jag blir! Jag möter dagligen, DAGLIGEN, människor som ÄR EMOT jämlikhet. Eller, dom tror att jämlikhet betyder något så enkelt som ATT KVINNOR SKA VA LIKA MYCKET VÄRDA SOM MÄN", och säger saker som "men MIN man behnadlar iaf mig på ett bra sätt, med respekt", ofta följt av ett "han får mig att känna mig trygg och speciell, uppvaktad och älskad". och jag ba känner att nä, nu pallar jag inte mer. Nu skiter jag i att försöka få folk att fatta. För människor VILL ju tydligen inte fatta, och hur många gånger man än försöker förklara något, banka in något i skallen, få att förstå, så reduceras alla mina försök till "men JAG blir iaf inte illa behandlad", eller "så du menar att bara för att JAG GILLAR att bli uppvaktad, eller få känna mig KVINNLIG (vafan innebär det egentligen??) så ÄGER min kille mig??"

Och så är man lixom tillbaka på ruta ett igen. Jag förstår att förändring tar tid, att den kanske tom måste få ta tid. Och människor är vanedjur,det är därför vi bevarar urgamla traditioner utan att ens reflektera över VARFÖR vi gör det.
Hur många morsor (och farsor, mest mest morsor) ser jag inte dagligen som fullkomligt dränkt sina små "prinsessor" i rosa gulligull, volanger. Små barn som knappt lärt sig gå som tultar runt i höftskurna,tajta,figursydda jeans,små toppar som visar deras runda små barnmagar. Och de små barnen koketterar, har redan börjat lära sig hur de ska röra sig,för att omvärlden ska tycka de är söta. De fladdrar med ögonfransarna, lägger huvudet på sne och handen på höftn. Ungefär.
Det får mig att må illa. Stackars barn, de har inget val. De drillas och slussas in i vårt könsnormativa samhälle utan minsta chans att värja sig. Och jag vet ju, att det där är bara början. Sen kommer skolan med alla förväntningar, och tonårstiden, åh herregud!
Och jag vill rycka tag i dessa föräldrar, se dom i ögonen och skrika "stopp!ser du inte vad du gör, vad du förstör?" Förstår ni inte vilken otjänst ni görr era barn, pojkar som flickor?

Det snackas en massa jävla skit om att "jamen det ÄR ju en flicka, så måste det väl få vara?Det måste väl få synas? Hon äääääälskar rosa" osv. Och jag bara frågar mig, VARFÖR är det så viktigt att bevara dessa könsroller, bibehålla bilden av små flickor som söta, väna,lugna och pojkar som busiga,bråkiga,högljudda och äventyrliga? Vad är det som man så våldsamt vill försvara, som känns så viktigt att bevara? Och jag hör människor säga att "jamen, ska det inte FÅ FINNAS något manligt och kvinnligt alls,tänk vad tråkigt allt skulle bli".

Kvinnor vil känna sig omhändertagna, omhuldade, skyddade, uppvaktade. De vill ha notan betald,mannen ska hålla upp dörren, dra ut stolen för en osv. För att det "är tradition". Och DET måste väl ändå vara en av de mest korkade förklaringar som finns, att det är TRADITION. Då kan man rättfärdiga precis vilket beteende som helst. Och vi kommer aldrig, ALDRIG, komma ens i närheten av ett jämställt samhälle, så länge som dessa tradiotionella syner bevaras, av män OCH kvinnor.
Jag blir så trött.

Kvinnan och könet

Anaiah skrev ett blogginlägg idag om kvinnlig orgasm och könet. Ett viktigt ämne,och inte ett helt ovanligt diskussionsämne heller. Många är väl de löpsedlar och tidningsartiklar som behandlat detta ämne,men lik förbannat så är Kvinnans Orgasm,lr kanske bristen på densamma, fortfarande ett problem.
Jag började redan som mycket ung flicka onanera, jag minns att jag tx blev sexuellt uppheetsad av nån gammal faktabok som visade en illustrerad bild på en man och en kvinna som hade samlag. Även en bild på två knullande zebrorr, där man såg liiiiite av zebrahannens kuk. Hahaha, sjukt kanske att jag skriver om det här, men min poäng är inte min eventuellt udda sexuella läggning, utan att man föds med sin sexualitet, sin lust,och den lusten är påtaglig redan i ung ålder. Små barns händer som hittar det där extra sköna stället att pilla på. Helt naturligt.
Eller,det borde det vara. Men det är det inte, inte för flickor. Och är det då konstigt, att i en värld där mannens behov ständigt kommer före kvinnans, och där allt utgår ifrån mannen, att kvinnans sexuella behov och njutning komme ri skymundan. Vi flickor får ju redan som små barn lära oss att passa upp på pojkarna, vara till lags, vara vackra och uppfylla pojkarnas minsta begär. Hur ska vi då kunna lära oss att prioritera oss själva, vår egen njutning?
På artonhundratalet drabbades kvinnorna av "hysteri". Detta innebar att kvinnorna drabnbades av ångest, svimningsanfall, och ända in på 1900-talet så var hysteri en benämning på det som idag är psykisk sjukdom, vilket man ansåg vara något som bara drabbade kvinnor (självklart, vi är ju det svagare könet. Män som drabnbades av samma symptom ansågs utarbetade och slitna efter för mycket arbete och ansvar). Man tyckte kvinnorna helt enkelt skulle "skärpa till sig".
Kvinnorna var mycket kuvade, rastlösa hemmafruar som inte hade något liv förutom att vara en god hustru ungefär...
När jag för några år sedan läste historia fick jag reda på en rätt rolig (eller, egenligen mest tragisk) grej angående de Hysteriska Kvinnorna; nämligen att man trodde hysterins kärna/orsak sitta i livmodern på kvinnan, och därför blev kvinnorna läkarundersökta (av män då, fanns bara manliga läkare). Lälkarna kom då på (fråga mig inte hur) att man kunde "lätta på" hysterin genom att "undersöka" kvinnans könsdelar....Ja ni hajjar ju vart jag vill komma,även om jag mest svamlar.
Läkarna gav alltså de hysteriska kvinnorna en regäl jävla orgasm, varpå ångesten lättade. Om läkarna fattade vad de gjorde lr inte vet jag inte, men jag kan garantera att det psred sig som en allmän behandling av just hysterin...
Dessa kvinnor hade alltså, förutom ett trist,innehållslöst liv och rollen som upppassande hustru och mor, en väldigt undertryckt sexualitet. Kanske hade de aldrig upplevt en orgasm innan.
Jag tycker inte sex är en rättighet, men sexualiteten och rätten till åtminstone sex med sig själv tycker jag man har,och jag tror inte att anledningen till att så otroligt många kvinnor har så svårt att få orgasm är att kvinnans kropp är så förbannat komplicerad, eller att kvinnor överlag HAR svårt att få orgasm,rent fysiskt. Nej, jag tror, ÄR ÖVERTYGAD OM, att det är ytterligare en bieffekt av vårt ojämställda samhälle, där manenns behov kommer före kvinnans,där kvinnans sexualitet och lust fortfarande är belagd med skam.

Intet nytt på hrm, förkylningsfronten.

Hrm, nej. Vi är alltså inte friska än. Långt ifrån faktiskt. Men liiite piggare är vi allt, dålig nattsömn till trots.
Gry är fortfarande en levande snorfabrik och jag känner mig allmänt dålig, ont i halsen jadajada...
Idag kommer min finaste Tuva hem! Tänkte hämta henne tidigt i skolan och sen hem o baka nåt smarrigt med henne. Jag har nämligen på allvar inlett Operation gå upp i vikt. Har alltid varit smal men när jag ammar blir jag verkligen fullkomligt urlakad, som en gammal urvriden disktrasa. När jag ammade Tuva vägde jag som minst typ 57 kg, och jag är 180 lång! på riktigt alltså! Fatta hur sjuuukt lite det är! Och jag mådde dåligt, ingen energi och absolut inget självförtroende. I den bästa av världar skulle ens självkänsla vara helt oberoende av utseende, hur man uppfattar sig själv och det man ser i spegeln. Men så är det inte. Kanske för vissa, men knappast för mig. Nej JAG är fåfäng som fan. Inte så att jag måste gå omkring uppklädd, smikad,fixad,nej, men jag behöver trivas i min kropp. MIN kropp så som JAG känner den.
Och nu efter jag ammat Gry är jag ju sådär smal igen. Inte lika smal kanske (har inte vägt mig på flera månader) men FÖR smal. Inga höfter och ingen rumpa, och jag har ju för bövelen haft Stockholms garanterat snyggaste röv, no kidding. Lång och ranglig kanske, med små pattar,javisst, men med en kick-ass röv. Och nu är rumpan borta. Så är även varje spår av former,kurvor och tuttarna är obefintliga. Och allt detta sänker mig alltså, på riktigt.
Jag vill kunna känna mig som mig, vill inte att alla jeansen bara ska kana ner över höfterna o ner på golvet i kön på Ica. Nej, jag ska upp i vikt igen! Detta är dock något som är långt ifrån enkelt med min kropp, som har världens högsta förbränning,och jag måste ha noga kolla på vad jag stoppar i mig. Som att gå ner i vikt fast tvärtom. Äta FÖR stora måltider,mycket protein,och massa fett,nyttigt som onyttigt. Fällan är ju dock att jag vill gå upp i vikt, inte bli sjuk och dö på kuppen. Det handlar alltså inte om att leva på chips och gräddtårta (inte mig emot dock) utan att fortfarande äta bra mat med mycket näring, och fett/näring som kroppen kan ta åt sig, bygga av. Jag lägger ju grunden för ,min kropps fortsatta utseende,välmående och hälsa. Ingen lätt match.
Jag har försökt få i mig mycket rött kött, mycket grädde o äkta smör, bröd,potatis o pasta. Jag behöver givetvis inte hålla inne på onyttigheterna heller, men min kropp är känslig och varje chips jag äter suns i ansiktet,som lätt blir glåmigt o finnigt.
Nej, det här är svårt, och jag har ont om tålamod...

Alla helgons blodiga natt...

Idag är det alla helgons dag. Eller allhelgonadagen. Eller allhgelgonaafton. Eller vafan det nu heter! Hursom är det idag man ska tända ljus på sina hädangångna näras och käras gravar, något jag verkligen älskar. Inte för just saken att man faktiskt förlorat någon, det är ju bara hemskt, utan för att jag tycker det är så vansinnigt vackert med alla tända ljus på kyrkogården. Så stämningsfullt. Och det KÄNNS vackert att få tända ljus för någon man älskar. Saknar.
Meningen var att vi skulle åkt till kyrkogården där min morfar samt Johans farmor o farfar är begravda, men tid och förkylning satte stopp för det. Som varje år (nåja, iaf i FLERA år) skulle vi laga lammstek idag, och lammstek tar ett bra tag att laga. Gry är dessutom fortfarande förkyld och tillråga på allt har även jag börjat bli riktigt sjuk, så vi bestämde rätt motvilligt att vi skulle strunta i utflykten till kyrkogården.
Istället tände vi gravljusen ute på vår balkong. Det kändes också fint. Vi passade även på att tända ljus i vår fina haloween-pumpa igen, eftersom folk i Sverige inte verkar ha den minsta aning om när det är halloween (kan ju tala om att det ÄR den 31 oktober, så som i USA) och har firar i stort sett en veckas tid nu till och från.
Så lagade vi lammsteken, marinerade den i en gegga av honung, lite äppelcidervinäger, rosmarin och viktlök. En riktig No Poo-inpackning fick den(bortsett från vitlöken dårå kanske;)). Till lammet gjorde jag potatisgratäng, såsom jag alltid lagar den, det vill säga med MYCKET grädde och maaaassa vitlök, tillräckligt för att ta kål på MINST en vampyr!
Och så bakade jag saffransbiscotti åxå! Just nu står dom och torkar i ugnen, men jag har tjuvsmakat och dom blev fantastiskt goda! Jag är fullkomligt tokig i saffran men är inte lika förtjust i lussebullar (men det brukar vi baka till jul ändå, eftersom Tuva tycker om det o det e skoj att baka), så dessa skorpor är ett makalöst bra alternativ. Känns dessutom lite lyxigt tycker jag:)
Nu har den übersnoriga lilla ungen somnat (hon vaknar visserligen stup i kvarten pga sin hosta) så vi ska kolla film; Halloween, lr Alla helgons blodiga natt blir det! En riktig klassiker, och jag älskar filmer med uppföljare,spelar egentligen ingen roll om de är särskilt bra lr ej, huvudsaken är att man kan sitta en hel natt o ha skräckfilmsmaraton!;)

No Poo!

Okej, jag har bestämt mig för att skriva ett inlägg om ett ämne som ligger mig mycket varmt om hjärtat, nämligen NO POO.
No Poo betyder ju, kort och gott översatt "ingen skit/bajs", men är även en ordlek med "schamPOO", och innebär att man (jag) tvättar kropp,ansikte och hår utan starka produkter såsom schampoo, duschcremer, dyra ansiktsrengöringar/krämer etc.
Jag har kört No Poo i ca två år nu och kommer aldrig nånsin sluta. Jag hade ett återfall till ett fyrt schampoo+balsam ett kort tag förra vintern, men när håret fullkomligt trasades sönder så återgick jag till min gamla metod utan schampoo.
Många tror att man inte kan få vare sig kropp, ansikte lr håret rent utan att använda de produkter man är van vid och som marknadsförs som vad man behöver, och rynkar kanske på näsan lr tror man skämtar när dom får höra att man inte använder schampoo. Dock har jag märkt en ökning av No Poo-are, och fler produkter hakar på, vilket är bra eftersom det underlättar för mig att få tag i bra produkter.
Jag kommer enbart skriva här om hur JAG gör, eftersom det garanterat finns lika många olika metoder och tillvägagångssätt som det finns No Poo-are. Tex kan man tvätta håret med bikarbonat, ägg, enbart vatten lr kombinera flera av dessa. Jag använder mig dock av Balsammetoden, som är den jag trivs allra bäst med(JA, jag har testat flera andra också!)
Nu tänkte jag beskriva mina olika tillvägagångssätt och rutiner:
Ansikte:
  • Ca 1 ggr per vecka tvättar jag ansiktet med OCM=oil cleansing method. Det innebär att jag blandar ca 1/4 ricinolja och 3/4 olivolja (eller raps), värmer mellan händerna och smetar ut i hela ansiktet (utom ögonen o munnen dårå). Sedan masserar jag hela ansiktet noggrant och länge, med cirkelrörelser, extra noga på problempartier(alltså ställen där jag lätt får typ finnar). Det är skönt och avslappnande.
Sedan tar jag en ren handduk, sätter på vattenkranen på riktigt varmt och blöter handduken, håller den mot ansiktet tills den börjat svalna, då torkar jag försiktigt av olja, blöter handduken igen och håller den mot ansiktet tills den börjar svalna, Detta upprepar jag tills oljan är borta, minst 5-6 ggr(men torkar av ansiktet gör jag bara första gången).
Efteråt smörjer jag in ansiktet med antingen lite aloevera -gel lr typ kokosolja,ev hudkräm från Lush (Imperialis) om det behövs.
  • Ca 1 ggr per vecka skrubbar jag även ansiktet. Då blandar jag ricinolja med bikarbonat i handflatan till en lös smet som jag skrubbar ansiktet med. Efteråt ångar jag bort all olja med handduk. Ibland gör jag skrubben precis innan OCM, och då försvinner ju oljan.
  • Jag har äben börjat med Aspirinmasken. Då löser jag upp typ fem tabletter Aspirin i pyttelite vatten(alltså bara ett par-tre droppar). Sen blandar jag pyttelite honung i och stryker ut över hela ansiktet (ej ögon o mun),låter verka ca 30 min och sköljer sedan av. De tär lugnande och utämnande för huden.
Kroppen:

  • Jag gör en kroppsskrubb ca 1 ggr per vecka. Då blandar jag olivolja i en skål/stor kopp med strösocker tils den blir en lagom tjock gröt. Den fåt inte vara för tjock för då är det svårt att skrubba ut den på huden. Oftast droppar jag även i någon eterisk olja, tex lugnande lavendel. Jag skrubbar hela kroppen och sköljer sedan av, torkar mig som vanligt. Oljan på huden ska alltså inte tvättas av med typ tvål.
Håret:
  • Tvättar håret gör jag 1ggr per vecka ungefär. Då använder jag Neutral Balsam, som är ett lätt balsam och funkar bra att tvätta med, samt är fritt från parfym. Jag fuktar håret och masserar noga in balsamet i hela håret. Masserar hårbotten NOGA i minst två minuter! Sedan låter jag balsamet verka i ytterlgare ca tio minuter innan jag sköljer ur, återigen SKÖLJ NOGA! Att man masserar hårbotten är jätteviktigt för att få loss smuts och fett ur hårbotten. Efter balsamet är helt ursköljt har jag ibland i ett lite fetare balsam i längderna och sköljer sedan ur. Jag avslutar hela tvätten med att skölja håret och skalpen i en blandning av 1/10 äppelcidervinäger och 9/10 kallt vatten. Detta skall inte sköljas ur, och lukten försvinner så fort håret torkat!    Ibland har jag i lite aloevera gel i håret för stadja och näring, lr ev lite mandelolja/jojobaolja i topparna om håret skulle kännas torrt.
  • Jag gör även SMT-inpackningen minst 1ggr per vecka. Då blandar jag 1/5honung, 1/5 aloevera-gel och 3/5 balsam, har i det i fuktigt, inte blött hår (alt torrrt hår), masserar in i hela skallen, lindar plastfolie runt o sen en mössa utanpå. Så låter jag det sitta i MINST et halvtimme, oftast i flera timmar, innan jag sköljer ur NOGA. Inpackningen funkar även som hårtvätt.
Jag tänker inte gå in på alla fantastiska egenskaper som tex aloe vera, honung, äppelcidervinäger etc har, eftersom jag är lat. Det finns redan så otroligt många bra sidor där man kan läsa om No Poo dessutom.
Vad jag kan säga är att det är A och O i balsammetoden att det är ett SILIKONFRITT balsam, balsamet ska inte lämna massa rester i håret. Man måste även tvätta ur alla gamla rester av bla silikoner med ett no poo-godkänt schampoo en sista gång innan man börjar med balsammetoden.
I övrigt vill jag säga att det finns en hel värld av finurliga tips, lösningar, kunskap, och man får pröva sig fram. Hitta egna tillvägagångssätt, balsam, blandningar som funkar för EN SJÄLV.
Här är ett litet smakprov på vad som finns i mitt badrumsskåp:)

Te och grötfrukost

i lugn och ro med min lilla Gryta. Lugnt och skönt. Och hon är på bättringsvägen! Visserligen har snoret/slemmet blivit ännu tjockare och hon har börjat hosta, men hon är piggare, inte lika brännhet, hon skrattar och busar som vanligt. Min lilla älskling! Det gö så ont i en att se sina små barn sjuka, det finns ju lixom inget jag kan göra, annat än försöka underlätta så mycket det går.
Och nu känner jag mig lite stolt. Stolt över mig själv som pallade sitta med min feberheta unge i famnen en hel natt, ta hand om henne. FINNAS DÄR för henne. Trots att jag ibland kan bli så trött, bara vilja vara själv lixom, så älskar, nej AVGUDA, jag mina barn. Och jag blir en riktig tigermamma när det gäller, en som orkar allting, vad det än är. Som birer ihop och gör allt, gör rätt, tar hand om, för mina ungar. Och det känns lixom skönt att veta, att jag har det där inom mig, när jag ibland är så svag. Att jag faktiskt är jävligt stark, även om jag kan känna mig svag.
Äntligen är det fredag! Idag har vi inga som helst måsten, bara vara hemma, ta hand om Gry, kanske småstäda lite inför helgen,gör fint.
Åh, just det! Jag har börjat med PRIORIN! det där hårvårdsshiten som finns på apoteket, som ska få håret att blrja växa igen, ge närring och ett friskare, tjockare hår. Mitt hår är ju nämligen så sorgligt tunt, så otroligt skört och det känns som de flesta av hårsäckarna har somnat. Enligt apoteket så SKA det här funka! I tre månader ska jag käka tre kapslar om dagen, och efter tre månader så ska man se märkbart resultat. Sen ska man fortsätta äta en om dagen i ytterligare tre månader. Jag hoppas det funkar! Mitt hår behöver det här. Jag tar ju hand om det på bästa möjliga sätt, borstar det inte(sliter ju), kör No Poo, inpackningar o annat snällt. Men nu behöver håret hjälp innifrån också!

Harry Potter och nattvaka

Igår va min mormor här på besök, första gången hon är här sen vi blev klara med tapetsering o sånt. Känns ofta lite jobbigt med mormor nuförtiden, att se hur liten och skör hon blivit, gammal och lite sådär ängslig. Samtidigt är hon väldigt stark och envis som person, kan ha en ganska fräck humor. Man blir lixom ladrig riktigt klok på henne.
Hursom va det mysigt att ha henne här:)
På kvällen gick jag med Tuva till kulturhuset/biblioteket i centrum, där det vankades Harry Potterkväll. En helt drös med unga i åldrarnaåtta-nio och upp till kanske tretton bast samlades tillsammans under ledning av tre vuxna. De pratade, pysslade, fikade och gjorde Harry Potter-frågesport. Min fina åttaåring kom på delad förstaplats<3 KLART SOM FAN JAG BLIR STOLT, är ju faktiskt nte alla åttaåringar som läst alla Harry Potter-böckerna;)
När det va slut (jag satt i biblioteket o läse medans, det va bara för barn) ringde Johan, Gry hade kräkts massa o han vile att vi skulle skynda hem.
Det visade sig att Gry blivit riktigt sjuk, hon va feberhet, snorig och mådde illa, Kräktes flera gånger. Jag insåg att det skulle bli en lång natt och bäddade i soffan åt mig o Gry. Tyckte att Johan lika gärna kunde gå och lägga sig, han skulle upp o jobba och jag kunde ju väcka honom om jag behövde.
Jag kände att det va ju ingen idé att lägga sig i sovrummet med Gry, eftersom hon vaknade stup i kvarten, snorade och ville kräkas, då är det enklare att vara i vardagsrummet. Så jag har tillbringat hela natten i halvslummer med min feberheta lillskrutta i famnen, sovandes mot mitt bröst som när hon var nyfödd.
Nu kräks hon inte längre men är febrig och regält snorig.
Nu ska Tuva åka till sin pappa, och jag ska koka kaffe så jag orkar denna dagen....

Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter

Apropå att klä ut sig; jag  satte på mig Tuvas peruk och blev plötsligt 16 bast igen. Och det fick mig att få ångest som fan! Inte för att jag vill bli 16 igen, utan för att JAG FAKTISKT HADE SÅDÄR LÅNGT HÅR! Jag hade fan stans vackraste hår, lååååångt, svart, ingen jävla fjollig lugg. Metal som fan. Och det va ju sååå jävla vackert. På riktigt, asså jag va skitsnygg! Och nu har jag typ, eh...fyra cm tunt, glest och extremskört hår på skallen. Kommer det ens kunna bli långt igen? Känns tveksamt. Men jag måste hålla fast vid hoppet, för jag är inte jag utan mitt långa hår.
Och varför klippte jag mig då? Jo, för att jag va en ung flicka med stans jävla ångest, thats why.
Jag hade massa polare, en snygg(jo, han va det faktiskt) pojkvän som va HYFFSAT schysst mot mig. Och jag va destruktiv as hell. Jag sket i allt, på riktigt allt! Jag skolkade hela gymnasiet, jag rökte som en borstbindare (hur mycket röker borstbindare egentligen?), jag söp och levde rövare. Jag levde i nån slags satanisk drömvärld, där jag var mittpunkten,kärnan i mitt liv och min omgivning. Allt utgick från mig. Jag visade hänsyn till ingen. Inte ens min morsa ville ha mig hemma längre(vilket hon inte behövde heller, jag va aldrig hemma). På sätt och vis var jag nöjd med mitt liv, men väldigt,väldigt bitter. En sann pessimist med samma tankar om livet som en person som insett att den kommer dö nästa dag. Jag levde utan framtid och utan hänsyn till gårdagen. Det gjorde mig farlig, inte minst mot mig själv. Jag tyckte lixom att jag inte hade något att förlora.
Jag var elitistisk och nedlåtande. Förändringen kom en natt vid Skanstulls tunnelbanestation. Jag, min kille och ett gäng polare, varav några jag inte ens kände,och som va mycket farliga, stötte på en ensam kille i 25-årsåldern. Han slängde väl ett getöga mot oss då han skyndade mot spärrarna, (inte konstigt, vi va ju en grupp på kanske 10 svart-långhåriga personer i svarta kläder, skinnjackor,nitar -och hårda kängor. En av mina "polare" tände till, vafan glor du på?". Den unga killen blev skraj, svarade "ingenting". Dey hjälpte inte.
Mina sk polare misshandlade den här killen, sparkade på honom fast han låg ner. Det fick mig att må illa. Jag gick därifrån. Och därmed valde jag att vända ryggen åt den världen för gott.
Några veckor senare gjorde jag slut med min kille, träffade en ny och en dag stod jag där framför badrumsspegeln och såg på mig själv. På något sätt blev mitt hår en representant för allt det jag varit, inte ville vara längre. Jag lyfte saxen och kapade hela skiten.
Ångrade mig omedelbart, men då va det ju försent. Efter den gången har mitt hår varit på mycket god väg att bli långt igen, men jag har alltid klippt det. Vet inte varför, kanske är jag besatt av förändring.
Igår i peruken gav jag mig själv ett löfte om att försöka, åtminstone göra mitt bästa, att få mitt hår riktigt långt igen. Och fint, ett friskt hår.
I väldigt långt, väldigt trassligt hår.
Den svarta fågeln(skrämman)
Hur mycket betyder ens utseende för ens person, för hur man måt och känner sig? Jag skulle säga A LOT!

RSS 2.0